סוסים בחלל

copywrong

New member
סוסים בחלל

חלל הגבול הראשון, אלו מסעותיה של ספינת החלל "אבנגבירול" כשהיא עוברת במימדים נסתרים במשימתה המתמשכת למצוא עולמות חדשים ותרבויות ישנות, זמן חלל: יום שני לאהבה, יומן הקפטן יוסי הסוס. במסעותינו המרובים בים הכוכבים האין-סופי פגשנו תופעות רבות ומשונות אך אף פעם לא ראינו תופעה מוזרה, כמו גם יפהפיה, כיוכבד השכנה. עוד אנו טסים על שביל החלב, מתחמקים ממטאוריטים מלוכלכים, כוכבים נופלים, ופילים אדומים; לוגמים לנו מעט מהחלב ומקנחים בעוגיות, תוך שילוח פתיתי קורנפלקס גרעיניים מעבר לזנבנו הרחב, ולפתע את מי אנו רואים... "קפטן, ספינת חלל ענקית מתקרבת אלינו" אומר קומנדר עזרא "הכלב" בהתרגשות. "מרים מגינים" אומר החתול בני עקיבא, ומרים. "הכן תותחי לייזר" אומר אני בקול נרגש. כעת אחרי כל ההכנות אנו מוכנים לקראת כל סכנה, או כך לפחות חשבנו, לפני שספינת החלל פוררה אותנו לאטומים הקטנים ביותר... ללא סיבה הנראית לעין, שניה לפני הפיצוץ שוגרנו, אני והכלב עזרא, כמו גם סגן בני, הישר לאולם הפיקוד של הספינה המסתורית (והאכזרית). אופן השיגור של החייזרים היה שונה משלנו וגרם לכאבי מעיים חמורים ולסחרחורת, שחלפה רק אחרי שנשפך עלינו נוזל ירוק מעודן בעל ריח שלא זיהיתי בתחילה. ביקשתי מהיצור המוזר לידי לגשת לשירותים - שם זיהיתי את הריח. אחרי שהתרעננתי, הובלתי ביד רמה אל חדר הפיקוד המרכזי, והועמדתי מול יצור מוזר כנראה ממין נקבה, היצור היה גבוה למדי, בעל רעמה בהירה, שגלשה על צדי בגדיו העליונים, הוא (היא?) היה בעל גפיים עם מספר בליטות, שכנראה נקראו אצבעות הסיבה למציאותן אינה ברורה, לא רציתי לצחוק עליה אבל לא יכולתי להתאפק - אין לה זנב! קפטן יוכבד השכנה לא נהנתה מצחוקי ופקדה על שלושה מפיקודיה להכות אותי עד שארגע, לאחר כמחצית השעה הצלחתי להפסיק לצחוק וקציניה חבשו אותי בתחבושות לבנות (!). למרות שלא שאלתי, סיפרה לי קפטן השכנה, שהיא באה מכוכב בשם כדור הארץ ומטרת צוות ספינתה להשמיד כל ספינה זרה, שתקרא על דרכה כמו כל ספינות כדור הארץ המסתובבות בגלאקסיה, כך שלא אקח את זה אישית. בנוסף עליהם לקחת דגימות מהצוות ז"ל של אותה ספינה ואת זה אני כן לוקח אישית. "אז את אוהבת אותי?" אני שואל. "אוהבת" היא אומרת בחיוך קורן "איך אפשר לאהוב יצור מוזר ואווילי שכמותך". "מה, אי אפשר?". "לא". ערב שני לאהבה, אני מוצא את עצמי כלוא בתא צר ומובל לעבר כוכב זר ומוזר הנקרא ארץ, אני משלים עם מצבי, והולך לישון. לא לבד. יש עכברושים. תוכניתו של יוסי הסוס "אהבה דביקה" הוגשה בחסות נאס"א

Aislynn

New member
נראה לי שלא כלכך הבנתי את זה

מצטערת
אייסלין

copywrong

New member
??

אולי זה נדמה לי אבל הקוראים פה קצת שבויים בנוסחאות מסוימות בהן לדעתם צריך לכתוב, הסיפור הנ"ל מספר מנקודת מבט של חייזר פאתטי שנשבה ע"י ספינה מכדור הארץ ומתאהב ביצור הנשי הראשון שראה, שכמובן לא מחזיר לו אהבה.

