סוליטונים!!!

O Z O

New member
סוליטונים!!!

שלום לכולם אם יש כאן מישהו שמכיר את הנושא טוב אשמח לשאול אותו כמה שאלות תודה

prefect

New member
תשאל בפורום

מישהו בטח מכיר את הנושא מספיק טוב כדי לענות לפחות על חלק מהשאלות, עצבר יתחיל להסביר לכולם שאין סוליטונים בהשקפה אריסטוטלית בגלל השינויים בערך של פאי ואופן כללי יהיה צחוקים

O Z O

New member
אני מנסה להבין

איך הפתרון של תקשורת סוליטונים יכול להתגבר על בעיות לא לינאריות שהיו קיימות עוד לפני כן כמו FWM ו- XPM בהתנגשות סוליטונים (כמו למשל ב- WDM מבוסס סוליטונים)

prefect

New member
העניין הוא שסוליטונים

הם ייצורים די יציבים. הוספת הפרעה לסוליטון בד''כ תגרום לכך שתהיה "זליגה" של אנרגיה עודפת מהסוליטון כך שבתוך זמן קצר הוא יתייצב על מצב שמתאים לסוליטון בעל אנרגיה קצת יותר נמוכה. לכן, בהתנגשות של סוליטונים בתדרים שונים, גם אן יש זריקה של אנרגיה לתדרים נוספים או נוסף עיוות בפזה של שניהם, תוך זמן קצר שני הסוליטונים "מתקנים את עצמם" לצורה של סוליטון, והאנרגיה שזלגה מתפזרת, ככה שהתופעות האלה יכולות לגרום לאיבוד אנרגיה, אבל לא לעיוותים באינפורמציה המועברת.

O Z O

New member
נכון אבל

השאלה שלי היא מעבר להתנגשות של סוליטון אחד עם סוליטון אחר כמו שתיארת ייתכן עיוות בפאזה ואז בעצם התדר המרכזי ישתנה והסוליטון ינוע במהירות שונה, גם אם ישמור על הצורה שלו. שינוי המהירות של הסוליטון עלול לפגוע בקצב התקשורת (כמו שבדיספרסיה לא רוצים שביט אחד יעלה על השני)... בקיצור - מה היתרון של שימוש בסוליטונים על פני השיטות הקיימות אם גם שם אינטרקציה בין סוליטונים למשל ב- WDM יוצרת עיוותים

prefect

New member
פשוט בלי סוליטונים

קצב התקשורת מוגבל ע''י הדיספרסיה, ועבור סוליטונים היא לא רלוונטית בהגדרה. זה נכון שקיימים אפקטים שיכולים לגרום לסוליטונים לשנות את מהירות ההתקדמות שלהם, אבל אלה אפקטים מסדר "שני פלוס" והם משפיעים הרבה פחות מהאפקט הישיר של דיספרסיה על חבילת גלים רגילה. אין פה פתרון אולטימטיבי, זה רק שיפור. ככה זה בהנדסה..

O Z O

New member
אוקיי אז בוא ניקח צעד קדימה

אם היתרון הוא להתגבר על הדיספרסיה, למה לא להשתמש בסיבים באורכי גל בנקודה שבה D=0 (כלומר אין דיספרסיה) ואז אין יתרון משמעותי על פני הסוליטון לא? התשובה היא שאמור להיות יתרון משמעותי ואני לא יודע מה.

prefect

New member
עושים את זה

החיסרון של שימוש בנקודה הזאת הוא שהבליעה בנקודה הזאת היא לא מינימלית

למעלה