סוסים בירושלים

c r y s t a l

New member
סוסים בירושלים

שלום לכולם. אני בת 24, סטודנטית שעומדת לשכור דירה בירושלים בעוד חצי שנה. מגיל 15 אני רוכבת על סוסים אבל מעולם לא היה לי סוס משלי (הדרכתי טיולי סוסים עד לפני שנה). הייתי רוצה בשנה הקרובה לקנות סוס ולהחזיקו בירושלים (אגור באיזור בי"ח הדסה עין כרם). האם למישהו יש עצה היכן כדאי להחזיקו? אני יודעת שיש שם באורה חווה, ויש באזור של מאפית אנג'ל. האם למישהו יש מושג כמה יעלה המבצע? אחזקה, מזון, חיסונים וכל מה שנלווה לזה? וסתם לידע כללי, כמה זמן נחשב סביר להשקיע בסוס? האם חובה כל יום או שהוא יסתדר כשהלימודים נהיים לחוצים, בחינות וכו'? אשמח לשמוע כמה שיותר עצות..

mkuzi

New member
תשובה מהוססת... ../images/Emo150.gif

למה לשכור דירה דווקא בירושלים במצב הביטחוני הנוכחי????? ולמה בארץ במצב הכלכלי הנוכחי????? לפי דעתי זאת דרך מחשבה קצת טיפשה לא???? ולתשובות: את יכולה לחפש בדפי זהב עוד מקומות.... רצוי מאוד לרכב כל יום כמה שיותר שעות כדי לשמור את הסוס בכושר אבל אם את מחזיקה אותו במקום גדול את יכולה להרשות לעצמך להתרשל... כשאת הולכת לבחור מקום לאכסן את סוסך שמי לב לתנאים ולטיפול שהסוסים מקבלים: ריפוד על רצפת התא, איכות המזון, האם יש אפשרות שהסוס יקבל אימון על ידי מישהו אחר ואם כן אז עד כמה המאמן טוב בשיטת האימון שלו וכו'... תזכרי שאחזקת סוס (בנפרד מקנייתו) עולה כמה עשרות אלפים (אין לי שום מושג לגבי מספרים יותר מדוייקים) בלי להתחשב בבעיות שצצות ככה סתם. את גם צריכה לחשוב על פירזול הסוס-אם את תזמיני מפרזל או שהדבר יעשה על ידי מפרזל החוה ואם כן מיהו ועד כמה הוא טוב בעבודתו....

c r y s t a l

New member
תודה

לגבי ירושלים, אני לומדת שם כבר 6 שנים וכל שנה שוכרת שם דירה, והשנה אני מתחילה לעבוד בהדסה עין כרם ולכן מחפשת מקום מגורים כמה שיותר קרוב (ורצוי עם גינה..) בספרי טלפונים הירושלמים הסתכלתי כבר, והם הביטו בי בחזרה ושום דבר טוב לא יצא מזה.. אני מחפשת חווה לא יקרה (רציני? כמה עשרות אלפים?? זו לא הגזמה פראית? על מה כל הכסף הזה הולך??) ולגבי איכות המזון, אני לא מבינה בזה. מה נחשב טוב? ומה מחשה הכרחי? רצפת התא מרופדת?? חשבתי שהקש שיש בד"כ והנסורת הזו מספיקים.. לגבי פירזול, זה נכון שאפשר רק רגלים קדמיות? אני לא הולכת לעשות קילומטרים.. למעשה מה שאני הייתי רוצה זה לקנות סוס מסוים מאד, סוס די זקן שהיה בחווה שרכבתי בה ונמכר לפני כשנתיים, היו לו כאבי גב ובעיה בגיד באחת הרגליים. אני רק רוצה להחזיק בו כדי שאוכל לראות אותו מתי שארצה, ולטייל אתו מעט אם הוא מסוגל עדיין לשאת אותי על גבו. מצידי זה יכול היה להיות בחצר אחורית גדולה אם לא הייתי מפחדת שיגנבו אותו. כך שהדרישות אינן גבוהות, ואימון לא נראה לי שצריך (הסוס בן איזה 15 או 18, לא צעיר..) ואני פשוט מתגעגעת אליו, לא מנסה לפצוח בקריירה של בוקרים או לרוקן את הכיס. רק היתי רומה לדעת מה הן דרישות המינימום כדי שהוא לא יסבול (אני אצטרך להקדיש זמן רב ביותר לעבודה השנה.. כולל לילות, תורנויות וכו' ואין מצב של להשקיע 2 שעות ביום לטיפול)

