סוסים , צורך קיומי או לא?

רועי מו

New member
סוסים , צורך קיומי או לא?

באחת ההודעות עלתה השאלה אם סוסים זה צורך קיומי או לא אז רציתי לדעת את הדעה של כוווולם בנושא כשאתם מגיבים תגידו גם איזה סגנון את רוכבים [מעניין אותי אם זה קשור][למרות שאני חושב שלא] :]

ממש לא.

לא יעזור מה תגידו, אז נכון אולי תתחרפנו ותוציאו עצבים אבל לא תמותו מזה כמו אם לא תשתו\תנשמו\תאכלו

רועי מו

New member
צורך קיומי יכול להיות גם נפשי

אז אולי לא אמות מזה אבל זה לי יעשה ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש[...] רעעע

רועי מו

New member
זה צורך קיום נפשי

זה דבר שאני ללא יכול בלי הלכתי לרכב כשהייתי במצבים גרועים שהיו לי [והיו ,תאמיני לי] כי אני חייב את זה אני אתר לך איך החיים שלי נראים סוסים ומוזיקה (זה כוווול מה שאני עושה בחיים לי)

PinkHorse

New member
מסכימה.

יש אנשים שממש קשורים לזה.. אני זוכרת שכשהחווה שלנו הייתה סגורה אני הייתי עם כאבי ראש ומגרנות כל הזמן מדיכאון.

ממש לא../images/Emo107.gif

ואני חושבת שהגישה גם משתנה עם הגיל. רוב הצעירים אוהבי הסוסים בטוחים שהם לא יוכלו לחיות שנייה בלי סוסים, אבל ככל שמתבגרים מבינים בד"כ שיש עוד דברים בחיים, פתאום סדר העדיפויות משתנה. לפעמים אפילו מוותרים על הרכיבה לטובת דברים אחרים שנראים פתאום יותר חשובים. ובכל זאת, אני חושבת שרכיבה זה משהו חשוב מאוד שעושה טוב לנפש וחבל לוותר על זה, אבל עדיין, לא צריך להיסחף.

צורך קיומי:\?לא ניראה לי

זה יותר לכוון של לאהוב..(וזאת דעתי) כשאתה אומר צורך קיומי אתה מתכוון הצורך לרכב או הצורך להיות ולהרגיש את הסוס? אני למשל..רואה את עצמי מפסיקה לרכב אבלל להיות עם הסוסים לא
כמו מי שענתה לפני אמרה נכון שאולי שניתחרפן אבל זה לא כמו מים,אוויר,אוכל. למרות שבינינו זה איפשהוא צורך מסוים
..

ToryMaster

New member
בוא נעשה הפרדה

יש צורך כמו חשק, כמו החשק של מישהו לשוקולד או לסיגריה, ויש צורך קיומי כמו משהו שחיוני לאדם כי בלעדיו הוא לא ישרוד, כמו אוכל או חברה אנושית [בהתייחסות לפן הנפשי]. אחרי שהבהרתי את זה - לא, זהו לא צורך קיומי פר סה. זה צורך ממשי, אני בטוחה שאף אחד פה לא צריך הסבר על כמה זה חשוב לחיים של רוכב, אבל זה לא משהו שאי אפשר לשרודו לחיות חיים אפילו טובים בלעדיו.

stary1

New member
חברה אנושית..

אם את מחשיבה את החברה האנושית כצורך קיומי, כנראה שאצלי גם הבע"ח הם צורך קיומי, והרבה יותר ראשוני מהאדם.

ToryMaster

New member
אני לא מחשיבה אותה

אבל מחקרים פסיכולוגיים בכמויות ומהשורה הראשונה מחשיבים חברה אנושית כצורך קיומי פסיכולוגי הכרחי.

stary1

New member
אם כך

אני יכולה להחשיב גם את חברת בעה"ח שלי כצורך שכזה.

צודקת

עם המין האנושי הוא צורך..אז ההיתי מעדיפה את בעה"ח שבשבילי הם יותר אנושיים מבני אדם.

רועי מו

New member
אמרתי את זה קודם

שצורך קיומי זה גם נפשי וחברה אנושית זה לא צורך קיומי כמו לנשום/לאכול זה צורך קיומי נפשי כמו סוסים

ToryMaster

New member
לא ממש

העובדה האי שרוב האנשים מאוד יסבלו בלי סוסים בחברתם, אבל לא ינזקו ממשית, בניגוד לכך שאנשים שיצטרכו לחיות בלי חברה אנושית בכלל לאורך זמן יסבלו מנזקים פסיכולוגיים ונפשיים חמורים מאוד עד איבוד שפיות מוחלט. זה לא אני אמרתי, כאמור, זה מחקרים של פסיכולוגים מהשורה הראשונה אמרו. וחוצמזה, התבקשנו לתת את דעתנו, לא? זו דעתי, בין אם אתה מסכים איתה או לא. זה לא אותו הדבר מבחינתי.

למעלה