סוסים...באנטארטיקה.
Live

סוסים...באנטארטיקה. ../images/Emo43.gifLive

היום ב-15:30 תתארח Live בפורום סוסים דניאלה גרוס- מאלפת סוסים, מאמנת ובעלת חוות סוסים. אתם מוזמנים להכנס כבר עכשיו לפורום לשאול שאלות ולהגיב. דניאלה תספר לכם על כל מה שלא ידעתם לגבי אילוף סוסים, לימוד רכיבה בחווה שלה והתחרויות שהשתתפה בהן.
עוד נציג ישראלי מיוחד, דורון אראל, יתארח היום ב-19:00 בפורום תרמילאים. דורון אראל הוא הישראלי היחיד שהגיע לראש האוורסט, ויש לו חוויות רבות לחלוק אתכם, הגולשים.

Lotus floweR

New member
הלו...אמנם אני לא מוס שוקולד....

אבל אני בהחלט בפוטנציה. בפוטנציה להצטרף לפורומכם הקט. (היי אור!) מרוב דיבורים על טרי פראצ'ט (שעד היום לא ברור לי מה המין שלו/ה) בפורום ה"פ בביקרורי האחרון לספריה לקחתי את "פירמידות" ואני חייבת לציין שזאת גאונות לשמה. אני עוד לא סיימתי, אני רק לקראת עמוד מאה שבעים בערך... כי וול....מבחן בג"ג מסוים עם חומר של 30 עמודים מנע ממני. אבל בכל מקרה, ספר ממש טוב... ואפילו עוד יותר אחרי שורה של ניסיונות עם תירגום עלוב של "הרוזן ממונטה כריסטו" ו- "מלך סיאם ואני". ציטוט אהוב עד עכשיו: "לגמלים גישה דמוקרטית מאד לגזע האנושי. הם שונאים את כולם, ללא הבדל של מעמד או דת." צצטו מספרים אחרים להנאתכם אם אתם רוצים טופיק (טופיק? מהזה?).

dino_din

New member
האמת...

שדווקא פירמידות לא מומלץ למתחילים.... קצת מסובך וכבד ולא נראה לי שאפשר להבין אותו במלואו לפני הקריאה השלישית לפחות. אבל אם נהנית, מי אני שאפריע ???? לילה טוב לך, דינו.

Lotus floweR

New member
תשמע/י..אני לא מבינה הרבה דברים...

אבל בדברים מוזרים וחולניים, I AM the master...

dino_din

New member
אם ככה

אה, נראה לי שאני לא רוצה לדבר איתך יותר... דינו. >לא אוהב דברים חולניים<

Lord bigfoot

New member
גם אני חדש פה

אמנם חדש אבל קראתי כבר את כל סדרת הדיסק (למעט החדש) וחולני זה לא טרי פראצ'ט. לבנאדם יש מאגר ידע אדיר וחוש הומור מדהים. לכל דבר יש רבדים נסתרים. פירמידות זה ממש לא ספר מתאים להתחיל איתו. אגב, מאז שהתחלתי לקרוא את הפורום הזה אני ממש שמח שלא יצא לי לקרוא אף ספר בתרגום לעברית אלא רק באנגלית.

Lotus floweR

New member
תשמע. המילה "חולני" פתוחה לפירושים.

חולני בשבילי בדרך כלל מתקשר לגרבילים שטניים וליצנים שמופיעים ביום ההולדת ללא הזמנה... וקטגוריות חדשות נכנסות תחת המילה הזאת כל יום.

dino_din

New member
אז קבלי ביטול, יש על מה לדבר...

גם לדעתי יש משהו "חולני" בליצנים..... מצד שני אני גם מפחד מבלונים אז אולי לא כדאי לשאול לדעתי... יום טוב, דינו.

Lotus floweR

New member
בלונים הא?

זה פחד מרענן... אבל בטח כל הבוגארטים צוחקים עליך...

Fingertip

New member
זו, דרך אגב...

בדיחה שטרי (בן!) ממחזר הרבה פעמים: עם לורד וטינרי, ועם סתמרוח (מישהו אי פעם הצליח להצדיק את התרגום הזה?! כי אני עדיין מחפש...) אהד.

Fingertip

New member
סתמרוח...

עד עכשיו לא מצאתי תרגום הולם ל-Rince, ואין לי מושג למה בחרו ב"סתם". אהד.

Meselfoh

New member
Rince=

קליפה או מוץ. אני לא בדיוק זוכר. כתוב במילון של אוקספורד. סתם זה תרגום די קולע.

The Mad Hatter

New member
וולקם! :)

קראתי את כל הספרים של פראצ'ט ודווקא את פירמידות לא הבנתי בכלל. כל הזמן אני מנסה להכריח את עצמי לקרא את זה ולהבין אבל זה פשוט לא הולך. אולי יום אחד...P:

DviRincewind

New member
זה היה הספר השלישי שקראתי...

ודווקא הבנתי אותו מצויין בקריאה ראשונה
אולי אני שייך לגזע מיוחד

Death of Rats

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

גל, הוד רוממתו גדול-הרגל (תואר נחמד. מצטלצל. אני חושבת שאני אאמץ את זה. אכפת לך? יכול להיות יופי של דמות לספר
). מקווה שתהנו...

Lotus floweR

New member
תודה לך...^_^

אחהמ... הוד *רוממותה*... ולא יודעת מה יש לכולם...פירמידות בכלל לא קשה להבנה.. פשוט יש כמה נקודות מבט, זה הכל.

פרימידות הוא ספר יפיפה

אחרי הקריאה השנייה אתה מתאהב בו מחדש... ובשלישית אתה כבר רוצה לקרוא את זה שוב הציטוט שהכי זכור לי משם היה - "כשעזבתי הם התחילו לשבור צלחות" למרות שתמיד אכתיר את הוגפאדר, ריפר מן (איש הקציר), ואת סוסרי (מעשי קסמים) לגולת הכותרת בספרי עולם הדיסק... זות'ומרת שווים קריאה למרות שכולם מאוד מאוד מוצלחים... חוץ מאקוול רייטס (פולחני כשף) שם אין עלילה בגרוש והכול מספר על אסכולת הקסמים לדורותיה.. מאגנה, אסק... איך מאיתים את זה בכלל? ,בע"מ

Lord bigfoot

New member
לא שפרמידות הוא קשה להבנה

הוא רק לא ספר מייצג של עולם הדיסק ולכן לא הייתי ממליץ עליו כראשון לקריאה. וחוץ מזה הוא אחד הספרים המצריכים יותר ידע כללי מבין הספרים של טרי (לפחות לטעמי) ולכן תמיד אפשר לקרוא אותו שוב.

למעלה