מסכימה לגבי הפעילות הגופנית.אבל למנוע לגמרי מילדים ממתקים? דווקא אם כן יש ממתקים בבית זה בשליטת ההורים. והם יכולים לפקח על זה.שמונעים משהו ממישהו הוא יחפש ולבסוף ימצא את זה ואז לא תיהיה שליטה על זה.
מסכימה לגבי הפעילות הגופנית.אבל למנוע לגמרי מילדים ממתקים? דווקא אם כן יש ממתקים בבית זה בשליטת ההורים. והם יכולים לפקח על זה.שמונעים משהו ממישהו הוא יחפש ולבסוף ימצא את זה ואז לא תיהיה שליטה על זה.
____________________________________________________________________________________________
תשובה לענבל: הכוונה שלי היא, שכדאי לחנך את הילדים כבר מגיל צעיר בכול התועלת של פירות וירקות,
ובמקביל ללמדם על הנזקים שגורמים הממתקים לגוף,(מבעיות שיניים- ועד למחלות לב, וסוכרת איומה.)
מנסיוני,כשילד לא מורגל לממתקים בביתו, ולומד לדעת את משמעות הנזק שהם גורמים, הרי שאז הוא ירתע מלגעת בסוכרים גם בהמשך חייו.
לכן, עד היום ילדיי הבוגרים שותים ואוכלים כל דבר ללא צורך בתוספת הסוכר.
שתיה-מתוקה ממש לא טעימה להם, כי לא התרגלו לזה,
והם אפילו לא מסוגלים לאכול חלה-מתוקה,שלא לדבר על עוגיות ועוגות מתוקות וכל שאר המזונות הממותקים בסוכר.
בארצינו, פירות ופיצוחים ישנם בשפע - והם הצ'ופר האמיתי של הטכע ,והם למדו להינות מהם.
אצלינו בעונת הקיץ גלידה טבעית טעימה וצוננת מכינים בבלנדר מפרוסות בננות קפואות עם יוגורט בלבד,והיא ממש מעודנת וטעימה.
ולהכנת קרטיבים נהנים מענבים ואבטיחים קפואים כמו שהם, ללא צורך בסוכר, וזה הכי טעים שיש.
אפילו פנקייק שעשוי מתפוח מגורד,ביצה,וקמח שקדים - וללא סוכר,יוצא מעולה!
הכל אפשרי בכדי לשמח את הילדים גם ללא תוספות הסוכר ש,, כול כך מזיק.
בפרט במהלך החיים אם חוש -טעם לא הורגל למתוק -התעשייתי,
הילד לומד בעצמו לדחות כול מזון שהומתק,ונהנה מהפרי טבעי שקיים בשפע.