עוד על פרוקטוז וספיגתו
מספר ממאמרים הממליצים לספורטיאים לצרוך פרוקטוז לאנרגיה זמינה.
שים לב שאומנם הפרוקטוז לא מסווג כמו הגלוקוז אך הוא מומלץ לפעילות גופני.
מתוך הנחיות לזמן הרכישה ב
מאמר 3:
להלן המלצות תזונתיות ליישום בזמן הרכיבה:
1. נוזל, בהשוואה למוצק, מתפנה מהר יותר מהקיבה ואילו שומן וסיבים תזונתיים מעכבים את מעבר הקיבה – מכאן יש להבין כי שימוש במזון נוזלי או ג'לי, דל בשומן וסיבים, יהיה הפיתרון המועדף לצריכת מזון בזמן המאמץ.
2. על מנת לשמור על ביצוע אופטימאלי, יש לספק את מרבית הקלוריות מצריכת פחמימות. לאחר מחצית השעה הראשונה, על הרוכב לצרוך 90-60 גרם פחמימות (360-240 קק"ל) בכל שעת רכיבה. שימו לב: הערת הרחבה בנושא – ראו בהמשך, לאחר סעיף 9.
3. על מנת לאפשר זמינות אופטימאלית של פחמימות במהלך הרכיבה, יש לבחור במזונות עם רמת אינדקס גליקמי (GI) גבוהה יחסית. מכאן, שימוש במשקאות ספורט או ג'לים המכילים פחמימות זמינות יהיו בעלי יתרון בזמן רכיבה הנמשכת מספר שעות.
4. נמצא כי לשילוב של מספר סוגי פחמימה יחד (גלוקוז,
פרוקטוז, סוכרוז, מלטודקסטרין וכדומה) יש יתרון. יחד עם זאת, לא מומלץ לצרוך כמויות גדולות מדי של פרוקטוז מחשש להפרעות בעיכול.