סוכר תקין עם סימנים של סוכרת?

domk

New member
סוכר תקין עם סימנים של סוכרת?

זה הגיוני שיש לי סוכר תקין 72 עם כמעט כל התסמינים של סוכרת? זה יכול להיות טרום סוכרת?
גיל 26 משקל 56 גובה 175 שומן בערך 12%

תומרונתם

New member
מנהל
אתה יכול לפרט למה אתה מתכוון ב-

"כמעט כל התסמינים של סוכרת"?
&nbsp
מתי היתה המדידה של 72? למה מדדת?

domk

New member
תגובה

שתן תכוף (בלילה קם לפחות פעם אחת), יובש בשפתיים, עייפות כרונית, עצירות (כבר כמה חודשים), ראיה טיפה מטושטשת, כאבי גב ומפרקים, החלמה איטית מפצעים (בעיקר ברגליים, גם יש על העור סימנים של פצעי גירוד ישנים)
הערכים החריגים זה ויטמין D נמוך מאוד 11.0 וספירת דם 4.49 מתחת לגבול התחתון 4.50
המדידה היתה לפני חודשיים עשיתי את הבדיקה בגלל נשירת שיער

תומרונתם

New member
מנהל
נשמע לא טוב במיוחד...

מה אומר הרופא? האם סכרת היתה אחת מההשערות?
כדאי לעשות בדיקת HbA1C (המוגלובין מסוכרר), זו בדיקה שמראה את הממוצע של ערכי הסוכר במהלך שלושת החודשים האחרונים.
אגב, נשירת שיער יכולה להיות קשורה לויטמין D נמוך.

domk

New member
תגובה

שאלתי בכמה הזדמנויות אם יש לי טרום סוכרת או אנמיה והיא שללה את שניהם (לא אמרתי לה עדיין על כל הבעיות, רק על הנשירה והסימני גירוד ברגליים)
שכחתי עוד בעיה שאני קם בבוקר מותש כאילו לא ישנתי
עשיתי גם בדיקה לבלוטת ערמונית (קשור לנשירה) והיא אומרת שיצא תקין למרות שיש לי את רוב התסימנים גם של זה
בקשר לעצירות אני לא בטוח אם זה בגלל יותר מדי סיבים בתזונה או מחוסר פעילות גופנית או משהו אחר
בקשר לויטמין D אני גם חשבתי שהנשירה כי אני לא רואה שמש אבל היא אומרת שאין קשר לשיער, רק נתנה לי להתחיל טיפות ל3 חודשים לעלות לטווח תקין
מרוב כל הבעיות האלה לא יודע מה לבדוק קודם אני אתחיל מה A1C ואתקדם משם

תומרונתם

New member
מנהל
נראה שיש לך שלל בעיות והרופאה שלך לא ממש משתפת פעולה

הייתי ממליצה לנסות לראות אנדוקרינולוג, לאו דווקא בגלל הסכרת אלא בגלל הנשירה והחוסר בויטמין D. האם בדקתם רמת טסטוסטרון?

אבו זקן

New member
"סוכר תקין"

רצית ודאי לכתוב "סוכר בצום". בקש מהרופא בדיקת HbA1C כדי לקבל מושג טוב יותר לגבי רמת הסוכר הממוצעת שלך.

תומר

Member
תגובה

אולי חסרים במזון אולי רגישות למזון יש בדיקות רגישות למזון זה לא זול אך שווה את המחיר בכל מקרה תמשיך הבירור הרפואי בינתיים

למעלה