סוס- זה שאוכלים לא זה שצוהל...
ובעצם, כל מי שאוכל סוס (SAUCE), אי אפשר שלא יצהל !! סוס, הוא רוטב בולגרי המהווה בסיס לעשרות תבשילים. בילדותי, הרחוקה עד דמעות, בכל מקרר היתה צנצנת סוס מוכנה להעלות בדרגה כל תבשיל. זהו רוטב אדום ,סמיך, טעים להפליא, ושווה את המאמץ שבהכנתו. סוס המרכיבים: המון פלפלים אדומים או גמבות, או תערובת של שניהם מלח לפי הטעם ( בערך חצי כפית לקילו גמבות, אבל ממש בערך) שמן ( לא, לא שמן זית, סתם שמן פושט) ההכנה: לרחוץ גמבות, לנקות מהזרעונים ומאותם חלקים לבנבנים, לרסק בלי רחמים במעבד מזון. להעביר את הרסק לסיר כבד (אני עושה את זה בווק מברזל יציקה), להוסיף מלח ולבשל על אש קטנה זמן רב תוך בחישה נמרצת מדי כמה דקות. כשכל העסק מסמיך, ומקבל מרקם של רסק עגבניות, לכבות את האש, לחכות עד שיתקרר קצת. להעביר לצנצנת ולכסות בשכבת שמן של כחצי סנטימטר. נסו את זה כתיבול לתבשילי ירקות, מרק שעועית, גיבץ´, פשטידות, גולש, ומה לא. ואחרי שתטעמו, אני משוכנע שלמועדון המעריצים שלי יצטרפו אנשים נוספים ! אוי, זה עשה לי חשק לעשות סוס, אבל למי יש זמן עכשיו. שיהיה יום טוב!
ובעצם, כל מי שאוכל סוס (SAUCE), אי אפשר שלא יצהל !! סוס, הוא רוטב בולגרי המהווה בסיס לעשרות תבשילים. בילדותי, הרחוקה עד דמעות, בכל מקרר היתה צנצנת סוס מוכנה להעלות בדרגה כל תבשיל. זהו רוטב אדום ,סמיך, טעים להפליא, ושווה את המאמץ שבהכנתו. סוס המרכיבים: המון פלפלים אדומים או גמבות, או תערובת של שניהם מלח לפי הטעם ( בערך חצי כפית לקילו גמבות, אבל ממש בערך) שמן ( לא, לא שמן זית, סתם שמן פושט) ההכנה: לרחוץ גמבות, לנקות מהזרעונים ומאותם חלקים לבנבנים, לרסק בלי רחמים במעבד מזון. להעביר את הרסק לסיר כבד (אני עושה את זה בווק מברזל יציקה), להוסיף מלח ולבשל על אש קטנה זמן רב תוך בחישה נמרצת מדי כמה דקות. כשכל העסק מסמיך, ומקבל מרקם של רסק עגבניות, לכבות את האש, לחכות עד שיתקרר קצת. להעביר לצנצנת ולכסות בשכבת שמן של כחצי סנטימטר. נסו את זה כתיבול לתבשילי ירקות, מרק שעועית, גיבץ´, פשטידות, גולש, ומה לא. ואחרי שתטעמו, אני משוכנע שלמועדון המעריצים שלי יצטרפו אנשים נוספים ! אוי, זה עשה לי חשק לעשות סוס, אבל למי יש זמן עכשיו. שיהיה יום טוב!