סוללות סיניות הולכות עם מטען מקורי של קנון?

חרוצון1

New member
סוללות סיניות הולכות עם מטען מקורי של קנון?

אני צריך סוללה חליפית לפאוורשוט (NB-6L) ונראה לי שאני אסתפק בסוללה סינית. אני יכול לטעון אותה במטען מקורי?בכלל איזה סוללות אפשר לטעון בו - הן חייבות להיות באותו מתח כמו הסוללה המקורית או גם באותה קיבולת? או נוסף לזה עם אותו צ'יפ חכם בסוללה?

steiff

New member
סוללה חליפית כשמה כן היא

אמורה להיות תואמת מבחינת המתח, המימדים, המגעים, ולעבוד עם האביזרים המקוריים (מצלמה ומטען). ההבדלים עשויים להיות בזרם שהסוללה מספקת (מה שנקרא גם ״קיבולת״), במספר מחזורי הטעינה לפני שביקתה ואולי גם באלקטרוניקה הפנימית, אם ישנה. לא אמורה להיות בעיה לטעון סוללה בעלת קיבולת גבוהה יותר במטען המקורי, אבל משך הטעינה עלול להתארך.

Jack D Ripper

New member
לא מדויק

היום בהרבה סוללות יש צ'יפ שמתקשר עם המצלמה וגם עם המטען. במקרה שהצ'יפ לא קיים המצלמה והמטען לא בהכרח יקבלו את הסוללה. במקרים האלו צריך לקנות סוללה תחליפית מקודדת (עולה עוד גרוש וחצי) על מנת לקבל תאימות מלאה.
אם קונים סוללה לא מקודדת, יכול להיות שתצטרך לרכוש גם מטען חליפי. המטען החליפי יוכל לטעון גם את הסוללה המקורית.

חרוצון1

New member

Jack D Ripper

New member
דירוג המוכר

מוכר שמדורג גבוה בדרך כלל לא ישקר (לפחות לא שקרים שקל לבדוק).
אחרי שהסוללה תגיע, תוכל לדעת אם היא תואמת באופן מלא או שלא.

JacB

New member
עוד פתרון

מטען חליפי לא מחפש את השבב המקודד. הוא טוען סוללות חליפיות, גם אם המטען המקורי מצנזר אותה. יש לי סוללה אחת שמטען אולימפוס לא מכיר בה, אבל המטען החליפי כן, ולמצלמה לא אכפת.
אבל אתה עלול להתקל בבעיה, שהמצלמה עצמה היא זאת שמצנזרת סוללה לא מקודדת. קרה לי בניקון D3000 בזמנו, עם סוללה שהתחזתה למקורית. מזל שבדקתי לפני הקניה עם המצלמה שלי, למגינת ליבו של המוכר ההונג - קונגי.

למעלה