סוללות 1.5v AA

סוללות 1.5v AA

האם איכסון חבילת הסוללות במקרר/תא הקפאה, מאריך במשהו את משך חייהן במצב תקין ושמיש, בהשוואה לאיכסון בטמפרטורת החדר בתקופת הקיץ של ת"א, או שמא חלילה מקצר את משך זמן זה? מדובר במארז של 40 יחידות שמן הסתם אין לי צורך בכולן ברגע זה. תודה

רשר

Well-known member
מנהל
אין הצדקה להקפיא סוללות, אפשר לשמור במקרר

אך זה מקובל ויעיל לסוללות אבץ הישנות, כיום רוב הסוללות בשוק הן אלקליין ולהן לא מועיל קירור, למרות זאת רבים עדיין נוהגים להחזיקן במקרר כי זה "מדף הסוללות הביתי" בכל מקרה מומלץ לעטפן בשקית נילון למניעת חדירת לחות במקרה של הפשרת המקרר, בהוצאה מהמקרר רצוי להפשיר (לחמם) בשקית אטומה כ 1/2 שעה שלא יעבו מהאויר לחות לתוך המכשיר בו הותקנו,

תודה. ועם זאת...

הרעיון לא היה לקרר את הסוללות, אלא לשמור אותן רחוקות מהשפעת טמפרטורת הסביבה שיש בה, כך אני חושש, כדי להאיץ את הבלאי שלהן במהלך הזמן. אז אם אני מבין נכון את התשובה, לחשש שלי אין על מה להסתמך. האם אני מבין נכון?

רשר

Well-known member
מנהל
אורך חיי מדף בטמפ' החדר כ 5 שנים

אם תכניס לקירור תוסיף אולי עוד שנה כך שאין כל טעם כי ממילא תקנה כבר אחרות אחרי זמן עבודה סביר, אני מחזיק בתא המטען ברכב ציוד מדידה הכולל סוללות אלקליין ומחליף אותן בערך כל 4 שנים, רק כדי שתמיד יהיו מוכנות לעבודה,

תודה. ועם זאת...

הרעיון לא היה לקרר את הסוללות, אלא לשמור אותן רחוקות מהשפעת טמפרטורת הסביבה שיש בה, כך אני חושש, כדי להאיץ את הבלאי שלהן במהלך הזמן. אז אם אני מבין נכון את התשובה, לחשש שלי אין על מה להסתמך. האם אני מבין נכון?

למעלה