אני חושב שסוסי משטרה
הם דבר שנחוץ להגנה, מכיוון שיש מקרים שבהם אי אפשר להשתמש בכלי רכב או באמצעים אחרים, אלא רק בסוסים. לדוגמא: השלטת סדר בהפגנות. אם שוטרים היו נכנסים עם ניידות בין האנשים, כמובן שאז היו שתי אופציות: או שנכנסים בהם ואז כמובן שיש סיכוי שמישהו ייפגע או שנוסעים בזהירות ואז זה לא ממש יעזור. כמובן שיש גם את הסיכוי שיישברו את הניידות ואז רוב הסיכויים שהשוטרים ייפגעו. מכאן, שאחד היתרונות ברכיבה על סוס זה נתינת הגובה מעל האנשים, מה שיכול להוות גם כשהגנה מסויימת מכיוון שהשוטר לא בגובה העיניים וקשה יותר לפגוע בו. לכן השוטרים גם לא יכולים לבוא סתם עם אלות או כל כלי נשק אחר נגד המפגינים, כי הוא יהיה הרבה יותר פגיע. עוד יתרון בסוס, בניגוד לכלי רכב, זה הניווט איתו. יותר קל להיכנס ברכיבה על סוס בין האנשים, על פני להיכנס ביניהם בעזרת ניידת. עד כאן דיברנו על השוטרים, וראינו איך הסוסים עוזרים להם. אבל מה על הסוסים? הרי למפגינים לא אכפת אם הסוס ייפגע או לא. הם רוצים לנפנף אותו ואת השוטר שעליו לכל הרוחות, והם לא מתקמצנים באמצעים. משיכות בזנב, זריקת אבנים, שריטות בעזרת אמצעים שונים, אלו רק חלק קטן ממה שמפגינים מעוללים לסוסי המשטרה. אז האם באמת כדאי לסכן את הסוסים לטובת השלטת הסדר? האם כל הטיפול הוטרינרי ותנאי החיים האיכותיים שהם זוכים להם, שווים את הסיכון? נושא הפגיעה בסוסים הוא נושא מאוד רציני שצריך לקחת בחשבון כשבוחנים את העניין הזה. סוסי הם לא בעלי חיים בלתי פגיעים, ולא ניתן להגן עליהם לגמרי מפני התקפות אלו ושונות. למרות זאת, עדיין, לדעתי, צריך להשתמש בהם במקרים שבהם אין אמצעים אחרים שניתן להשתמש בהם במקום הסוסים. אחרי הכל, הם מקבלים טיפול וטרינרי שוטף, לא מזניחים אותם, רמת החיים היא בהחלט רמת חיים איכותית מאוד, והם מקבלים תשומת לב וכל שאר הדברים שלהם סוס זקוק (חוץ משעת עדר- כי בקשר לזה אני לא יודעת). למי שלא היה כוח לקרוא את כל ההסברים והנימוקים, מה שאני חושבת זה שלמרות הסיכון לפציעות, צריך להשתמש בסוסי המשטרה במקרים שבהם אי אפשר להשתמש באמצעים אחרים. כי מה לעשות, לפעמים כדי להשיג מטרה מסויימת, כדי להגן על אחרים, צריך להקריב דברים.