סוכר

סוכר

הי רז / תמי וכולם. מכיוון שאנו מגלים את העולם הביו-רפואי לאט אבל בטוח. והילד שלנו פשוט קרא כנראה את הספרים ושמע את ההרצאות כי הכל מתלבש עליו כמו כפפה... בנושא הסוכר - האם אתם נמנעים רק מסוכר לבן או מכל המוצרים? קצת תורה הרביצו בנו בבקשה תודה איילת

למה הכוונה ב"כל המוצרים"?

סוכר לבן הוא בעייתי במיוחד, אבל רצוי להימנע בכלל מסוכר וממתיקים אחרים. סוכר לבן עובר תהליכים כימיים לא סימפטיים, וסוכר בכלל (גם חום)הוא excitotoxin למוח ע"פ ד"ר איימי יאסקו. כדאי גם להוריד את כמות הפחמימות היומית - אפילו פירות. אני מאוד מודעת לכך שזה קשה - אנחנו, למשל, לא מצליחים בזה כל כך... אנחנו לא משתמשים בסוכר אבל כן בסטביה שהיא נטולת פחמימות וקלוריות (למיטב ידיעתי איליין גוטשל מתנגדת לסטביה) כל יום במשקה הבוקר (תה צמחים). מדי פעם ובמשורה, משתמשים בממתיק טבעי אחר - אגאבה (מיץ קקטוס). יותם אוכל די הרבה פירות. אני בטוחה שאם הוא יאכל פחות פחמימות מצב המעיים שלו ישתפר, אבל כאן אנחנו נעצרנו. לפחות אינו אוכל שום סוכריות, שוקולד, עוגות וכו'.

ולגבי סוכר חום

אם לא מצויים אחרת, יש סיכוי שזה פשוט סוכר לבן בתוספת מולסה, שיש בה גלוטן.

ציטוט

Excitotoxins are neurotransmitters such as glutamate or aspartate that can excite the nerves to death when their levels are not regulated properly. Excess excitotoxins cause an imbalance in the flow of calcium, which leads to activation of a complex inflammatory cascade, release of inflammatory mediators, and ultimately causes the death of neurons. Foods or supplements that contain excitotoxins include MSG (monosodium glutamate), glutamic acid, glutamine, nutrasweet, aspartate, aspartame, and cysteine. Mercury and aluminum can also serve to trigger glutamate release. אני מצרפת גם קישור, המתאר את עבודתה של ד"ר איימי יאסקו. היא ביו-כימאית, לא רופאה, אבל עובדת עם רופאי DAN!. יש לה היום רשימת המתנה של שנתיים (בפעם האחרונה שביררתי).

razgalili

New member
סוכר

בלי קשר לתהליכי היוצר, סוכר גורם לקפיצות של אינסולין בדם ולגידול של קנדידה. כמו כן רוב הילדים מפתחים תגובה חיסונית לסוכר. יותר טוב להמנע, או להוריד כמויות בצורה היסטרית. אני עדיין חושב שסוכר עדיף על פני ממתיקים מלאכותיים.

עוד דיעה על סוכר

נכון שסוכר הוזכר גם בדיוידי של הרצאתה של מקקנדלס כגורם בעייתי מאד בתזונת אוטיסטים. גם דר' תל אורן התייחס לכך. סוכרים קשורים מאד לבעייה של קשב וריכוז. אצלנו זה ממש בולט. אך גם הממתיקים המלאכותיים ובמיוחד במסטיקים ללא סוכר נוראיים (שם יש גם תוסף מזון בעייתי במיוחד). השתמשנו בהם כחלק מתוכנית עבודת הפה שלו, עד שהבנו שזה ממש גרוע עבורו ועבורנו. עושים אותו קוקו והיפר בצורה נ ו ר א י ת.

guybz

New member
סוכר גם גורם לסכרת סוג 2 וסרטן

יש אונקולוגים ופיזיולוגים שאומרים שסוכר הוא Cancer food שום סרטן לא מסוגל לגדול ללא רמת גלוקוזה גבוהה בדם מכיוון שעמילן הופך לסוכר גלוקוזה במעיים הרי שלחם, חוץ מגלוטן גם תורם ישירות לסכרת וסרטן בגלל העמילן שבו גיא

למעלה