סוללה מתרוקנת מהר

Jonathan Bar

New member
סוללה מתרוקנת מהר

היי,
לפני פחות משנה קניתי אופני Italwin K2. עד לפני חודשיים-שלושה לא היו לי בעיות, אבל מאז חלה התדרדרדות במשך הפעולה של הסוללה.
אם בעבר הייתי יכול לרכב לעבודה 3-3.5 פעמים בין טעינות, בחודשיים האחרונים ירדתי לפעם בודדת, ומידי פעם אפילו לא זה. הלכתי לחנות, בפעם הראשונה הם אמרו שהברקסים מתוחים יותר מידי ובפעם השניה משכו ידיים ואמרו לי משהו כמו "ככה זה, אלו הסוללות".
אני תוהה אם:
א - זה הגיוני שסוללה תגמר כ"כ מהר אחרי שימוש לא אינטנסיבי במיוחד.
ב - מה אפשר לעשות? רק לרכוש סוללה חדשה?
ג - האם זה מה שהולך לקרות בשנים הקרובות? כל שנה אצטרך לרכוש סוללה מחדש?
ד- האם אפשר לרכוש סוללה ממישהו אחר שאינו החנות?

תודה רבה וחג שמח,

סוללה איכותית לאופניים חשמליים

שלום,
ראשית הסבר- לכל סוללה יש את איכות התאים שלה ואת הקיבולת שלה. לרוב היצרנים בחו"ל מוכרים לייבואנים סוללות ליתיום לסוגיהן. סוללות אלה מורכבות מתאים ש"זוכרים" מחזוריות שימוש והטענה. בשפה פשוטה לכל סוללה יש את מחזורי ההטענה שלה וכך ניתן להעריך את כמו מחזורי הטעינה המלאים שלה. זאת כמובן בשפה פשוטה ולא בשפה הרישמית של קיבולת/אמפר/זרם ותפוקה ( אלקטרוניקה נטו).
שנית לשאלתך-
1) בעת הקניה צריך ומחויב לקבל תעודת אחריות שם מפורט בדיוק על מה ניתנת האחריות. נא בדיקתך בעניין ותוכל להתרשם האם אתה זכאי לתיקון הסוללה באחריות או לא.
2) לא רשמת את נתנוי הסוללה כגון אמפר וסוג הסוללה (כגון ליתיום אני מניח). אבל בדרך כלל ובהנחה שזו סוללת ליתיום בין 8-10.4 אמפר מחזורי הטעינה נעים בין 300-500 מחזורים כך שלא סביר לאחר שנה שהסוללה תרד משמעותית בתפוקה שלה.

mudale222

New member
כנראה סוללה סינית

לא נדיר בכלל שסוללות כאלה מתפרקות אחרי שנה ואפילו פחות... יש סיבה למה סוללות איכותיות עולות יותר.

למעלה