סוף הטיפולים - ואיפה ההגיון?

אביתר27

New member
סוף הטיפולים - ואיפה ההגיון?../images/Emo13.gif../images/Emo4.gif

זה אמור להיות מאורע משמח, שלב אחד גדול וקשה עברנו. הטיפול האחרון
ניתן בדחייה קצרה אבל נגמר ועבר. האשפוז הפעם היה ארוך ומורכב לוגיסטית: לילות, שבתות, בקרים, ביביסיטר, (וגם לאיתני הטבע היה מה לומר) אבל דוקא עכשיו שנראה שזהו, המצב רוח שלה ירוד ועוד יותר חשוב שלא תישאר לבד. כשהחבר'ה מבקרים מיד החיוך הרחב והאופטימיות (שלפעמים נראית לי מזויפת) אבל אחרי שכולם הלכו והחום עולה, וכואב, וכל הגועל נפש חוזר אני שומע ממנה משפטים ומונולוגים חסרי אמונה ותקווה. ובלילה כשנדמה לה שנרדמתי אני שומע אנחות... דוקא עכשיו אחרי שנגמרו הקשיים, אחרי שכל הזמן דאגה להרגיע, לחזק אותנו, והכל בחיוך ובקלילות, דווקא עכשיו כשאני מתכנן לכבודה מסיבת הודיה ואני מזכיר לה שזהו נגמרו הטיפולים הקשים, פתאום היא מתעסקת בקשיים שעלו, בכך שהיה ארוך וקשה מהצפוי, בעתיד הלא ידוע, ובשחור, לא ממש יודע מה לחשוב, מה קורה? מה לעשות? האם לעשות? ומתי זה יעבור? מחר סוף-סוף הביתה, דיברתי עם כמה חברים ובני משפחה (לא הרבה), שיבואו אח"כ בערב. בלונים עוגה
(כמובן על טהרת הטבעונות, בשבילה), לא ה- מסיבה הגדולה סתם התכנסות קטנה לציין את סוף הטיפולים ושמעכשיו יהיה קל יותר. כבר לא בטוח שכדאי ? מצד אחד נראה שעדיין לא נקלט אצלה שנגמר ואפשר לנשום לרווחה, כך שהפתעה קטנה תעשה לה טוב, מצד שני,...... לא יודע תמיד יש צד שני, לא בטוח מה? (וחוץ מזה? נולד לי (עוד) אחין ושמו אריאל דוד: אח ראשון
לשירה, יונית, חגית ואוריה. אתמול ראיתי אותו למס' דקות ספורות, הבחורצ'יק יודע לצרוח
). מצטער על הכבדות אבל לא תמיד הכל קל ואופטימי

rona39

New member
עכשו היא משחררת אוויר../images/Emo45.gif

היי אביתר עכשו היא נושמת לרווחה, מעכלת את כל התקופה הקשה, אומרת לעצמה איך עברתי הכל, איך עמדתי בכל. עכשו היא לא צריכה להעמיד פנים לכלם, לחזק אותם. עכשו זה היא נטו.כמו שהיא הרגישה בפנים כל התקופה, אבל העמידה פנים לא לדכא אותה. אני עברתי אותו תהליך. עשה לה מסיבה, כי מגיע לה והיא תשמח. תארגנו עכשו דברים שרציתם לעשות ולא יצא, מקומות שרציתם לראות ולא ראיתם. כי עכשו הכל מגיע לכם. המון בריאות רונית

אביתר27

New member
נכון

תוכניות יש מכאן ועד שם וזמן יתחלק אחרת. תודה על השתוף, לא מבין איך ולמה היא העמידה פנים? בטוח העמידה פנים?

עוד שלב בהתמודדות

ברכות על סיום הטיפולים. זה פתאום מוזר שהטיפולים נגמרים. פתאום אפשר לעשות תוכניות שבועות קדימה. אפשר להסתכל על סיכות שיער, להוציא את המסקרה מהמגירה ולהחזיר את הדלי לארון. אחרי שלב הטיפולים, הגוף לאט מתאושש, והנפש לוקחת לעצמה את הזמן לעכל את כל מה שקרה, לשאול את השאלות שמקודם לא היה זמן לחפש להן תשובות, במה היה אחורה ובמה יהיה קדימה. בעצם חלק מההתמודדות מתחילה רק עכשיו. יכול להיות שעכשיו יעלו אצל תמר תכנים שכאילו היו אמורים לעלות קודם. זה משהו שקורה ללא מעט אנשים. עם כל המילים הפסיכולוגיות כמו הכחשה ואבל וקבלה, זה חלק מהתהליך, ואצל כל אחד זה עובר אחרת. אם היא בקשר עם פסיכולוג במחלקה, זה מאד יכול לעזור, וגם פה, אם היא מעוניינת לשתף אותנו. אני למשל, מכירה מן עצב כזה אצלי, שפשוט פתאום מופיע לו לכמה ימים ואז חולף מעצמו. אז חוצ מפסיכואונקולוג, הקשבה, חיבוק וטישו מאד עוזרים. ומה שיש ממנו עכשיו בלי הגבלה - זמן. שיהיה לכם רק טוב

