סולמות

Dr Joe

New member
סולמות

יש כמה שירים שהייתי רוצה לשיר אותם אבל הם גבוהים מידי בשבילי ותמיד אני מנסה להוריד טון או חצי טון ולא מצליח, בקיצור השאלה שלי איך מזהים סולם ואיך מורידים אותו תודה

Lady Drm

New member
אין חוק מיוחד

מוציאים את התוים של המנגינה שאתה רוצה, ואז מחפשים את הטוניקה, הצליל שמרגיש הכי "יושב", הצליל שאפשר לסיים איתו את היצירה בכיף, תו הבסיס בעצם. נגיד רה. רוב המוזיקה כיום מבוססת על מז'ור ומינור, אז לפי התוים את בודק אם זה מזור או מינור, מסדר את התוים שיתאימו לסולם( אינהרמוניה ובלגאנים) ולאחר שיש לך מנגינה מסודרת על סולם אתה מוריד הכל בכמה שאתה רוצה. אתה יכול סתם למצוא את הטוניקה ולאלתר. אם מתאים לזה מינור, אז זה מינור, אם מז'ור, אז מזור. בהצלחה:)

SHEX

New member
כעקרון../images/Emo95.gif

אם כבר מוצאים את התווים של השיר, עדיף לחשב איזה סולם זה לפי סימני ההיתק, לא? יותר נוח מאשר "להרגיש" מה הטוניקה... :X

מסובך

מכיוון שמדובר בשירה ולא נגינה ומכיוון שאני משער שמדובר בשירה ללא שמות התווים אלא מילים (ליריקס), ניתן פשוט לבחור צליל התחלתי שרירותי ללא עזרה של כלי אבסולוטי כלשהו אלא "לפי הגרון". תבחר צליל כלשהו שנוח לך ותשיר. זה לא משנה אם התווים יהיו נכונים, את היחסים בניהם אתה תשמור בצורה טבעית.

למעלה