סוף דבר

• פותח הנושא BIO6
  • פורסם בתאריך

BIO6

New member
סוף דבר

שלוש שנים של טיפולים
שלוש הזרעות
שישה IVF מלאים ועוד לפחות שישה מחזורים שהופסקו באמצע.
אין ספור בדיקות דם וכך גם US
תקוות ,ייאוש,ליפול ושוב לקום כי חייבים ,אין ברירה הילדים זקוקים לך ואת זקוקה להם כאויר לנשימה,ויש מטרה והזמן קצר כי ה FSH גבוה ותכף כבר לא יהיה ביוץ ולא יהיה מחזור - מרוסקת מדברת עם החצי ומחליטים על טיפול אחרון. וכמו בסיפורי הצלחה המדהימים ששומעים הטיפול מצליח ויש הריון ואת באופטימיות זהירה עוברת את השבועות עד שמפסיקים את התמיכה. ומתחילה לדמיין ולחשוב על שמות ומרשה לעצמך להרגיש מאושרת באמת מאושרת.
אז זהו שנגמר.ההריון נגמר .וכרגע נדמה שהאושר נגמר שבוע 12+6 בשקיפות עורפית רופא מזהה מום בעובר.חושך.הלם.אושר נעלם. היום מצאתי את עצמי בדבר ההזוי הזה שנקרא ועדה להפסקת הריון במשך שלוש שעות בחיים לא חשבתי שאהיה שם.יחד עם כל הנערות שעוד לא יודעות מה הן עושות. הלב שלי מת-הנשמה שלי שבורה והילדים של הם היחידים שמצליחים לגרום לי לנשום(תפקיד קשה מידי לשים על ילד).אין יותר טיפולים,אין יותר תקווה לילד נוסף.אני הרמתי ידיים.לא יודעת איך אחיה עם עצמי לאחר סוף הסיפור הזה ובנתיים אצלי בבטן עובר.התור לגרידה בעוד שבוע.לא מצליחה לישון ,לשתות לאכול.ואף אחד לא יודע ,אין את מי לשתף.לא רוצה לעשות את זה אבל יודעת שחייבת. איך עוברים זה?? איך ממשיכים??איך נפטרים מהכעס?

...סליחה על הכבדות אבל חייבת לפרוק קצת.

afuna2

New member

היי
אני נורא מתלבטת מה לכתוב לך..מה ששיתפת הוא קשה וכואב ואני מצטערת בשבילך שאת צריכה לעבור את זה.
אני עברתי "הפלה" עם כדורים וזה היה קשה מאוד. אבל הזמן באמת מרפא. הכאב מתקהה, הכעס פוחת והתקווה שוב חוזרת קצת ללב.
אני מאחלת לך שתעברי את זה במהרה ותנוחי מהטיפולים כמה זמן שאת צריכה. אבל אל תכנעי לייאוש הנורא.
מציעה לך מכל הלב שאם המצב קשה לך מאוד שתלכי לייעוץ, לשיחות עם מטפל כלשהו שם תוכלי לשפוך את הלב. (אני עשיתי זאת וזה מביא הקלה רבה).

כל כך הרבה כאב, ועצב בדברייך. תני לעצמך את הזמן לכאוב, לכעוס ולבכות מותר לך החיים לא הוגנים, לנו מותר להתמודד איתם בדרך המתאימה לנו. כל אחד ודרכו. .. לאט לאט החיים והילדים יכריחו אותך לתפקד, לחיות ותחזרי לנשום, תלמדי לחיות עם הכאב והכעס יכהה. עכשיו את לא רואה את זה, אבל זה קורה. לעולם לא יעלם לגמרי, רק יהיה נסבל יותר.
ואם את מרגישה שזה מעבר לכוחותיך העזרי באיש מקצוע, שתפי...
זיכרי שזו הבחירה שלך להפסיק לנסות... וקחי את זה למקום של כוח. התחזקי במה שיש לך, העניקי לילדיך את האמא שהם זקוקים לה.
גם אני במקום שלך (ההפלות שלי לא הגיעו לשלב הזה, ובכל זאת) ויש ימים טובים יותר, ויש ימים טובים פחות. אבל זכיתי במשפחתי ומשפחתי זכתה בי.

תולית5

New member
כ"כ מבינה...

עברתי בדיוק את אותו הדבר לפני כמה שנים... בשקיפות העורפית בשבוע 12, כשכבר חשבנו שהכל תקין ואפשר להיות רגועים... אז התגלתה בעיה חמורה בהתפתחות העובר ונשלחתי לבצע גרידה כעבור יומיים..
(וזו היתה הגרידה ה2 שעברתי, כשהראשונה היתה שלעובר הפסיק הדופק).
זו התקופה הכי קשה שעברתי בחיי...
שולחת המון חיבוקים...
בסוף התקופה הזו (וקחי כמה זמן שאת צריכה כדי להתאבל..) הכוחות יגיעו,
ובע"ה בטיפול הבא תצליחי והפעם ל9 חודשים וידיים מלאות בסופם..!

מאחלת לך שהתקופה הקשה הזו תעבור במהרה ושתמצאי מאיפה לשאוב מחדש את הכוחות...

(וד"א, כדי לסיים באווירה קצת אופטימית, היום אני כבר עם 2 ילדים + בהריון כרגע... כמה שהדברים שאנחנו עוברות קשים, תמיד צריך להמשיך לקוות..)
המון בהצלחה, ואם תרצי להשתפך אני כאן...

למעלה