מלמלה

New member
וגם

אחרי תקופה שהדרך היתה מנוהלת ע"י מישהו אחר - רופאים, טיפולים, ומסלול מתכונן וקשה - לפעמים יש הרגשת ריק. נשארים עם כל המחשבות יש זמן להבין מה עברנו רק בסוף הטיפולים שהיו לי והזמן והמנוחה ירדו להם אסימונים פתאום הבנתי שאני חולה, שסרטן זה לכל החיים שאולי זה יחזור
הפירוש למשפט השגור "העיקר הבריאות"

אביתר27

New member
"לכל החיים" ../images/Emo4.gif

זה החלק שאני לא רוצה לחשוב עליו. זה באמת כך?

מלמלה

New member
כן

תפאום הבנתי שתרומת דם - אני מחוץ לעסק בשאלונים האלה בעבדה, ביטוח וכו' שתמיד מלאתי הכל "לא" פתאום ממלאים כן ופרט.... משהו נגע בי כמו במשל הילד והמסמרים החורים בקרש נשארים... החוויות האלה הן לא מים שמתיבשים ולא נשאר כלום הן משאירות בנו משהו בפנים נאן כתבה כאן לפני כמה ימים על חווית רעידת האדמה ואיך הגוף זוכר אותה כל כך הרבה שנים אחרי.... אז אולי עוד 20 - 30 שנה זה יהיה זכרון בלבד היום זה עדיין חיי 3 שנים

אביתר27

New member
הדלי...עכשיו אפשר לצחוק על זה../images/Emo6.gif

וכדאי להשקיע בתעשיות השמפו (יש מניות?), יש לי מידע פנימי שהמכירות יעלו בצורה ניכרת.
באמת מוזר, כנראה שגם אני לא קולט שהטיפולים נגמרו, ז"א עוד לא חשבתי על הדלי והשיער ותכנון לשבועות קדימה, בלי לחשוב על מועד הטיפול הבא. חשבתי (לתומי) שהסיוט מאחורינו, שאפשר לשכוח, ועוד מעט (אחרי ההקרנות) לשים את החוויה המפוקפקת בצד, ולהיזכר בזה רק לפני ביקורות ובדיקות. פסיכואונקולוג, עובדת סוציאלית וכל החברים שלהם עושים אצלנו את העבודה מרחוק . ברגע שאומרים לה עזרה מקצועית כל הטון משתנה והופ מקבלים שוב את האופטימיות והשלווה הנינוחה של הכל בסדר, קטן עלי, תיכף זה נגמר, מי אמר קשה??? לא רוצה ללחוץ לשום כיוון, היא יודעת שהאופציה קימת,(ושגם לה מותר לקבל עזרה). היום הכל טוב ויפה. תמר שמחה לחזור להתקלח בבית, לצאת לגינה ,לבדוק מה עשתה הסערה לגינה שטיפחה בקיץ
ולהנות מיום של שמש, ועכשיו כירבולים במיטה עם הילדה. בערב הפתעה.
חוזר לאמץ את הגישה הישנה והטובה של לעבור את היום בלי לחשוב על מחר.

