סוכר חום.

sagife

New member
סוכר חום.

שמעתי שיש סוכר חום "אמיתי" וכזה שהפך חום מתוספת צבעים מלאכותיים. למותר לציין שברשתות השיווק על אריזת כל המוצרים כתוב שהם טבעיים/ללא תוספות/דמררה וכו'. אשמח אם תוכלו לשפוך אור על הנושא, ולעזור לי לרכוש את הסוכר המזיק פחות. תודה לעונים!
 
לא תמיד כל דבר מזיק

אולי צריך להתייחס לדברים במידה הנכונה. אבל בשביל הסקרנות שלי אני מקוה שתענה לי על זה, במה אתה משתמש במקום סוכר על מיניו השונים? ואם יש לזה תחליף איך הוא מזיק פחות?
 

אלי ו.

New member
ההבדלים בין סוכר לבן לחום

הם בקצת יותר מינרלים שנמצאים בסוכר החום. לאדם סביר ההבדלים האלה אינם משמעותיים וגם סוכר חום הוא קלוריות ריקות. באופן אישי אני משתמש בתחליפי סוכר, מעדיף סוכרלוז (נמכר כסוכרה-דיאט או סוכרה-לייט) אבל לא מקפיד ע"כ ולפעמים שותה אספרטיים וסכרין בלי בעיות.
 
לי אישית

קשה עם תחליפים סינטתיים, העובדה שאין בהם קלוריות ריקות (או קלוריות בכלל) לא הופכת אותם למזיקים פחות.
 
תשובה

אני משתמש בדבש, למרות שהוא מזיק באותה מידה, אבל הוא יותר טעים לי. וכמו שאלי ציין לגבי הסוכר חום, גם בדבש יש מינרלים (לדוגמה 5 מ"ג סידן ל-100 גרם) והתוספת שלהם זניחה לחלוטין.
 

sagife

New member
תודה על התשובות,

אך כיוון שאף אחת אינה קולעת לשאלה המקורית, ברשותכם אחדד אותה. לא שאלתי מה דעתכם על סוכר בכלל, או על ההבדלים בין חום ללבן. שאלתי- מבין סוגי הסוכר החום הנמצאים על מדפי המרכולים איזה הוא "אמיתי" וללא תוספת חומרי צבע. מי מהסוגים הופק מקנה סוכר ללא תהליכים כימיים כאלה ואחרים. שוב תודה!
 

סלע 1

New member
כולם

סוכר לבן שנצבע בחום ע"י תוספת קרמל זה מוצר מזוייף. במוצרים כאלו אפשר אולי להיתקל כשקונים מוצר אנונימי בשוק, אבל לא כשקונים מוצר של מותג ידוע בסופר. לחברות ידועות, כגון סוגת ואחרות, לא שווה לסכן את המותג שלהם ע"י שיווק מוצר מזוייף, מה גם שאפשר לזהות זיוף שכזה בבדיקת מעבדה פשוטה. סוכר חום של מותגים ידועים יהיה סוכר חום שמופק מקנה סוכר ולא עבר זיקוק. לסוגי הסוכר הכהים יותר מוסיפים מעט מולסה בכדי לקבל את הצבע הכהה.
 
למעלה