סולנים חסרי להקות.

Rose131

New member
סולנים חסרי להקות.

מה דעתכם על זה? כלומר, סולנים שעושים סיבובי הופעות בלי הלהקה שלהם מכל מיני סיבות- [מתו, התפרקו] סולנים שזכויות היוצרים שייכות להם אז הם פשוט לוקחים מחליפים לחברי הלהקה ומופיעים עם השירים של הלהקה. האם זה לא מכבד את הלהקה? האם זה עדיף מכלום? האם זו סתם דרך להרוויח כמה דולרים לאחר שכל העולם כבר מאס ממכם כלהקה? כל מה שיש לכם להגיד בנושא..

t a o t a o

New member
נפלא

במיוחד אם בכלל לא מדובר בסולנים אלא בחברי הלהקה האחרים שמופיעים סולו (ע"ע ניקי ווייר למאניק סטריט פריצ'רס והלסינקי לבייבישמבלס), שפשוט עושה לי טוב לשמוע אותם שרים ובהרכבים המקוריים שלהם זה לא קורה לעתים קרובות מדי. אני מניחה שסולנים שמחליפים נגנים לא מפריעים לי כל כך. דווקא השבוע נזכרתי בלהקונת כמעט לא מוכרת מאנגליה שנת 2003 שיצא לי לדבר עם המתופף שלה במסנג'ר, הוא היה שיכור גמור ודיבר על זה שנמאס להם להיות ה"נגנים להשכרה", שכל הלהקה מסתכמת בסולן וכו'. שבוע אח"כ הוחלף הליינאפ. לא יכולה להגיד שהזיז לי משהו, אהבתי את הלהקה הזאת בגלל הסולן (יש לו קול שמהפנט אותי). במקרה אחר להקה שאהבתי והסולן החליף את הליינאפ והאמת היא שאפילו לא ידעתי והייתי בלונדון בהופעה שלהם ודיברתי עם הבאונסר לפני ההופעה וכנראה שהוא אמר להם שבאתי מישראל לראות אותם והם יצאו ודיברו איתי ואפילו לא ידעתי שאלה הם (כי לא הכרתי אף אחד מהחדשים :\ ), רק אח"כ קלטתי מה לעזאזל הלך שם. גם פה אני לא יכולה להגיד שזה הטריד אותי במיוחד. הדבר היחידי שבאמת הרס אותי זה כשהביאו מחליף לפיטר דוקרטי בליברטינז. אז בכיתי.

t a o t a o

New member
המממ.

המייספייס שלי מודיע לי עכשיו שפליטי שתי הלהקות האלה מתאחדים למופע משותף בסוף החודש. כואב לי פיזית. אני רוצה להיות שם.

יש להקות שהעיקר בהם זה הסולן../images/Emo223.gif

למשל אוונסנס.. ביום שאימי תעזוב את הלהקה לא תהיה ממש להקה, אבל עד עכשיו לאף אחד לא הפריע כל כך שהם החליפו כל כך הרבה פעמים נגנים.. למרות ששמים לב שזה משפיע על הסאונד שלהם עם הזמן זה נראה לי קצת עצוב שמישהו יוצא במופע סולו.. כי גם כאומן סולו הוא צריך להקה מסביבו רק ששם כל הפוקוס הוא עליו.. אני מעדיפה יותר להקות שלמות שמוגדרות כלהקות ובאותו עניין יש הרבה להקות שאם הם היו מחליפים גיטריסט או מתופף הם היו משהו שונה לגמרי.. למשל עם גאנס היו מחליטים להעיף את סלאס.. או אם רד הוט היו מחליפים בסיסט, כי יש להם השפעה מרכזית על הלהקה

elknetld2kil

New member
בקשר לאוונסנס

דווקא איימי לי היא החוליה החלשה בהרכב, שבלעדיה נראה כמו סופר-גרופ מארץ הפנטזיות שלי: מתחילתה היו בה אנשים שניגנו בין היתר ב: Cold Dark New Day Machina (לא הישראלים, להקה ממש טובה) Trading Yesterday Skrape Doubledrive ואפילו הגיטריסט שלהם לשעבר הצטרף עכשיו ל Seether (סוויט איירוני!!!) יכול להיות שזה לא אומר לכם הרבה, אבל בשבילי זה אומר המון.

לא אמרתי שהנגנים לא טובים../images/Emo223.gif

הם ממש מעולים, ואת DND שעכשיו הצטרפו ממש אהבתי אבל כשאומרים אוונסנס ישר חושבים על איימי בדרך כלל והיא כביכול הסמל שלהם

FallOutGirl

New member
../images/Emo80.gifתלוי מאוד..

רוב הפעמים לדעתי אלה סתם שטויות!! כי תכ'לס.. מה אני צריכה איזה זקן בן 60 שיעמוד חצי מת על הבמה וישיר שירים של חברים שלו שמתו ועבר זמנם ממזמן?! זה גם זלול בחברים שלו ויענו לעשות כסף על חשבון חבריהם המתים כי מעריצים חושבים "שיואו! הם מתו! זאת להקה עתיקה!! אז בואו נלך לראות את הסולן ונזכה לחיים ארוכים! שיואו כאילו ריגוש!" אוקי.. לא בצורה כזאת אבל הבנתם את העיקרון חחחחחחח קיצור - הם סתם רוצים כסף או שקשה להם לעקל את זה שחבריהם מתו/התפרקו..

elknetld2kil

New member
זה תלוי מאוד

יכולים להיות מקרים פאתטיים כמו סקוט סטאפ שמנסה לחלוב כל סנט שהוא יכול מימי התהילה שלו בקריד, בעוד ששאר חברי הלהקה התחילו להקה חדשה ומעולה (Alter Bridge) עם סולן עוד יותר טוב. יכולים להיות גם מקרים אחרים בהם סולן יוצא למסע הופעות סולו, ובמקרה של אארון לואיס מסטיינד, זה עובד מצויין (במיוחד עם החומר האקוסטי שלו). שלא נדבר על הדיסק של תום יורק, שהפתיע אותי ממש לטובה.

ReaLostprophet

New member
מצידי שהרבה סולנים יופיעו לבד

אבל עם חומרים מקוריים שלהם ולא של הלהקה שלהם. אפשר להכניס שיר או שניים שיהיה כאילו "tribute" ללהקה או מחרוזת שירי הלהקה או משהו כזה.. אבל לא לקחת הופעה של הלהקה ופשוט לעשות אותה לבד

למעלה