סוכרת שבועות בודדים לפני גיוס

OMERKID

New member
סוכרת שבועות בודדים לפני גיוס

אני בן 19 יש לי עודף משקל - BMI 34
לפני כשבועיים ביצעתי בדיקות דם חוזרות שהראו סוכר בצום 132, אחרי שבדיקות קודמות שעשיתי הראו 131. אני מרגיש בסדר ואת הבדיקות עשיתי בכלל בגל CT שאני צריך לעשות בגלל כאב כרוני בסינוסים. הרופא שם לי אבחנה של סכרת סוג 2. ונתן לי כדורים
המוגלובין A C שלי יצא 6.8
שני ההורים שלי מטופלים רק עם כדורים ויש להם סוכרת סוג 2.
כרגע הפרופיל הרפואי שלי הוא 64 ואני מיועד לגיוס ליחידה שעברתי מיונים ממש קשים כדי להתקבל אליה .
הרופא שלי אמר שלדעתו אני חייב לדחות את הגיוס ולאזן את עצמי עם תרופות/דיאטה
חיפשתי על זה מידע אבל רק כתוב על סכרת סוג1. הרופא אמר לבקש ועדה רפואית. אני קצת אבוד, מישהו מכיר סיפור או יכול להמליץ לי מה לעשות, אני לא רוצה לדחות את הגיוס
זה ממש קריטי לדחות גיוס בגלל זה ?

tulkin

New member
כמה תשובות -

אף אחת מהן לא מהווה תחליף להתייעצות הן בתוך הצבא והן עם רופא מומחה סוכרת (אנדוקרינולוג)
&nbsp
1) הדבר הקריטי העיקרי הוא לשנות מקצה לקצה את אורחות חייך. אחרת, צבא או לא צבא, הם יתקצרו למדי.
2) לפי הנתונים שנתת אתה נמצא ממש בתחילת הדרך. שינוי דרסטי של אורחות החיים, הורדת משקל משמעותית, הוספה של פעילות גופנית ותזונה נכונה יחזירו אותך די בקלות, כך אני מניח, לאיזון. ככל שתתמיד, כך תרחיק מעצמך את הסיבוכים והסיכונים הנלווים למחלה המעצבנת הזו.
3) הסיבה שאין בצבא נהלים ברורים לסוכרת סוג 2 היא שבגילאים האלה מדובר במחלה נדירה. רוב מי שמגיע לצבא עם סוכרת, מגיע עם סוג 1, וזו כבר דרמה אחרת לגמרי.
4) אישית, אני חושב שאין טעם לדחות את הגיוס אם אתה מעוניין בשירות, אבל תצטרך לעבוד מול שלטונות הצבא כדי שידאגו לך למזון מתאים, לבדיקות רלוונטיות, לתרופות במידת הצורך (שבד"כ הצבא לא רגיל לספק), ולפטורים/התחשבות בהקשרים שונים של השירות הצבאי שיאפשרו לך לשמור על אורח חיים בריא (ככלל, הצבא זה לא מקום בריא להיות בו)
5) מצד שני, אם אתה לא רוצה לשרת, סביר שתוכל לקבל פטור משירות די בקלות. הצבא לא ערוך לטפל בסוכרתיים.
6) כאמור, תעזוב את הצבא לרגע בצד ותטפל בעצמך. תלמד ותבין מה אתה צריך לעשות ואיך, כי אם לא תעשה את זה בהחלט ייתכן שעוד לפני סוף השירות הצבאי שלך כבר לא תוכל לשרת, ולא בגלל דברים טובים.
&nbsp
בהצלחה

הערות לגבי גיוס

אנשים עם סוכרת סוג 2 ,שאינם משתמשים באינסולין, לא אמורים לקבל שיחרור. הצבא לא לוקח אחריות על סוג 1 . לדעתי

OMERKID

New member
אני כן מתגייס, השאלה

היא האם הם יכולים להכריח אותי לדחות עכשיו את הגיוס בגלל שאני לא מאוזן - הרופא שלי אמר שכל עוד הטיפול - בכדורים - שעכשיו התחלתי - לא יראה הצלחה באיזון אז הוא לא ממליץ לי להתגייס אלא דחות עד שאתאזן והוא ימצא עבורי את הטיפול המתאים. הוא גם אמר שהוועדה בבקום לדעתו אמורה לכל הפחות לדחות לי את השרות עד שהמצב יתבהר. זה נכון??
תודה

תומרונתם

New member
מנהל
אין לי נסיון עם הוועדה בבקום

(אני טייפ 1 והיה לי פטור), אבל נראה לי שאם תבוא לשם נחוש בדעתך לעשות את כל מה שצריך כדי להתאזן, אין להם שום סיבה לדחות לך את השירות. תראה בטחון בעצמך ובשינוי שאתה רוצה לעשות, תתחיל היום, לא מחר, ותוכיח להם שאתה מסוגל.

למה לדחות?

כפי שאמרתי, הגיוס והרצון לעשות מה שכולם עושים, זאת מוטיבציה טובה ותורמת.

תתרחק רק ממצופים ופחויות קולה מהמכונה

בהצלחה

OMERKID

New member
תודה, כמו שאמרתי

אני לא מאוזן וזה התגלה לאחרונה. תהיה לי ועדה בחודש הבא. הרופא שלי אמר שעדיף לי קודם לאזן את עצמי ו"לעלות על טיפול" ורק אז להתגייס - כי לדעתו במסגרת צבאית ובמיוחד בטירונות יהיה קשה יותר לעשות זאת.
השאלה אם מראש בצבא נותנים דח"ש למי שלא מאוזן או שיש על מה לדבר איתם?

תודה מראש

תומרונתם

New member
מנהל
ממרום שנים רבות של סכרת

העצה שלי היא לא לוותר. יכול להיות שיהיה לך לא קל בהתחלה - צריך להתארגן על אוכל מתאים, פעילות גופנית, ולהכיר את הגוף שלך יותר טוב. יכול להיות שיחד עם הצבא זה יהיה אתגר לא קטן, אבל אתה צעיר ואם התקבלת ליחידה שמצריכה מיונים קשים אתה כנראה מסוגל להתמודד עם אתגרים. באתגר הזה המטרה היא אתה, הבריאות שלך, אורח/אורך החיים שלך...

מסכימה ביותר

דווקא מסגרת צבאית תעודד להגיע לתוצאות נהדרות על עוד מתרחקים מהמצופים של השקם.

אין ספק שצריך הרבה כוח רצון ומשמעת עצמית אסל שווה.
גם באופן נפשי-אישי: הרגשה טובה

tulkin

New member
המצופים של השקם זה לא מה שהיה פעם.

היום כל מי שעיניו בראשו מתרחק מהם כמו מאש. בלי קשר לסוכרת
&nbsp

למעלה