סומכת מהרווחה-מה דעתכן?

פירוט:

התחלתי ביחד עם הפסיכולוגית שלנו שהעלתה את הרעיון לחשוב על לבקש סומכת לשעות אחה"ץ.
היא אמרה שלדעתה עם יתר מילד אחד בספקטרום יש סיכוי לקבל.
אני ממש לא מסתדרת עם כולם ביחד בשעות אחר-הצהריים ביחד עם התינוק.
כל אחד עושה סצינות עם הרגישויות שלו, והקטנה עושה דברים שמסכנים את התינוק-ואני צריכה להשגיח כל הזמן.
אחר הצהריים שלנו לאחרונה פשוט הפך לססיוט וכנל השבתות.

אני לא ממש מצליחה להתארגן על להעסיק מישהי בעצמי. (לא כלכלית-יש גימלה של הילדים-אלה מבחינת לחפש מישהי ולהעסיק אותה ולתאם וכ"ו).
מצד שני הרווחה מרתיע אותי-היו לא מעט סיפורי זוועה בפורום הסמוך.
מה דעתכן?

yuliyuli1

New member
לי זה נשמע מעולה

אם אני מבינה נכון זה לא עו"ס שבאה לרגל אחרייך אלא מעין בייביסיטר, לא? או סוג של פר"ח.
אני הייתי שמחה אם הבן שלי היה יכול לקבל מישהו כזה, שיהיה מין אח גדול.

SMADAR55

New member
זה ממש לא קשור למספר הילדים. כל ילד על הספקטרום

זכאי לחונך / סומך.
מה שכן, הם בודקים את ההכנסה במשפחה ובהתאם לכך קובעים את גובה ההשתפות בתשלום לחונך.
לעתים במאגר אין להם מספיק חונכים ואז יש אפשרות לאתר להם מישהו שאת רוצה ולהביא אותו למאגר.

אני אישית מעולם לא נעזרתי אך חברה שלי נעזרה ומאוד הייתה מרוצה.

אין ממה לחשוש . אם לא תהיי מרוצה תמיד תוכלי להפסיק. אין שום התחייבות מצידך.

בכל מקרה, מצריך פתיחת תיק ברווחה

פופי2009

New member
אל תפתחו תיק ברווחה!!!

לדעתי לא כדאי לכם! בכל עניין קטן זה יהיה בעוכריכם.
שווה לבדוק כל כל כל אפשרות אחרת לפני שעושים את זה.
גם ילדה פתוחה ונעימה בת 8 יכולה להוות מענה, להיות יחד אתכם כשאת בבית, לצאת אתכם לגני שעשועים וכד'.
והתשלום יהיה נמוך בהתאם לילדה בת 8.
אני יודעת שאסור לעבוד עד גיל מסויים, אבל בזמן שאת נמצאת, בתור עזרה, נראה לי שזה יכול לעבור ממש בלי בעיה,
בעיקר אם מדובר בילדה של שכנים/חברים.

yuliyuli1

New member
למה לא לפתוח תיק?

אנחנו פתחנו לפני שנה וחצי (כדי לקבל את ה 500 ש"ח השתתפות בקיטנה), וחוץ מ 2- 3 טלפונים אלינו אם אנחנו רוצים להשתתף בפעילויות מסויימות (לא רצינו) לא היתה לזה שום השפעה.

פופי2009

New member
כי במקרה של חלילה גירושין או תלונה של השכנים בגלל בכי

ישר הם משתמשים בכל פיסת מידע שנתת להם נגדך.
אם לא משתפים אותם בכלום, אבל ממש כלום, זה יכול לעבור חלק.
אבל אם סומך בא אלייך הביתה, הוא יכול על כל דבר קטן "לדווח".
לא שיש לי מה להסתיר, אבל בדברים מאד מסויימים השקפת העולם שלי שונה משלהם (חלילה לא בנושא אלימות, יותר בעניין איך מגדלים ילדים באופן כללי).