Rivendell

New member
קופי, אני חייבת להעיר משהו

אם שלושה קוראים שונים מעירים לך שהם לא הבינו, אז במקום להאשים את שלושת הקוראים בנוקשות מחשבתית הייתי אולי בודקת את עצמי בתור המחברת. כי אם שלושה אנשים לא הבינו אז אולי - רק אולי - הסיפור באמת לא ברור.

copywrong

New member
את באמת לא חייבת...

ואם שלושה אנשים יגידו לך לקפוץ מהגג?!

Rivendell

New member
אם אתה לא מסוגל לשמוע ביקורת

אז מקומ של הסיפורים שלך במגירה. באמת. ברגע שאתה מפרסם אותם - הם נחלת הכלל, ואנשים יגיבו. ואתה יכול לפחות לכבד ת אלה שטרחו וקראו והעירו. מבחינתי, אם אתה לא רוצה ולא מסוגל לשמוע תגובות, אין לי בעיה להפסיק לקרוא מה שאתה כותב. אבל אם אתה מפרסם אני מסיקה שאתה כן רוצה שנקרא את זה, לא? אז באמת, תן לאנשים כבוד מינימלי של לא לזלזל בתגובות שלהם. אנחנו בסה"כ מנסים לעזור, והתגובות שלך מאוד פוגעניות.

copywrong

New member
דעתי שונה

גם התגובות שלכם פוגעניות ומזלזלות ולא פעם נכתבות בלשון מעליבה אז, אם את לא אוהבת את כתיבתי זו זכותך, ויש עוד מפרסמים רבים תני לאחרים לקרוא ולהביע את דעתם אני לא מרגיש שאני חייב לקבל כל ביקורת ולהגיד תודה.

תירגע... ותשכתב...

בפורום "טולקין יצירות" ברשת אורט, ששם ניתן להציג סיפורים שנכתבו שהמשך לשר הטבעות או בכלל בנושא, אני פירסמתי שם פרק ראשון ביצירתי, שניים שלושה אהבו, ארבעה חמישה העירו וראו לזה ספר שלא ראוי להיות מן סיפורי ההמשך לטולקין. אתה רוצה שאני אתן לך קישור להודעות ההערות הרעות ששלחו לי? או שאתאר לך? לי אמרו הרבה יותר מ"לא מובן" (למרות שהסיפור היה מובן להם), הם אמרו שהשפה שלי לא כל כך גבוהה כמו של טולקין ואני צריך לקרוא המון אבל ממש המון ספרים בשפה גבוהה, הם אמרו שאני חושף את קלפיי יותר מידי מוקדם והעלילה צפויה ושקופה מאוד, המאורעות שאני כותב עליהם כל הזמן חוזרים, ואני כותב בסיגנון הסילמריליון שהוא סגנון שקשה מאוד להכין ממנו סיפור. איך יצאתי מזה? יצרתי לי סיפור אחר לגמרי (שפורסם פה בפורום), בלי קשר לארץ התיכונה, ובלי קשר לאנשים שם, סתם סיפור פנטזיה וכשפים. אני מציע לך ליצור סיפור שיכולים לכתוב אותו בסגנון קצת יותר מובן, או לשכתב את הסיפור הזה ולעשות אותו יותר מובן. מקווה שעזרתי!!!

copywrong

New member
יפה אמרת

אני מעריך את הרצון לעזור אשמח אם תגידו לי מה לא הבנתם בסיפור, זה יכול לעזור לי לכתוב אותו יותר קומוניקטיבי.

N Y

New member
הצדק עמך - הם אכן שבויים בנוסחאות.

אין ספק בכך, ולדעתי כל הקוראים, וביחוד מנהלות הפורום, חוטאים לך ולסיפוריך. הרי ברור שנוסחאות זולות ופרימיטיביות כגון עלילה, דמויות, רקע או מסר כלשהו ראויות לכל גנאי ואין להתייחס אליהן ברצינות. הרי כבר מזמן ידוע שסיפור מובן הנו בבחינת אנכרוניזם מבחיל, ואף איש תרבות לא יסבול זאת בימים נאורים אלה. לבי לבי לשוכני הפורום העבשים והשקועים-בנוסחאותיהם על שלא השכילו לעמוד על האור הגנוז ביצירותיך ובהתנהלותך הכללית מעוררת ההערכה עד כה. גם איינשטיין, וזה ידוע, לא זכה לשום הערכה כאשר השתין במכנסיו בהיותו בן שנתיים - והרי רק כמה עשורים לאחר מכן כבר זכה בפרס נובל! רואה אתה, גם אז, כעתה, לא ידעו הבריות לכבד את הראויים לכך. ודי לחכימא.

למעלה