mkuzi

New member
אופס... ../images/Emo150.gif

כן ניראה לי שהגזמתי בעיניין סכומי הכסף... כנראה שלא הבנתי אותך נכון אבל זה לא משנה כרגע כי אני יודע שני דברים: 1)אני בהחלט לא האדם הנכון לפנות אליו בשאלות כאילו (וזאת לא אשמתך-אני בחרתי לענות להודעה) 2)כבר ראיתי שהשיבו לך אנשים (או יותר נכון בני נוער) אחרים... אז בהצלחה בלימודים (אם אפשר לקורא למה שאת עושה לימודים-פשוט לא הבנתי עדיין מה את עושה) ובכל אשר תפני!!! שנה טובה!!!

c r y s t a l

New member
אני

אני סיימתי ללמוד רפואה ואתחיל לעבוד שנת ניסיון (סטאז') בהדסה כרופאה, וזו הסיבה שלא יהיה לי זמן לחיים.. אבל אני מקווה להכניס סוס לתמונה כי אני פשוט אתמוטט בלי נקודת האור הזו בחיים :)

mkuzi

New member
את יותר מדי צעירה!!!../images/Emo12.gif ../images/Emo150.gif

אני חושב שאת צעירה מדי מכדי להתחיל לעבוד בבית חולים כזה שמטפל בכמעט כל הפיגועים. כי זה פשוט יגרום לך "להזדקן מבפנים" אם את מבינה את כוונתי!!! חבל... לכי לעבוד במשהו שמשאיר אותך שפויה!!! זו דעתי בכל אופן...

אה?!?! אממממ אתה בסדר?!?!

כאילו היא לומדת רפואה!!!! יותר נכון מסיימת אחרי השנה סטא'ז.. מה שאומר שהיא כבר איזה 6 שנים לומדת רפואה אם לא יותר.. והיא בת 27 לפחות... והיא רוצה לעזור לאחרים בכך שהיא רופאה...

c r y s t a l

New member
מה אתה אומר...

צעירה מדיי?! אני בת 24 וכבר הרבה זמן בהדסה, בחדרי הניתוח והטראומה, ותאמין לי שאני נהנית מכל רגע שאני מרגישה שאני עוזרת להציל מישהו! ולגבי השפיות.. כאן הסוסים נכנסים לתמונה. רכיבה זה דבר מרגיע מאד, כמו שאתה יודע.. זו דעתי בכל אופן.

Shai Felton

New member
תתחיל לשלוט על מקש הסימן שאלה

ולהרגיע את עצמך.... אני בטוחה שהיא עשתה את השיקולים שלה למה לשכור דירה דווקא שם, חשבת על זה שהיא אולי רוצה ללמוד?

mkuzi

New member
סוווווריייייי ../images/Emo52.gif ../images/Emo150.gif

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
מספיק שליטה בשבילך?????????????????????????????????????????????? לא סתם סתם...
מראש...