נאן

New member
היי אביתר היי תמר../images/Emo24.gif

זה לא כבדות אביתר זה מין פורקן על כל מה שעברה ועברתם שניכם וכל המשפחה. התפיסה שהנה החלק הקשה עבר ומה יהיה הלאה. כמה שזה קשה היה וכמה מפחיד הפחד לחזור על זה. זה מאוד טבעי בעניי הקטע של הריקנות החלולה הזו. זה להשתחרר לאט לאט מאיזה חלום בלהות. מטראומה שחווים. ולדעת שיש עננה קטנה שמלווה אותנו. לכל מקום ולאן שתלכו היא תהיה שם. גם אצנים שמגיעים לסוף המירוץ מרגישים מרוקנים לחלוטין. ולוקח זמן עד שתופסים שזה נגמר..... ונזכרים כמה זה כאב. ומפחדים שאולי יכאב שוב. הזמן יעשה את שלו. לפעמים אנשים שנמצאים בצד השני הבריא. לא יודעים כמה זה קשה לצאת מהתופת הזו. וחושבים שצריך להגיד תודה כי נשארנו בחיים. רק מי שהיה בגיהנום כמוכם וכמותנו כאן בכל סוג וצרה יודע כמה זה קשה. אפילו לחזור לשיגרה. בצעדים קטנים ולאט לאט כמו תינוק שנולד. ומתחיל את החיים שלו. ככה גם אתם. ומזל טוב להולדת האחין הרבה בריאות וסבלנות בטוח שיש עוד במאגר...... חיבוק אחד גדול נאנוש

אביתר27

New member
סבלנות במאגר? איפה המאגר?../images/Emo12.gif

את (וכולן) מתארות משהו שמזכיר הלם קרב, שרק אח"כ קולטים מה היה, ובתוך כדי עסוקים בהישרדות. ואני לא יודע איפה אני שיך. אני בצד הבריא בוודאות. לא רואה רופא לא מכיר רופא, ומלבד תרומות דם - מחטים לא מתקרבים אלי. אבל אני גם יודע (וקיבלתי תזכורת במסר מקסים ממשהי, תודה) שמבחינת נוכחות בביה"ח, בדיקות, וטיפולים עברתי הכל (מלבד הפיזי), וכן מצד אחד אני אומר העיקר שנשארנו בחיים ותודה על כך, ומצד שני זה לא הזמן להתפרק כי - כבר זהו עבר ונגמר, והיה קשה ואני לא רוצה ולא יכול להתפלש בזה. ריקנות אין עדיין כי אנו עדיין במשטר של בדיקות דם, וזריקות "חביבות", ולאחר מנוחה קצרה חוזרים לבדיקות לתכנן הקרנות, וההקרנות עצמן, אבל אני בטוח שזה יהיה הרבה יותר קל. ואח"כ ריקנות? כשנגיע לגשר,,, בריאות לך ותודה

נאן

New member
אטלס ומפה......והמסר שיש לי....|חיב

מאגר הסבלנות אתה צודק אני שכחתי לתת לך מפה..... ואולי אטלס לארץ הסבלנות.... אומנם אתה בצד המסייע והוא לא פחות חשוב מבחינת הטראומה שחווים. דוגמא אישית קטנה אתן לך. לפרספקטיבה של בני המשפחה שלי. שאומנם אני זו שנותחה וקבלה הקרנות ועוד.. שנה וחצי בטיפולים פולשנים מכל סוג שהוא. ופחד שזה תפס את המעי. לפני שבוע תפסתי את הבנות שלי מרכלות עלי.בלי בושה אני אישית ומי שמכיר אותי מקרוב לא נותנת לאחרים וגם בבית השידור עסקים כרגיל. לפעמים יותר מתח ולחץ אבל"עסקים כרגיל". הן דיברו על המתח שנכנסים כל 3 שבועות קיבלתי זריקה. הבית היה נכנס לכוננות ספיגה כי לפני זה היה ניקיון ובישול,קניות.שהכל יהיה מאורגן כי זה היה משתק לי את הבטן. אחרי זה 3 ימים אני בקריז סידרנו שזה יצא לקראת סוף שבוע.ולקראת סיום הזריקות לצערי זה עבר לאמצע שבוע.( המתח שבו הן היו שרוייות לפי הטיפולים שלי היה מטריף אותם עד היום הן לא השתחררו מזה שאין יותר זריקה. הן בודקות לי את היומן ואת התאריכונים שאני לא הולכת לבית חולים בלי להגיד להן.ואם אני לא בבית מתחילה ההיסטריה היכן אני ומה אני עושה. אפילו אני שהיתי כל הזמן עם היד על התאריכון לרוץ להביא את הזריקה שתהיה בקירור . להשיג מי שינהג לי את הדרך אחרי הזריקה. והרופא היה מסתכל עלי ואומר יו את כמו שעון מתודי אני רואה אותך ומבין שעברו 3 שבועות.הוא היה היחיד שהזריק לי והכל הלך לפי הגיחות שלו לחו"ל.שנה ורבע.עד הניתוח. ואני תופסת את עצמי יו מה התאריך היום ומתי הזריקה הבאה. ואז אני מחזיקה את הראש ואומרת טיפשונת עברת ניתוח אין זריקות יותר. במסר שלי זה לא רק חולי סרטן עוברים טראומה והלם גם הסובבים אותם. משפחה חברים וכדומה. נכון שהגישה להמשיך הלאה אבל הפחד טמון באיזה מגירה עמוק בראש. וכשיש טיפולים ומחלה הבית עובר שינוי. הכל סובב סביב זה. ואלמלא משפחה וחברות טובות לא היתי יודעת אם היתי מצליחה לעבור ועדין את כל זה. וואלה הגזמתי יצא הודעה ארוכה (אתה מצליח להחזיר אותי לפורום לאט לאט לצאת מהבונקר. הרבה כח ואני מתנצלת כי את המפה לארץ הסבלנות פשוט איבדתי איפה שהוא.... תביא פנס ננסה לחפש ביחד? חיבוק נאנוש .

