סולם

היי חלום שקצת מדאיג אותי .......

התחלתי קשר חדש ומתחברת אליו. אישרו לי וקבלתי כל מה שהייתי צריכה עזרה דרך ביטוח לאומי מבחינה כספית
וכבר התחלתי להרגיש טוב ושקט נפשי ...........

החלום
סולם ענק ......... ואני עומדת על הסולם בשלב הכי גבוה האחרון של הסולם, ובחור עומד למטה.
ופתאום אני נופלת......... בחולם רואה רק את הנפילה בשקט
ומתעוררת

אין עוד אנשים, אין דיבורים בינינו
תודה

אלישבע777

Well-known member
הי יערונות,

החלום עומד בסתירה גמורה לרקע שכתבת! הרקע שלך נפלא כמו שלא היה מזמן. המצב משתפר ומשאלותייך עוד מעט יתמלאו... אבל החלום מדבר על נפילה למה?

סוף סוף את עולה, ולא סתם במדרגות קלות לטיפוס, אלא על סולם! סולם שהוא תמיד הרבה יותר תלול ומגיע למקומות גבוהים במיוחד באופן מיידי אם כי קצת מסוכן. מזכיר את הסולם בחלום יעקב שראשו בשמים. הסולם והמלאכים בשרו ליעקב על עזרת האל בדרכו לפדן ארם ועל לינתו במקום קדוש (שער השמים!). אצל יעקב אבינו , החלום היה חלום נפלא של גילוי עתיד טוב! (אם כי לפי הסיפור, העתיד לא היה רק טוב, היו לו גם בעיות וכישלונות).

החלום נפתח בעליה ואת מצליחה לעלות עד השלב האחרון. יש איזה בחור למטה אבל אין לו תפקיד. הוא אינו עוזר ואינו מפריע. אולי הבחור מסמל את הגרוש שלך? את עכשו הרבה מעליו מכל הבחינות בניגוד לשנים קודמות. עד כאן הכל בסדר. יש לך שאיפות ומטרות ואת מצליחה לעלות מעלה ולהגשים אותן. אבל במקום לרדת בסולם לקרקע הבטוחה – את נופלת בשקט או אולי אפילו צונחת לאט לארץ. הצניחה לארץ היא מצב בלתי נסבל מבחינתך ואז את נמנעת ממנה - על ידי התעוררות! ההתעוררות הצילה אותך מחבטה ברצפה!

החלום משקף את ההווה הטוב, העליה מעלה עד השלב העליון. את אינך חוששת מנפילה! את חדורת מטרה. משאירה אנשים (לא חשובים? מזיקים?) מאחור ( הבחור האלמוני). אבל בלי התרעה מוקדמת הנפילה מתרחשת. גם בשלב הזה אינך חוששת. החשש הוא מהמכה הסופית שממנה יהיה קשה להתרומם. אין לך חשש מנפילה. את למודת ניסיון ואת יודעת גם להתרומם! החלום אולי לא הסתיים טוב כמו שהוא התחיל, והוא מראה שמתחת לסף ההכרה את כן פוחדת מנפילות כואבות. אבל... הנפילה הזאת – לא הכאיבה. החלום משקף לא רק את ההווה, אלא גם את העבר שבו היו לך נפילות והעבר עדיין טרי. ועדיין את חושבת שהעליה שלך לאחרונה היא בעצם סוג של חלום שלא יכול להתגשם. אולי יש בליבך מחשבה על כך שאיך זה יכול להיות שהשאיפות מתגשמות? מי שרגיל לכישלונות חושש מהן ולא מאמין שיש גם הצלחות. את עדיין לא מאמינה שהמצב הוא טוב. זה לא יתכן מבחינתך!

החלום אומר לך שכדי למנוע חבטות עלייך להתעורר! עליך לפעול וגם לחשוב מחשבות אופטימיות ולהאמין בדרכך מעלה!

לצערי לא הבנתי את המשפט האחרון ואת הקשרו לחלום :
" אין עוד אנשים, אין דיבורים בינינו"
ולכן לא התייחסתי אליו.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש . מה התאים ומה לא.

תודה , לא הסברתי עצמי, החלום התחיל שאני כבר למעלה בסולם לא שמטפסת.......... כן אני די מופתע ת
שהכל הסתדר ..........ואולי פוחדת מנפילה כי הכל הסתדר חלק .

הבחור שלמטה = חשבתי אולי זה הקשר החדש........ שאני היססתי לגביו ועכשיו מתחברת ואולי הנפילה זה אליו?

לגבי מה שציינת בסוף : " לא הבנתי את המשפט האחרון ואת הקשרו לחלום : " אין עוד אנשים, אין דיבורים בינינו"=
הכוונה שלא היו אנשים בסביבה ואני והגבר למטה לא דברנו.

תודה

אלישבע777

Well-known member
תודה , לא הסברתי עצמי, החלום התחיל שאני כבר למעלה בסולם לא שמטפסת.......... כן אני די מופתע ת
שהכל הסתדר ..........ואולי פוחדת מנפילה כי הכל הסתדר חלק .

הבחור שלמטה = חשבתי אולי זה הקשר החדש........ שאני היססתי לגביו ועכשיו מתחברת ואולי הנפילה זה אליו?

לגבי מה שציינת בסוף : " לא הבנתי את המשפט האחרון ואת הקשרו לחלום : " אין עוד אנשים, אין דיבורים בינינו"=
הכוונה שלא היו אנשים בסביבה ואני והגבר למטה לא דברנו.

תודה
תודה על התגובה המהירה. הפרוש כמובן צריך להיות קצת שונה. לכן חובה לדייק בכתיבה כי אין לי אפשרות לשאול שאלות בזמן אמת. קחי מהפרוש שלי מה שמתאים לך וצרפי את התוספת שלך. המשפט האחרון אינו סוף החלום. הוא היה צריך להיות די בהתחלה! בשורה שבו את כותבת על הבחור שנשאר למטה!! חבל, כי אולי יש לזה משמעות. נסי למצוא מה היא. בחלום כה קצר יש משמעות לכל פרט. להבא, תבדקי את עריכת החלום שהפרטים יופיעו לפי הסדר הנכון.

העריכה צריכה להיות כך:

חלום
סולם ענק ......... ואני עומדת על הסולם בשלב הכי גבוה האחרון של הסולם, ובחור עומד למטה. אין עוד אנשים, אין דיבורים בינינו
ופתאום אני נופלת......... בחולם רואה רק את הנפילה בשקט
ומתעוררת

תודה

למעלה