האמת..שאני לא רוצה להתערב
האמת אני לא רוצה להתערב,כי באמת שאין לי בעלות על ניקולופולוס,וכל מי שעושה עליו תוכנית,זה רק משמח אותי,ומרים בעיקר את קרני,בעיני כל חובבי המוסיקה היוונית,בעיקר שעשיתי לכולם היכרות -עד כדי שטיפת מוח עם האומן הזה. ומן הסתם נקשר "שמי-וגורלי" עם האומן הגדול הזה.
..............ועדיף מאוחר מאשר אף פעם............ משמע...גם אחרי 40 שנה להכיר אומן זה לא נורא...הוא בכל זאת נראה ומרגיש כבן 40. אבל מאחר ומדובר באומן שהוא "מר יוון"...קצת דאגתי,והחלטתי לבדוק,אם כל מה שאומרים וכותבים אודותיו הוא נכון,ולא מעוות. כמובן ששמתי פעמי "לתחנה" הראשונה "במסע הציד" תחנה ראשונה.. הביוגרפיה של ידידנו אברהם וייצמן,שכתב על ניקולופולוס,וששמואל ידידי הכניס לרדיו יאסו,ברוב פאר והדר-.בגינוני טקס וחצוצרות-,ועם 19 מטחי כבוד. למען האמת לא צפיתי משמואל\ידען אחר,לתקן או לאמת,פרטים בקשר לאומן הזה...כמובן גם לא מ.. "התגלית" החדשה של המוסיקה היוונית.שהידע שלה ותבונתו מכים גלים "מקצה הארץ עד קצה הארץ" מפאת כבודו של היוצר לא אקשור את שמה בנשימה אחת ..בסמיכות לשמו.
ובכל זאת....!!!! מבלי לפגוע באברהם וייצמן ידידי,איש חביב ומקסים -שדרן רדיו חיפה. אבל בכל זאת נפלו אי דיוקים...בקשר לגילו של ניקולופולוס ועוד.....לרגע עושה רושם שידידי המקסים השדרן מרדיו חיפה,בילבל את היוצרות וערבב אלה באלה...במילים אחרות..."הכל קול יעקב והידים ידי עשיו". אי דיוק מספר 1 ... הדיסק איפרכו המפורסם...כל ילד קטן ביוון ומחוצה לה יודע, שהדיסק הזה יצא בשנת 1975 ולא בשנת 1974 ... מה זה חשוב....העיקר מי הלחין-מי שר-ומי מנגן. 74 או 75 .הזמר הוא אותו זמר...ושיבדל לחיים ארוכים המלחין..הוא אותו מלחין,והבוזוקי הוא אותו בוזוקי....אין חדש תחת השמש,מלבד פטירתו של הזמר האגדי סטליוס קזאנג'דיס. אי דיוק מספר 2 ניקולופולוס ישמח מאוד "שמצעירים" אותו בשנתיים,
הבחור הוא יליד יולי 1947 ולא כפי שנכתב 1949. מי נולד בשנת 1949 ?.......נולד דאלאראס!!! אי דיוק מספר 3 ההופעה הגדולה של ניקולופולוס עם גדולי הזמר,התקיימה בשנת 1987,ולא בשנת 1985. שוב ידידי וייצמן כנראה התבלבל,בשנת 1985 ניקולופולוס הופיע עם דאלאראס ואלכסיו ,במופע הגדול ביותר שהתקיים ביוון ,לזכרו של מאנוס לואיזוס. ..מפאת כבודו של ידידי אברהם וייצמן- שאני אישית מאוד מאוד מכבדת,לא אוסיף ולא ארחיב. והדבר הכי חשוב
...כל הנאמר לעיל...לא גורע במאומה,מהכבוד וההערכה שיש לי לידידי אברהם וייצמן,שהכין את הביוגרפיה של ניקולופולוס. נ.ב שמואל ידידי,אני שמחה שעזרתי לך בעקיפין על כל התמונות,והקישורים למינהם
מוגש כשירות לסמי רייטן ידידי. בשמי ובשם המלחין ונגן הבוזוקי מספר אחד של יוון,כריסטוס ניקולופולוס,אנו מאחלים לך הצלחה בשידור. ********חשוב להדגיש!!!!הישראלי הראשון...שעשה.. תוכניות על ניקולופולוס-כמלחין וכאומן..והכתיר אותו בשם "הגיאוניסט" היה לא אחר מידידי...מנהל פורום תפוז בהווה...פאדי!!!********זה היה הרבה לפני שנוסד רדיו יאסו..וכל הפורומים השונים למוסיקה יוונית...מיותר לציין את ידידי אבישי ויניב...שידעו מי זה ניקולופולוס....מגיל 4 כמה דקות אחרי...יען כי בכל זאת הם צעירים ממני