סוכת גפנים

yati26

New member
סוכת גפנים

שלום, מחפשת דרך לבנות סוכת גפנים על שטח הבטון שיש לי.
גודל 3.5x3.5 בערך. מחפשת לבנות משהו נכון ומתאים לגפן, אבל בעלויות נמוכות. אחרי שבדקתי עם מספר בעלי מקצוע, אף אחד לא הסכים לעשות את העבודה ולא בא בכלל... אז נותרתי לעשות את העבודה בעצמי. אשמח לעזרתכם מבחינת חומרים מדויקים ואיך לבצע.
* יש לקחת בחשבון שאני גרה על הר וממש בקצה שלו, כך שבכיוון הזה יש המון רוחות חזקות.
צירפתי תמונה.

izikzh

New member
YATI שבת שלום אני מקווה שזה יעזור לך

אני מצרף לך פה תמונות עם כיתוב כדי לנסות להבין את הבסיס לבנית הפרגולה
מה שחשוב זה שתשתמש בפירזול זה יעזור לך לבנות את זה חזק וטוב
תיכנס לאינטרנט ותיכתוב פירזול לפרגולה ושם תמצא את כל הפירזול לעבודה
בהצלחה

העצה לא מוצלחת לטעמי. אני הייתי בוחרת בסוכת מתכת ולא עץ.

יטי - ממליצה להכין תכנית עבודה מפורטת - שרטוט וחמרים ודרכי פעולה, ולהעלות לכאן ולפורום בונים בית כדי לבקש עצות והערות, ורק אחר כך להחליט..
אגב - מה ניסית? לאילו בעלי מקצוע פנית?
אני חושבת שמסגר הכי מתאים לעבודה הזו. אבל, אכן גם עץ במבנה וטיפול נכון יכול להחזיק.
ייתכן שגם מסגרת עמודים שעליה מתוחים כבלים תתאים.
אף אחת מהאופיציות האלה לא הייתי מנסה לבד כי אין לי מספיק נסיון, כסף וזמן כדי לבצע לבד. על מה את חשבת? יש לך כיוון של משהו שאת מסוגלת לעשות?
את מוזמנת גם לכתוב באיזה אזור את נמצאת. אולי לאפנית לאיש מקצוע בתחום הנכון ולכן מי שפנית אליהם נרתעו מביצוע העבודה?
את מוזמנת לחלוק יותר פרטים כדי לקבל עזרה מדוייקת יותר.
אה, ו - את מוזמנת גם לפרט את היעלויות אליהן את מכוונת. אולי יצדיקו אותך ואולי יסבירו לך בחישוב חומרים ועבודה כיצד זה לא ייתכן..
בהצלחה!!
&nbsp

מ ש ה 53

Well-known member
הרעיון של העץ לא רע, כל עוד משתמשים בעץ שעבר טיפול
הגנה מתולעים ורטיבות (אימפרגנציה). היום בתי המסחר לעץ מחזיקים עצים מוקצעים ומטופלים. אין בעיה להשיג. המחברים שבקישור הם טובים, אבל צריך להכיר אותם ולרכוש את אלה שמתאימים. יש מבחר גדול לפי רוחב עץ, עובי עץ וזוויות חיבור. יש מחברים לקיר ולרצפה ויש כאלה שמסייעים לחבר קרש לקרש. עם ידיים טובות, אפשר לבנות לבד. מי שיודע לתכנן, יכול גם לעשות כמעט הכל בעזרת מסמרים או ברגים, וכמות המחברים תרד בצורה משמעותית.
אפשר לעבוד עם צינורות מגולוונים (למים) ומחברי תבריג. לדעתי אפשר להסתדר עם צינורות 3/4 צול, אבל אפשר להשקיע ולעשות עם צול. צריך רק להכין צינורות באורכים המתאימים ולחרוץ בהם תבריגים ואז להתחיל להבריג. זה דורש דיוק אבל זה אפשרי. שכן שלי בנה ככה סוכה נחמדה. בין הצינורות אפשר למתוח חוטי ברזל מגולוונים או רשת שהגפן תואחז בהם.
ואפשר כמובן להזמין בעל מקצוע, כמו מומחה לפרגולות מעץ או מסגר. הכל הולך. השאלה המחיר.
בכל מקרה, אם ברזל, אז כדאי שיהיה מגולוון ולהקפיד לצבוע את אזורי הריתוך, או להשתמש בברזל שחור ואז לתחזק בכל מספר שנים עם צביעות.

yati26

New member
תודה לעונים!

חשבתי לעשות 4 עמודים כאלה ומעליהם רשת ברזל או למתוח חוטי ברזל.
לא יודעת מה העלות ל 4 עמודים כאלה ואיך לתקוע אותם בבטון. חשבתי אולי יש אפשרות לעשות עם מוטות ברזל ליצור קשת ואז לכסות ברשת ברזל אבל לא יודעת איך לתקוע בבטון ואם זה יהיה חזק מספיק.
ניסיתי לקבל עזרה מבעלי מקצוע פה במושב (מסגר, נגר), אבל לא קיבלתי. או שאין להם זמן, או שהעבודה פשוטה להם מידי או שאני לא יודעת מה.

למעלה