TikvaBonneh

New member
בחיים לא נכנסו אלי הבייתה מהרווחה

בעיר שלנו יש אפשרות לבחור בין חונך שבא הבייתה לבין מועדונית אחרי שעות הלימודים, ואני בחרתי מועדונית.

SMADAR55

New member
למה לא לפתוח תיק ברווחה? ???

ראשית, הורים לילדים מתחת לגיל 3 שרוצים שילדם ילמד במעון יום שיקומי חייבים לפתוח תיק ברווחה. ללא הכרה ברווחה לא יכולים לקבל מעון יום שיקומי כדוגמת אלוטף או אחרים.
הורים לילדים בוגרים יותר המעוניינים לקבל סבסוד בן 500 ש"ח לקייטנות (זכאות לילדים על הרצף המשובצים בקייטנות עירוניות, אחת לשנה) או הורים שרוצים לקבל נופשון של אלו"ט - חייבים הכרה של הרווחה.
גם חונך / סומך זו עזרה משמעותית ולא ניתן לקבל אותה ללא הרווחה.

TikvaBonneh

New member
יש יחידה מיוחדת ברווחה לטיפול באדם עם אוטיזם

אלו לא אותן עובדות סוציאליות שמטפלות בשאר המקרים.

SMADAR55

New member
אצלינו ברווחה יש עובדת סוציאלית שאחראית על

הטיפול באוטיסטים בעיר.

יש עוד אפשרות פרוייקט פרח דרך הבי"ס

לנו היה שנה אחת ולצערי הוא ממש לא היה משהו אז ויתרנו .
חשבנו שיהיו ילדים אחרים שיצאו יותר נשכרים מהפרוייקט
הוא הגיע פעם בשבוע ל3 שעות , עיצבן אותי בעיקר שהוא כל הזמן ניסה לקחת את בן אליו לישוב
ורק לקראת הסוף הסכמתי פעם אחת היות שלא הכרנו אותו העדפתי אצלנו בבית .
אבל בגדול אני בעד אני חושבת שסומך זה כמו אח גדול שמאוד חשוב לילדים .
&nbsp

התשובה לדעתי תלויה בכמה גורמים:

א. האפשרות שלכם לקבל סומך מהרווחה. למשל, אם אתם מרוויחים יחסית טוב - אז גם ככה תצטרכו להשתתף בתשלום ולא בטוח שזה יהיה משתלם.
ב. המשך: תלוי גם איפה אתם גרים. במקום שיש משפחות נזקקות רבות לרווחה ובתים הרוסים - הסיכוי יהיה קטן יותר, כי הצרכים מרובים ואין להם אפשרות לתת לכולם, וכך סתם תחשפו לרווחה, ולדעתי עדיף כמה שפחות קשרים אתם.
ג. מידת השליטה שתהיה לכם על הסומך. לעתים גם תשלמו סכום לא קטן וגם אין לכם אפשרות לקבוע מי יהיה הסומך ולא תמיד זה יתאים לכם.

לשכנה שלי נולדו תאומים בהפרש קטן מהגדולים והיא הרגישה שאין לה זמן לכלום. היא גם עובדת במשרה מלאה וככה היה לה ממש קשה.
היא לקחה שתי בנות בכיתה ג' ושילמה להן שכר זעום יחסית, אבל לבנות בגיל הזה זה היה המון כסף. נדמה לי 15 ש"ח לשעה.
הבנות האלה לקחו את הילדים הגדולים לגינה למשל.
ואחר כך כשהתאומים גדלו לקחו גם אותם לגינה.
לפעמים הן סתם קיפלו כביסה או הדיחו כלים אצלה בבית.
היא היתה מאוד נחמדה אליהן ואפילו קנתה להן לעתים מתנות לחגים.
הן עבדו אצלה כך ארבע שנים אני חושבת.
התאומים גדלו וגם האחרים גדלו ונהיה לה כבר יותר קל.

