סולפאז'...

pink floyder

New member
סולפאז'...

איך אפשר לעבוד על הסולפאז'- שירת התווים, בדרך נכונה שתקדם אותי? כי אני לא כל כך מבין... אני התחלתי לני יומיים לעסוד על זה, אני עברתי לחוברתי הראשונה שלי(שמתחילה מדו-מי, ואז עוברת לדו-סול ככה לאט לאט...) אז התחלתי לשיר את התווים, בהתחלה רק שרתי, ואז ניגנתי כדי לבדוק ששרתי נכון... השאלה היא אם ככה עובדים על זה, או שיש דרך יותר טובה?

handlessman

New member
בקטע הזה...

הכי עדיף מורה מקצועי... שילמד אותך טכניקות ושיטות. כי ללמוד לבד לא עושה כלום, לפחות אם אתה לומד לבד מההתחלה בלי שום רקע. כי לא משנה באיזה ספר או אתר תסתכל, רק מישהו שבאמת יודע יוכל להסביר לך באמת וללמד אותך שיטות. כי בשיטה של לזהות מרווחים ואז לנגן אותם ולראות אם צדקת - זה לא יוביל אותך לשום מקום, זה לא יעיל, וזה יתחיל לשעמם אותך בשלב מסוים ותוך שנייה תשכח הכל. בקיצור - קח מורה, לפחות בשביל הבסיס.

handlessman

New member
אני מניח שכן...

אם היא מורה מקצועית שלמדה באיזה אקדמיה ולא עוד איזה חאפרית, אז היא חייבת להיות בעלת ידע בשמיעה מוזיקלית. וגם אם לא, אני בטוח שהיא תוכל לעזור לך באופן כלשהו. קלידים הם באמת הדרך הכי טובה לתרגל שמיעה כי כל הצלילים פרושים לך מול העיניים.

handlessman

New member
היי אתה מפורום זהות בדויה??

חח זיהיתי את הרמבלדי... הייתי שם פעם אבל אחרי שנגמרה העונה החמישית ב-AXN לא היה לי טעם להישאר שם...

SHEX

New member
כמה עצות../images/Emo95.gif

הכי טוב זה לשבת עם הפסנתר ולנגן דברים פשוטים, ולשיר ביחד עם הפסנתר. החל מסולמות, דרך מרווחים, ובסוף עד מנגינות לא מסובכות מדי.. דרך יחסית טובה להשתפר בשירת תווים היא לפרק את המנגינה למרווחים. ברגע שתדע איך נשמע כל מרווח יהיה לך קל יותר לשיר גם מנגינות שלמות. והטריק שעזר לי ללמוד לשיר מרווחים היה למצוא שירים שאני שמתחילים במרווחים שונים - ככה לכל מרווח יש לי שיר שמאפיין אותו וככה קל לי לזהות ולשיר. פשוט תשב הרבה ליד הפסנתר ותשיר איתו כל מיני דברים עד שזה יבוא יותר בטבעיות...

handlessman

New member
כן מסכים איתך...

פינק - באמת כמו שהוא אמר, תעשה רשימה / טבלה של כל המרווחים מסקונדה קטנה ועד אוקטבה זכה (אם אתה רוצה להתפרע אתה יכול גם להמשיך לנונה, דצימה וכל השאר) בעלייה ובירידה - עבור כל אחד מהם שיר שמתחיל במרווח הזה. תשב על זה קצת ותראה שיש כל כך הרבה אפשרויות. כמה דוגמאות לפתיחה: 4ז' (קוורטה זכה) בעלייה - לדוד משה. 6ק' (סקסטה קטנה) בעלייה - חורשת האקליפטוס. 3ק' בירידה - יונתן הקטן. וכך הלאה...

pink floyder

New member
מזה אומר...

4ז' 6ק' 3ק' ? כי באיזשהו אתר ראיתי את זה ולא הבנתי... זה אומר התווים שזה עובר? כי ביונתן הקטן זה עובר בהתחלה שלוש וכ'ו...

אילת441

New member
פירוש

4ז' - קוורטה זכה (2.5 טונים) 6ק' - סקסטה קטנה (4 טונים) 3ק' - טרצה קטנה (1.5 טונים) העקרון הוא מאוד פשוט, המספר מציין את המרווח (2-סקונדה 3-טרצה וכו') והאות את הסוג שלו (ק'-קטנה, ג'-גדולה, ז'-זכה, מוג'-מוגדלת, מוק'-מוקטנת).

handlessman

New member
רשמתי לך בסוגריים...

4ז' - קוורטה זכה. כמו שאמרה אילת441, המספר מציין את המרווח, והאות מציינת את הסוג. זה פשוט במקום לכתוב כל פעם למשל ס-ק-ו-נ-ד-ה מ-ו-ג-ד-ל-ת... אתה פשוט רושם 2מוג'

למעלה