סוס טרויאני

קובנר

New member
סוס טרויאני

שלום, הייתי רוצה לדעת: מהו המקור הספרותי הראשון שיש לנו בו מסופר על הסוס הטרויאני. הייתכן שזה רק באיניאס? תודה מראש, קובנר

Y. Welis

New member
המקור הוא האיליאדה של הומרוס

אני לא חושב שידוע על יצירה מוקדמת יותר, כי הומרוס נחשב למקור הקדום ביותר לאגדות היווניות העתיקות. אינאיס או האניאידה נכתבה ע"י ורגיליוס הרומאי כמה מאות שנים אחרי הומרוס, והיא בעצם ה'סיקוול' הראשון בתרבות הקלאסית - המשך סיפורו של נסיך טרויה היחיד ששרד מחורבן העיר, ואיך הוא היה לאבי הרפובליקה הרומאית.

קובנר

New member
כן

את הסיפור הזה אני מכיר. איפה זה מופיע באליאדה? על פי מה שהבנתי, אודיסאוס מזכיר במשהו את הענין ב'אודיסאה', אבל הצורה המגובשת ממש של הסיפור שאנחנו מגיעים היום, נכתבה רק אצל וירגיל. בכל מקרה תודה, ואם אתה יודע איפה זה מופיע באיליאדה אשמח למראה מקום. א. קובנר

קובנר

New member
שכחתי לציין

שגם המילטון ב"מיתולוגיה" מכניסה את סיפור העץ תחת "נפילת טרויה", שאת סיפור זה היא שואבת בעיקר מ"אנייאס", ולא ב"מלחמת טרויה" הלקוח ברובו מהומרוס.

Y. Welis

New member
העץ = הסוס?

מכל מקום (ואני חייב לתקן את הטעות שלי) המקור הראשי שלו הוא ב'אודיסאה' בשני קטעים (פרק 4, שורה 271, וכן פרק 8, שורה 487). ורגיליוס הרחיב את הסיפור ב'אנדאידה' שלו, שמחברת בעצם בין האיליאדה שמספרת על הקרבות - אך לא על כיבוש העיר, לבין ה'אודיסאה' שמספרת מה קרה אחרי הכיבוש וחזרתו של אודיסאוס. הגירסה המוכרת לנו באה בעיקר ממנו.

קובנר

New member
תודה רבה

בררתי את הענין אצל ד"ר שעוסקת ביוון העתיקה. האזכורים באודיסאה מראים כי "הומרוס" הכיר את הסיפור, אולם הפיתוח המלא נעשה אחריו, על ידי סופרים ומחזאים יוונים. שוב תודה

למעלה