מרוצה

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo39.gifנאן, כמה כיף לראות אותך

אני מבינה מדבריך שאת ברמיסיה, ברכותיי. את מתמודדת יותר קשה מכל אחד פה בפורום הזה ועוד מוצאת זמן לעודד אחרים, את פשוט גדולה מהחיים.
.

נאן

New member
היי מרוצה../images/Emo24.gifשלום לחתול-מכתב ...

תודה מרוצה על כתיבתך ועל הצצה לפורום . לא ראיתי את הודעתך.כי אני לא הרבה בפורום הזה ובכלל. אבל נראה לי שפשוט העלת את חמתו של מישהו או מישהי בפורום הזה עד שהיה חיב להכנס לפורום השכן בעדר תגובה ממני. ולהביע את עמדתו. אישית תודה על דברייך היפים מי כמוך יודעת שאני מפאת המחלות שלי מחולקת לכמה חלקים ויכולה למלא כמה דפים בכמה פורומים. אולם אני לא חושבת שאני גדולה מהחיים אני פשוט אני. ויש כאלה כאן שמתמודדים עם קשיים ויותר קשיים משלי. וכשאני מרגישה לנכון ויכולה לעודד אז אני שם. שמישהו ירגע בפורום הזה.נאן לא קדושה מעונה ואין בה שום תחרות כמה היא חולה יותר ממשהו אחר כאן בפורום סרטן לא לבד. אין ספק שכותב "החתול שמיל קבל צומת לב " והעביר לי מלא צומת לב לקבל תגובות משתי הפורומים. מה לעשות שאני חולה גם בפיברומילגיה ולא מאחלת לאף אחד לקבל את כל המחלות שלי. מעולם לא טרחתי להגיד כמה אני מסכנה מכולם ולא בקשתי תמיכת יתר מאף אחד כאן. ואם מישהו מבחוץ מוצא לנכון לעשות את זה.הדבר הראשון שיש לעשותו זה מיד גינוי... אלף פעמים כתבנו כאן שזה פורום חם ופתוח גם לתמהונים. אותו חתול שמיל הפנה בבקשתו הפשוטה בפורום השכן פיברומילגיה ותשישות כרונית, לא היה לך לב לכתוב לי מעל הפורום הזה אה?. בקשתך ציערה אותי מאוד החתול שמיל. שלא חשבתי שמישהו בפורום שלנו יכול לקנא או לחלק לנו ציונים מי חולה יותר ומי פחות. לאן אנחנו מגיעים? נאן

ornusha

New member
זה יעבור...

מה שאתה מתאר אני מאמינה שכולנו חווינו, או לפחות אני. זהו, הכל עבר. עכשיו הגיע הזמן לחשוב על זה. בתקופת הטיפולים כל מה שאתה חושב עליו זה לנצח להחזיק מעמד. אתה לא חושב על המחלה, על המשמעות שלה, על הקטע שזה "לכל החיים". זה עכשיו, זה קורה, וצריך לעבור את זה. עכשיו שאין יותר את המחשבות והדאגות האלה מתחילות הדאגות "הפשוטות". מה עושים הלאה? איך ממשיכים לחיות כמו לפני שהכל לא אותו דבר? אומרים: מה??? הייתי חולה???? סרטן???? יש דבר כזה???? לי היה דבר כזה???? אבל זה עובר,קצת כוח וסבלנות וזה יעבור.

ויזיטור

New member
מכתב לתמר ואביתר

משהו בכם "מיגנט" אותי לכל מה שכתבתם לאורך הדרך, אולי הישירות והכנות הזו שבה אתם כותבים.ואולי החברות שבזוגיות שלכם שנמצאת בין המילים ובתוכן. משהו בכם "מיגנט" אותי ,אולי זו החברות,שנראית כמו מקור כח עצום,ואולי זו האישיות של כל אחד מכם שמעוררת רגשות של הערכה ואהבה גדולה.

