סוף הוא תמיד התחלה של משהו אחר

סוף הוא תמיד התחלה של משהו אחר ../images/Emo23.gif

כמה נכון המשפט... לעיתים קרובות עולה בשיחותינו בפורום הנושא של ההכרה באבדן שחווינו, ומנגד הרצון והכמיהה להמשיך..., כלומר להיפרד במידה מסוימת מן התינוק/ת/ות שאיבדנו, לאגור כוחות, להתמודד ולצעוד הלאה במסע החיים. נכון, לא מדובר על התכחשות לאבדן חלילה או ניסיון לדחוק אותו לצמיתות, כי זו לא הכוונה. כיצד עושים זאת? אני מעונין לכתוב מאמר בפורום, מורכב רובו ככולו בהתלבטויות שלנו וכיצד אנו מתמודים/ות עם הדילמה, כיצד ממשיכים הלאה? כיצד ממשיכים במסע החיים, מנסים להתגבר על האבדן וזאת מבלי לשכוח אותו ולתת לו מקום בחיינו? חלקנו משתתפים בקבוצות תמיכה, חלקנו בוחרים בטקס פרידה, חלקנו בוחרים בטיפול ברפואה אלטרנטיבית... כל אחת ואחד מתמודד/ת בצורה שונה. לכן, שוב, אודה לך אם תקדיש זמן לכתוב את תחושותיכם לגבי "סוף הוא תמיד התחלה של משהו אחר". כיצד את/ה מתמודד/ת,וכאמור אערוך את הודעותיכן/ם בצורת מאמר מכובד לקטגורית המאמרים בפורום. תודה על שיתוף הפעולה, תמיד שלכן/ם תמיד איתנו

תמיד איתנו יקר

כל הכבוד על היוזמה. אני כתבתי פה לא פעם על הדרך בה נפרדתי מהגר שלי, בטח אפשר להגיע דרך חיפוש להודעות המפורטות ההן. אני חושבת, שאז כתבתי את זה כל כך קרוב ומדוייק למה שהרגשתי, אם אשחזר את זה עכשיו, זה יהיה טיפה מלאכותי. בנוסף, כתבתי עכשיו עבודה בלימודים על נושא עיבוד האבל, לפי ניתוח של קובלר - רוס. אם תרצה, תשלח לי מסר ואני אשלח לך את זה בשמחה.

e k

New member
סוף הוא תמיד התחלה

לפני כמה ימים כתבתי בהודעה איך התחילה ההתחלה שלי אולי תוכל לעזר בה

מיכל@ל

New member
כיצד עושים ? פשוט עושים !

הבחירה תמידבידינו. אפשר להשתעבד לאובדן ולאבל ואפשר להתבונן על הדברים הטובים שהחיים זימנו לנו ולחיות אותם כאן ועכשיו. קשה לפעמים לוותר על היגון [כדאי לבדוק מדוע],קל יותר ונח להתעטף בו ולעצור את החיים מלכת. ברגע שבוחרים בחיים ובטוב שיש להם להציע,נפרדים מהאבל [לא שוכחים,אבל נפרדים ]ומתמקדים במה שיש ולא במה שהיה.

anatgri

New member
../images/Emo24.gifכל מיילה בסלע!

יקירתי! אהבתי אותך מהרגע הראשון שהצגת את עצמך בפניי! וכעת- כל כך נכון! כפי שאת רואה אני פעילה בפורום שלך- גם בכתיבה אך יותר מזה, מחוברת אליו ממש נפשית! ובכל זאת משוטטת גם כאן וגם בפורום אימוץ והמשפט שלך כל כך נכון! אני כל כך מאמינה בו! אם שמת לב לציטוט שבחרתי בכרטיס שלי" החיים הם מה שאתה עושה מהם"- לזה בדיוק התכוונתי!- הרי יכולנו לשקוע בתהום התחתיות של האובדן אחרי פירטת תינוקת אחת ועוד חמש הפלות מהן שלוש של תאומים- אבל בחרנו לחיות! עם כל הקושי וכל הכאב שישנו כל יום ובכל רגע! אוהבת אותך!

anatgri

New member
אופס...

פתאום קלטתי שכתבתי במסר גלוי ולא סמוי... התכוונתי לכתוב למיכלי מסר סמוי. מעניין מה היו אומרים על זה הפסיכולוגיים... בכל אופן- טוב שיצא כך...

מיכל@ל

New member
ענתי |../images/Emo14.gif

אני קוראת ובוכה... אנחנו הרבה יותר מחוברות ממה שאת מתארת לעצמך... אוהבת אותך

סוף הוא לא תמיד סופי

נכון שזו התחלה חדשה אבל אי אפשר לומר שיש ללידה כזו סוף. איך ממשיכים? מחליטים שממשיכים. אנחנו כידוע שתלנו עץ, כתבנו ספר, הקמנו קבוצות ועשינו כמעט כל מה שאפשר. לומר שאני מרגישה שיש לזה סוף? ממש לא. בעוד כחודש "נחגוג" 5 שנים להולדת עדי ואני לא בטוחה איפה אני. אז אנחנו לא בשכול ולא כל הזמן חושבים על זה ויחד עם זאת היא איתנו. אתמול הייתי עם הבת שלי בבדיקה ושאלו אותה כמה אחים יש לה. אז היא סיפרה עליהם, והזכירה גם את עדי. והיה קטע לא קל כי פתאום להסביר וכו´. ואח"כ שמתי לב שהבחורה מולינו בהריון... טוב, נסחפתי לכיוונים אחרים. לא הייתי בפורום לאחרונה בצורה פעילה (אני קוראת פה פעמיים ביום, גם אם אני לא מגיבה) וכנראה ש"אחזור" ביום ראשון. שיהיה טוב - יעל

למעלה