גם סוכר חום, הוא סוכר לבן עם חומרי צבע טבעיים מקנה הסוכר
הסוכר החום, שאנשים חושבים שהוא בריא, הוא ממש אותו דבר. על פי רוב הוא סוכר לבן, שהוסיפו לו מולסה, שהוא חומר חום כהה הצובע המופק מתהליך זיקוק הסוכר. אם כי הטעם קצת שונה בין סוגי הסוכר.
עקרונית - אפשר לחיות היטב, גם ללא פחמימות!! השומן והחלבון יכולים לספק את על האנרגיה הנחוצה לגוף, בדיוק כמו אצל טורפים. הסוכר נוצר בגוף, משומן או מחלבון, כשאין במזון פחמימות, או בצום.
עמילן, הוא בהחלט פחמימה והוא מתפרק לאותו חד סוכר שהגוף צריך. העניין הוא בקצב. פחמימות מורכבות, מתפרקים לאט ואינם מעלים את רמת הגלוקוז בדם בבת אחת. רמת גלוקוז בדם גבוהה אינה רצויה, ולכן הגלוקוז הופך די מהר לשומן, ( טרי גליצרידים) שאינן מסיסות במים וכך הן מובלות לאגירה ברקמת שומן.
אז מדוע העמילן והסוכר הוא חלק בלתי נפרד ממזוננו?
כי עמילן או סוכר או שניהם, נמצאים בכמויות נכבדות במזון צמחי. ומזון צמחי, חשוב לא פחות מאשר מזון מן החי. יש בו סיבים תזונתיים והוא משביע ועל פי רוב, דל שומן וגם... זול וטעים. הבעיה היא לא המזון הצמחי כמו הממתקים והמאפים. הללו מכילים המון עמילן, סוכר ושומן! הם הגרועים ביותר, אלא מה - הטעמים ביותר...
לסוכר ולעמילן, יש אפקט המשרה אושר! שובע, מלאות ושביעות רצון. על כן כל כך הרבה אנשים אוהבים מזון מתוק עתיר עמילן וסוכר - מאפים מתוקים וכל מיני חטיפים. הבעיה, שתחושת האושר והשובע ממאכלים עתירי פחמימות ושומן, קצר זמן וממכר למדי. על כן, אנשים נוטים לחזור ולאכול עוד ועוד, מאכלים מנחמים אלה. והתוצאה - השמנה וסוכרת מסוג 2.
הכלל הראשון לשמירה על הבריאות - לצמצם את הפחמימות המתוקות למינימום ההכרחי ואם אפשר ללא סוכר מתוק מכל סוג כולל דבש, וכמה שפחות פירות מתוקים ( ויטמינים זהים נמצאים גם בירקות) - זה עדיף. וכלל נוסף - לצמצם ככל האפשר את המזונות המכילים עמילן. אלא שכאן זה הרבה יותר קשה, כי המזונות המכילים עמילן הם משביעים ביותר - חיטה וכל מוצרי קמח חיטה (איטריות, לחם מכל סוג), תפוחי אדמה, אורז, תירס ( קמח תירס) בננות. אז מה נשאר??... בשר ביצים , מוצרי חלב - גם הם יכולים להיות בעייתיים, כי יש בהם הרבה שומן רווי, ומקורם בבעלי חיים שחייהם היו קצרים ומרים עד השחיטה האכזרית.
לכן צריך רק שיקול דעת ואיזון. כפית סוכר בקפה, אינו הבעיה, אלא מספר הכפיות הכללי ביום מעוד מיני מזונות ולא רק בקפה. היום - יש חובת סימון על המוצר - כמה כפיות סוכר הוא מכיל. הסוכר והעמילן ממכרים, ולכן צריך להתרגל כבר מילדות, לצמצם את כמות הממתקים והחטיפים. למרבה המזל, יש תחליפי סוכר טובים לשים בקפה ואפשר גם להתרגל בלי זה בכלל.