לדעתי, כדאי לך לחשוב על אופציה כזו.
במקרה שלך אולי שתיים שיבואו אלייך הביתה.
אחת תטפל בילדה האוטיסטית ותתן לה יחס אישי
ואחת בשאר חוץ מהתינוק.
היא היתה מזמינה אותן לעתים גם לזמן ההשכבה, כדי שישגיחו על שני הגדולים בזמן שהיא מטפלת בשני הקטנים (בעלה איש קבע ולכן לא היה בבית הרבה פעמים בערבים).

ממש לא מתאים ילדות בגיל של הבנות שלי

נוצר לנו לאחרונה מצב ששלושת הגדולים מי שבספקטרום ומי שלא-רבים-כך שברקע בכי וצרחות,
על הקטנה אני צריכה להשגיח שלא תפגע בתינוק, וגם להקדיש לה זמן-וגם לאחרים להקדיש זמן, וגם להניק את התינוק ולהחליף לו חיתול, וגם להכין ולהגיש אוכל לכולם.
אה-וגם מקלחות ושיעורי בית.
לא עומדת בזה-עושה הכל ומרגישה בסטרס.
כשבעלי נכנס הביתה לרוב הדברים נרגעים.
לא רלוונטי מישהי בגיל של הבנות שלי או פחות מזה.
רלוונטי בחורה בת 16 ומעלה נראה לי-הבעיה-בגרויות.

אם הילדות בגיל של הבייביסיטר אז באמת לא שייך

אבל אם נאת לוקחת ילדה שתהיה אתך בבית אז היא יכולה גם להיות טיפה יותר צעירה.
את יכולה גם לתת לה להכין ארוחת ערב לילדים, למשל, בזמן שאת מבלה אתם.
אני לא יודעת בני כמה הגדולים שלך, אבל ברור שאת צריכה עזרה וזה יכולה באמת להיות פשוט נערה או שתיים קבועות, שיבואו כל יום, לעשות דברים שאת לא מגיעה אליהם.
גם בנות שניגשות לבגרויות - הרי מדובר על תקופה קצרה, ואחרי זה תוכלי למצוא הרבה בנות, שמחפשות עבודה

תראי, יש לך לדעתי כמה אפשרויות

לקחת ילדה בוגרת, שתוכל לקחת את הגדולים למשל לגינה ובכך להקל עליך והיא תוכל גם להכין ארוחת ערב ולעזור בהשכבות.
לקחת ילדה צעירה יותר, שאת יכולה להעסיק אותה אפילו בעבודות בית פשוטות כמו קיפול כביסה, טיפול קצת בקטנות, היא אפילו לא חייבת לקחת אותם לגינה אם את חוששת. קצת להעסיק אותן שלא יריבו וגם ילדה בכיתה ה' למשל יכולה לעזור עם ארוחת ערב למשל ועם מקלחות. את יכולה כמו החברה שלי, לקחת שתיים צעירות. ככה היה להן קל יותר להשגיח בגינה על הקטנים. (התאומים של החברה שלי היו בורחים המון מהגינה ולכן היה נוח שיש שתיים, כל אחת רדפה אחרי אחד...).
יש יתרון בקטנות, שקרובות בגיל לקטנים ונהנות לשחק אתן.

תן תן 4

New member
לנו יש סומכת מטעם הרווחה

זה מאוד עוזר היא מגיע 3 פעמים בשבוע אחה"צ כל פעם לשעתיים
בדרך כלל זה ללא עלות אך אצלנו ישנה השתתפות של 190 ש"ח לחודש (בגלל שאין תקן לסומכת ללא עלות )
מבחינת הרווחה הקשר היחידי שלי איתם הוא אחת לחצי שנה עמ"נ לחדש את תוקף
אני ממליצה כן ללכת על זה

למעלה