סוס עם "פה קשה"

TauraMan

New member
סוס עם "פה קשה"../images/Emo20.gif

איך אתם מגדירים פה קשה? פה הרוס? יש דבר כזה בכלל? האם אתם עבדתם או עובדים על סוס כזה? איך אתם פותרים את הבעיה?

../images/Emo39.gif סוס עם פה קשה.

לפי הגדרתי, סוס עם פה קשה, זהו סוס שיש לו או רגישות מסוימת בפה או להפך- סוס עם פה "אדיש". סוס עם פה "אדיש", משמע, סוס שלא בהחרך מגיב טוב לידיים, או סוס צעיר שלעיתים לא מגיב נכון. סוס רגיש בפה, ירגיש כל תנועה של המתג וינסה לברוח ממנו. סוס 'קשה' עלול להיות גם סוס שלא יורד אל המתג.

S H I L G I

New member
ללאדה יש פה מאד מאד קשה..

מאד קשה להוריד אותה על המתג.אף פעם לא הצלחתי..אולי עם גרמניות זה יעבוד..אני יודעת שכשהילה עובדת איתה היא חייבת מושכות צד.. סוס עם פה קשה זה סוס שלא מגיב טוב לפה, הוא לא סוס "רגיש", כלומר, לא כל תזוזה של היד מזיזה אותו, התנועה צריכה ליות קשה יותר וחזקה יותר עם היד כזה שהוא יבחין בהבדלף וכך גם העבודה תהיה יותר טובה..

bitonano

New member
לא נכון

ביום שני רכבתי אצלכם ביגור ורכבתי על לאדה אומנם קצת קשה לחבר אותה אבל הצלחתי...

S H I L G I

New member
באמת??../images/Emo29.gif

איך הצלחת? נורא קשה לכופף אותה, הבעיה שלה היא שהצוואר שלה תמיד ישר עם הגוף.

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gifקלייד קשה מאוד בפה

וגם טוי בוי לילדים בדרך כלל שלא יודעים לרכב עליו לי הוא ממש ממי ואני אוהבת עליו דרסאג'...חמודי... סוס קשה בפה זה סוס לדעתי שלא מרגיש את האיתות הקל שהרוכב נותן וצריך להתעמץ כידי לעבוד על המתג איתו לדוגמא קלייד לא נותן לי ולא מרגיש אותי בכלל שאני רוצה עבודה איתו על המתג! סוס עם פה הרוס זה סוס פיש לו פמע הפה או פגם עקב עבודה לא נכונה ציוד לא נכון או סתם פציעה זה סוס שפשוט הפה שלו הרוס! אם יש לסוס פציע זמנית משתמשים במתג הזה...-----------> ההקמור זה מתג לרוכבים מנוסים בלבד אין להשתמש בו עם רוכב לא מנוסה אלה אם כן אתה רוצה להרוס לסוס ת'אף המתג עובד על לחץ חזק ביותר שמופעל על מארות האץ והסנטר של הסוס ולכן שימוש לא נכון מפצלח לסוס ת'אף! הוא לא טוב לדרסאג' ועדיף לקפיצות כשהסוס מחלים יש לחזור למתג הרגיל מידי!!

טוי בוי

New member
לא נירא לי../images/Emo60.gif

הכי מנוסה לדעתי זה נועם וזוהר וביוטיהיפה ולא נרא לי שהם הולכים להרוס לסוס שלהם את הפה בזמן הקרוב... אאהה וזה לא מחובר לפי הסוס...

נכון זה לא מחובר לפה...

היה בפורום סוסים כבר דיון ארוך מאוד על ההקמור... לסוסים עם פה הרוס שמים הקמור... ההקמור מפעיל לחץ עצום על האף ועל תעלות האף..

Sweet SuGaR

New member
הקמור...

דבר ראשון המתג הזה בכלל לא מומלץ... להשתמש בו רק אם הפה של הסוס הרוס לגמרי או בגלל שלסוס יש בעיות בפה... רק רוכב מנוסה ישתמש בו.. בגלל זה מעט מאוד רוכבים עם המתג הזה בדרסז' לא חושבת שמותר לרכב איתו בקפיצות רק ב120 ומעלה ובווסטרן... נראה לי שכן מותר להשתמש בו.. אבל לא בכל המקצים.... גל שירי וגעש
עם הקמור

Just A Firefly

New member
אכן... (|בטטה|?? חחח ../images/Emo9.gif)

בדראסז' יש החמרה יחסית גדולה לגבי מתגים - אסור להשתמש בהקמור, במתגים ישרים ועוד.. (אני די מצדיקה את זה, האמת..) ומותר בקפיצות מתחת ל1.20מ' לרכב עם הקמור.. קחי לדוגמא את אספן וילונסקי (מאותה חווה של גל שירי - חוות ד.ב.ש שבבצרה) - עשה את מקצה ה1.00 עם מטהארי וההקמור.. וגם לקח את אליפות הילדים שנה שעברה. כיום מתחרה על מטהארי אחיו הקטן, דיויד - אך עם מתג מנוף..

zohark

New member
חחחחחחח גם אותך היא הדביקה בבטטה?

האמת ששי צדקה...בקפיצות משתמשים בהקמור רק מעל 120 לפי החוק אבל יש אישורים מיוחדים כמו שמטהרי קיבלה...ולדעתי זה לא נכון שהם השתמשו במתג כל כך חזק...אני לא חושב שרוכב ברמה הזאת צריך לרכב עם מתג כזה. ובתחילת השנה גם דיויד רכב עליה עם הקמור אבל מזל שהוא החליף למנוף קל יותר...מתג "פסואה" אם אני לא טועה.

Just A Firefly

New member
|בטטה| לשלטון!! ../images/Emo6.gif

מתג פסואה (ה
- נכון שי?
) הוא בעקרון מתג מנוף.. (כמו בתמונה
). כמובן יש כל מיני דגמים, פונקציות, גדלים ומנופים שונים.. וכולנו יודעים שבהתאחדות היקרה שלנו החוק הוא כבר כמעט לא חוק ותמיד יש "אישורים מיוחדים" מסוג זה, שהם כבר לא מי יודע מה מיוחדים..
ואני גם חושבת שזה היה צעד מאוד לא נכון לרכב עליה עם הקמור - עובדה שדיויד מסתדר עכשיו, בוא נגדיר את זה - לא רע במיוחד עם מתג המנוף..
חבל סתם להרגיל את הסוסים למתגים כל כך חזקים ואז להתפלא שמשהו לא עובד כמו שצריך.... או מישהו

TauraMan

New member
"פה קשה"../images/Emo20.gif

סוס עם פה קשה לדעתי זה כל סוס שלא מוכן לקבל את המתג או קשר עם פיו. למשל סוס שאפילו אם את עובדת איתו בעדינות ירים את הראש וינסה להשתחרר, סוס שישייך את היד לפעולות אחרות, למשל להוריד את הראש. הרבה פעמים זה בגלל בעיות שיניים או פצע/מבנה לא טוב של הלסת.

זה יכול גם

להיות מסוס שעובדים איתו לא נכון ועובדים איתו ממש המון על המתג וחזק אז בסופו של דבר הוא מפסיק להגיב.... זה בדיוק אותה צורה כמו שסוס נהיה סוס דורבן.... זה כאילו שמישהו ישב וכל הזמן ילחץ לך על אותו מקום בסוף לא תרגישטו את זה...

למעלה