יש שם באמת חווה בתוך הוואדי

אבל אני לא בטוחה שהוא יעשה את כל הדברים שאת דורשת את יכולה פעם אחת להגיע לשם עם האוטו ולדבר איתו כי אין לי מושג מה המספר שלו אני רק יכולה להגיד שהמקום לא נראה הכי טוב אבלשמכירים אותו ואת המקום פשוט נהדר!!!!!!!!!!!!!! אני ממש ממליצה!!!!(רכבתי שם בערך חצי שנה) בהצלחה

c r y s t a l

New member
בוואדי

אני זוכרת שהיתי בחווה הזו פעם, לפני 6 שנים. דיברתי עם בעל החווה, והוא לימד אותי שעור אחד (לקח 80 שקל) אבל לא חזרתי כי זה היה יקר מדיי. הוא סיפר לי שבכל בוקר בשש הוא יוצא עם הסוסים לטייל בחורשה שם למטה והם אוכלים עשב באחו. ממש פסטורלי.. אני לא יודעת אם הוא עדיין שם (הוא היה דיי זקן אז) והמקום ההוא לא נראה לי גרוע בכלל.. את יכולה לספר לי עוד קצת עליו?

mumin troll

New member
הייייי

היי אני רוכבת בצור הדסה שזה בערך עשר דקות מען כרם, ויש כאן חווה ממש ממש טובה, והסוסים מקבלים יחס ממש טוב.נדמה לי שזה עולה 1200 לחודש אבל אני לא בתוחה. לחווה קוראים חוות הרי יהודה

c r y s t a l

New member
צור הדסה

היי, אם כבר את פה, אולי את יודעת אם יש אצלכם בחווה בעלי סוסים שהם רופאים? אם כן, הייתי מאד שמחה לדעת מי הם כי אולי אני אפילו מכירה אותם ואז יהיה לנו המון במשותף (או שההורים שלהם הם רופאים, כמובן..)

כפי שאמרתי כבר,

ישנה את חוות אמיר, חווה יפה ונוחה ברמות, אומנם היא לא זולה אבל יטפלו לך מאוד טוב בסוס- את יכולה להיות בטוחה. אני לא ממליצה לך כל כך על חוות שהם "טיוליות" כמו חוות "עומרי" בצומת אורה כיון ש... ובכן.... חוות כאלה אומנם לא דואגות למגרשי הרכיבה שלהם אבל הם גם לא דואגים לאורוות שלהם כל כך וכפי שאת ודאי יודעת- סוסים הם חיות מאוד ילדותיות ופציעות באות להם בקלות. לכן אני ממליצה לך לשקול הרבה לפני שאת קונה סוס ומכניסה אותו לחוות.

netpetra

New member
כן..........

יש את רני שהוא הוטרינר בחווה, ופעם היה לו סוס

נ

יש בצור הדסה חוות סוסים זה לא כל כך רחוק המדסה 20 דקות להחזוק שם סוס עולה 800 שקל וזה אומר שהוא ישמש גם בתור סוס בצפר כשלא יהיו מספיק סוסים אם את לא רוצה שירכבו עליו בשיעור בצפר אז את יכולה לשלם 1200 שקל ואז אף אחד לא ירכב עליו אני חושבת שמה שטוב בשבילך זה ה800 שקל כי אז זה גם עולה לך פחות וגם כך ירכבו על הסוס כל יום.מה שטוב לך כי סוס צריך לעבוד כמעט כל יום ואם לחך אין זמן לזה אז אנכנו נידעג לזה בחווה. אני גם יודעת שיש חווה בבית זית אבל אני לא יודעת איך היא ומה המחירים שלה אני לא מקירה אותה. א

c r y s t a l

New member
ואללה

זה נשמע ממש מוצלח הרעיון הזה.. אני אבקר שם בהזדמנות להתרשם. 800 נשמע יותר מסביר, אני יכולה לעמוד בזה.. וגם יאמנו אותו.. דרך אגב, יש שם באזור שטח שאפשר לפעמים לטייל? או שרק בתוך החווה? בכל אופן.. העניין רלוונטי רק החל מחודש מרץ.. אבל המון תודה :)

netpetra

New member
יופי

כן בטח יש ליד החווה יער נחמד ואנחנו מטילים לשם מדי פעם. מקום סימפטי ביותר

האזור שהכי יתאים לך

זה חוות אמיר תכנסי לאתר ההתאחדןת זה בחוו מרכז יהיה שם תטלפון תתקשרי ותבררי

למעלה