אביתר27

New member
תודה,

אבל... האמת? אנחנו זוג רגיל, עם כל הדברים הרגילים שנלווים לזה, התלבטויות, ויכוחים, עייפות, ואי הבנות קטנות. וגם רגעים יפים. במבחן הסרטן אני חושב שעמדנו יפה אבל זו מציאות יוצאת דופן, לא שגרתית שמשנה מאוד את כל הפרספקטיבה. אבל כן, זה עוזר כשזוג הם גם חברים.

blg

New member
אביתר ותמר ../images/Emo45.gif

מתלבטת אם ואיך לספר איך היה אצלי, לא יודעת אם זו הכנה טובה לקראת הבאות או אולי סתם מעורר חשש. במהלך הטיפולים הייתי "מדהימה" אמיצה" "חזקה" "אופטימית" ולא נעים להודות גם די עליזה, באמת, היה לי מצברוח טוב רוב הזמן, לא יודעת אם זו הדחקה שאיפשרה לי להתמודד או שפשוט נהנתי משנת החופש שנכפתה עלי, מהיותי מרכז הענינים, מכל החברים. בקיצור למעט מס' ימי שבירה קצרים וממוקדים בסה"כ הייתי ממש בסדר. ביולי סיימתי עם הטיפולים, בספט' חזרתי לעבודה (במינון נמוך) בסוף אוקטובר חזרתי ללמוד תואר שתמיד רציתי (היתה לסרטן השפעה) ואז... "זה" צנח עלי במלא משקלו. דכאון שנמשך שנה לפחות. לקח לי עוד כמה חודשים עד שהתחלתי לכתוב בפורום הזה, ואז גיליתי שזה לא חריג התגובה המושהית הזו (אגב, יש המדברים על תגובה פוסט טראומטית). הייתי כל כך אומללה, ואני מודה לא ידעתי לבקש עזרה בשלב הזה (חלק מהדיכאון?) וגם אחרים לא ידעו לעזור, הרבה קרובים אוהבים איבדו את הסבלנות, נזפו בי "תצאי מזה" ו"עד מתי תהיי עם הסרטן הזה". לפי מה שקראתי פה היית מדהים לאורך הדרך כתומך. אם תמר, כמוני וכמו אחרים, תצעד בנתיב הזה - החלק הקשה של התמיכה עוד לפניך... כי יש משהו לחלוטין לא מוחשי, ולא לגמרי מובן, שצריך לעזור בו ולכאורה "ניצחת" ו"היית חזקה" ו"הכל עבר" ולא ברור למה דווקא עכשיו. אני מקווה שלא תפגשו את האתגר הזה בכלל. ותמר, אני אתן לך את העיצה שנתן לי בזמנו שרון (שניהל יחד עם גלי) - תני לזה מקום!! {לאומללות, לצער, לכאב, לבכי, לכל הרגשות הלא נעימים}, אני זוכרת שהוא סיפר שהוא לפעמים פשוט בוכה ותחילה חשבתי שהוא "מחורפן" טוב, עכשיו שנהייתי בכינית בלתי נלאת אני לא חושבת עליו ככה יותר. (אך אתמול אמר לי זוגי "כל יום את בוכה" למזלי הוא צוחק בטוב לב ומחבק אותי ומוכן לשאת את זה)
והכי חשוב מזל טוב, ולאריאל דוד - ברוך הבא.

אביתר27

New member
תודה !

מתחיל לקבל תמונה אחרת ממה שחשבתי שיהיה. מורכבת יותר אולי מציאותית יותר. תודה בכל זאת שסיפרת. יש חתונה באופק, לא?

rona39

New member
השבוע אמרה לי פסיכולוגית

היי אביתר שלשום פגשתי פסיכולוגית וסיפרתי לה שבזמן הטיפולים החשש מגרורות לא עלה אבל אחרי שהכל נגמר, החלו החששות, ואז היא אמרה שזה טבעי מאוד, מכיון שבזמן הטיפולים אנו עסוקים בהרגשה הגופנית, בבדיקות, ספירות. ופתאום שיש לנו זמן פנוי, אנו קולטים למעשה מה עבר עלינו. הנקודה היא איך לנתב את החיים אחר כך, ולא להכנס לדיכאון. אני מאמינה שזה יעבור לה והיא תכנס מהר מאוד לשגרה רונית

למעלה