סוסים "לא נחמדים".........

סוסים "לא נחמדים".........

מה אתם עושים אם אתם רוכבים במנג', עם עוד סוסים ואנשים, (למשל במנג' חימום של תחרויות!) והסוס שלכם פשוט מאנייק..... בועט מאיים נושך וכו!..... אתם מענישים, מנסים להרגיל אותו? או שפשוט עוברים על זה ומנסים להתרחק מכל סוס שעובר?!

טוי בוי

New member
לא מתקרבים לסוסים האחרים

ומנונעים מהם להתקרב אליך...זה אופי מה תענישו סוס על האופי שלו?!

ברגע שהסוס שאתה רוכב עליו..

מוריד אוזניים נותנים שוט קטן על הכתף או שנותנים לו מכה קטנה ע"י כך שמושכים את המושכות, אבל לא משיכה שתגרום לסוס לעצור אלא משיכה שתשיח את צומת הלב שלו ושהוא יראה שזה אסור.. וזה עובד!.. ואם הסוס בא לבעוט אז נותנים לו שוט או שמדרבנים אותו קדימה..

niko girl

New member
ובכן......./images/Emo41.gif../images/Emo65.gif../images/Emo80.gif

אם אני יודעת שהסוס שלי מאניק אז אני לא אקח אותו למשל לתחרויות. אבל אם זה שיעור אז דבר ראשון אני אנסה להרגיל אותו. למשל שכל הסוסים יסתובבו סביבו וכל פעם שהוא מאיים נותנים לו מכה חזקה. ואם זה אל עוזר אז מצליפים בו או משהו. ואם גם זה לא עוזר או שאני ארד ממנו ואעשה לו סדרת חינוך מלמטה או שאני פשוט אתרחק מכל שאר הסוסים.

Shai Felton

New member
...../images/Emo77.gif

אם הסוס שלך לא ממש אוהב סוסים שהוא לא מכיר, זה לא סיבה לא לקחת אותו לתחרות....

niko girl

New member
טוב לא יודעת.

אבל כאילו אני לא היייתי לוקחת אותו למשל לפלז'ר שאם אחד הרוכביםפ נצמד אליו ב"טעות" אז הוא יתחיל לנשוך או לבעוט ואז אני אפסל. או אני אל אקבל ניקוד טוב.

אסף 1989

New member
אני חושב

שמה שצריך לעשות זה לנסות להתרחק מסוסים אחרים אבל אם הסוס שלך מנסה לבעוט או נושך, אז צריך לבוא העונש, אם זה בהצלפה, משיכה חזקה בפה או אפילו מכה חזקה עם הרגליים.

Shai Felton

New member
זה כזה מעצבן!!!../images/Emo77.gif

נגיד אצלנו המנז' חימום יחסית קטן ויש מלא סוסים, ועם כפיר למשל זה אף פעם לא הפריע לו, אבל אוטי השתגעה, היא עשתה כל כך הרבה באקינג, שבסוף נפלתי ממנה
. בסוף היא נרגעה וזה היה בסדר. מה שהכי מוזר שבמנז' בניר דויד זה לא קרה
לא משנה, סוסים שלא מכירים במיוחד אם זה בלחץ של תחרות זה מפריע.

GrEeNwOmAn

New member
עונה../images/Emo70.gif../images/Emo72.gif

אני מנסה להרגיל אותו, לא יותר מדי קרוב, ואם לא הולך פשוט מנסה כמה שפחות להתמנייאק אל הסוס. אבל עובדה: פוצ' ה-
לא עושה את זה, אז אני לא דואגת

סוס שמאיים על סוסים אחרים מתי

שאתה עליו זה סוס שלא מכבד אותך. אם הסוס שאני עליו מאיים על סוסים אחרים אז אני נותנת לו שוט. כדי שידע שאם אני עליו כדאי לו שהוא יהיה מרוכז בעבודה איתי ולא בסוסים אחרים שהוא לא אוהב. וזה עובד! 10 תמיד אוהבת לאיים על סוסים אחרים. אז מתי שאני רוכבת עליה והיא עושה את זה אז ישר אני נותנת לו שוט והיא מפסיקה.

אסף 1989

New member
וככה קוראים לה?

למה נתנו לה את השם הזה (אם אפשר לקרוא לזה כך)?

niko girl

New member
קוראים לה ככה כי יש לה סימן על הירך

האחרוית נדמה לי בצד ימין לא זוכרת יש לה סימן של 10

../images/Emo45.gif

היא הגיע מעדר של סוסים ולכל סוס היה סימון על הירך האחורית עם מספר סידורי כזה ולה היה כתוב 10... אז פשוט קראו לה ככה.. חחחח.

krin88

New member
גם לנו יש אחת כזאת...

יש לנו סוסת בית ספר שהגיעה אלינו עם סימון של ש.פ. על התחת... וזה פשוט נשאר... אני ממש שונאת את ה"שם" הזה אבל אי אפשר לשנות לה כבר ... כי זה נדבק...

TauraMan

New member
אלפא.. אוי אלפא...|../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

כל צעד שני או עמידה על שתים או באק,, אם היה סוס ליד זה היה עוד יותר גרוע. ב2 תחרויות שהייתי עליה שמנו לה סרט אדום, היא בעתה באיזה סוס והרוכב התחיל לצעוק עלי, החזרתי צרחה ואמרתי ששמנו סרט אדום מאוד בולט וזאת לגמרי בעיה שלו. הענשה של הסוס היא חזרת תועלת, מקרים כאלה באמת אפשר רק לפתור על ידי הרגעת הסוס ואהבה.

למעלה