סוף העולם. מחר.

murmur

New member
סוף העולם. מחר.

'סוף העולם קרב- גורמים בכירים מעריכים שמחר', כך נראו רוב הכותרת בעיתון היום. לא ממש ציפינו שסוף העולם יגיע כל כך מהר. שום מחלה לא כילתה את המין האנושי, גם לא שום אסטרואיד לא התקרב במהירות לעבר כדור הארץ, אפילו לא רעידת אדמה קטנה לרפואה. פשוט המומחים חישבו שסוף העולם קרב ואם המומחים אומרים אז מי יכול להרהר על דעתם? כל המומחים הסכימו שסוף העולם קרב. אנשים קפצו מהגג אחד אחרי השני, הביטוי "אם כולם יקפצו מהגג, גם אתה תקפוץ?" קיבל משמעות חדשה לגמרי, סוף העולם מגיע ובמקום לחכות עד סוף היום ולמות עם כולם אנשים העדיפו לסיים את הדברים מוקדם, להגיע לעולם הבא לפני שיתחילו הפקקים. אני לא מבינה, לא הייתה מכונית אחת בכביש, מדהים, דווקא כשהעולם נגמר פתאום לאנשים אכפת מאיכות הסביבה. גני השעשועים והלונה פארק היו מלאים עד אפס מקום, כך גם הבריכות חוף הים ושאר מקומות בילוי. כל הכרטיסים נמכרו לכל ההקרנות בקולנוע, אפילו בסינמטק. ברחובות הסתובבו אנשים בוכים, הלכו ובכו. חשבתי לעצמי למה אני לא בוכה, למה אותי לא מעציב שסוף העולם הגיע ואני אמות. לבד. כל החנויות היום פתוחות, בעלי החנות לא טרחו לנעול אותן. בכל מקרה מישהו היה פורץ, אז למה להתאמץ? משוגעים עם שלטים "סוף העולם כבר כאן" ו"אמרתי לכם!", הסתובבו ברחובות. אלו שלא היו עם שלטים הטיפו לחזור בתשובה והזהירו מפני הפלישה הנאצית. הרבה זוגות היו ברחובות, צעירים ומבוגרים, כולם יצאו לרחוב כדי לשאוף אויר ביחד. לקראת הערב החלו להתארגן בעיר מסיבות, בני האדם יימצאו סיבה לחגיגה בכל דבר גם אם זה אומר סוף העולם. המסיבה המרכזית הייתה כמובן, בכיכר. הם הבטיחו ספירה לאחור, כמו בסוף שנה לועזית חדשה בטיימס סקוור בניו יורק. לא הלכתי לאף מסיבה, אני לא טיפוס של מסיבות. החלטתי לשכור סרט וידאו, הלכתי לחנות וידאו. בדרך מישהו עצר אותי ושאל אותי למה אני מסתובבת לבד ולמה הרחובות ריקים, הוא נראה מסומם. אמרתי לו שסוף העולם יגיע היום בלילה, הוא הנהן והמשיך ללכת. כאילו העובדה שהרגע אמרתי לו שסוף העולם הגיע לא הפריע לו. כשהגעתי לחנות וידאו גיליתי, לא בהפתעה מרובה, שכל הסרטים הטובים נלקחו, כולל הפורנו, סרטי הילדים והסרטים הזרים. הסרט היחיד הטוב שנשאר היה "גבעת חלפון אינה עונה", בלי להסס לקחתי אותו ויצאתי מהחנות. לא היה מוכר בדלפק. בסמטה הסמוכה שמעתי צעקות נוראיות של בחורה, חשבתי להיות גיבורה גדולה ולעזור לה, להציל אותה. אבל היא בכל מקרה תמות בקרוב. כולנו נמות בקרוב. בכיתי. בשעה אחת עשרה בלילה לערך, לא טרחתי להסתכל על השעון, הכנתי פופקורן לצלילי הזוג השכן שקיימו יחסי מין קולניים במיוחד, עם עוד אדם או עוד כמה אנשים. התיישבתי לראות את הסרט. הפופקורן לא היה משהו אבל אכלתי בכל מקרה. בסצנת גילוי הנפט שמעתי את הספירה לאחור.

Rivendell

New member
תגובה לסיפור

בכתיבה היו כמה בעיות, על העלילה אני אפרט בהמשך.
שום מחלה לא כילתה את המין האנושי, גם לא שום אסטרואיד לא התקרב במהירות לעבר כדור הארץ, אפילו לא רעידת אדמה קטנה לרפואה כל הניסוח כאן לא טוב. תנסה: שום מחלה לא איימה לכלות את המין האנושי, שום אסטרואיד לא התקרב במהירות לעבר כדור הארץ, ולא היתה אפילו רעידת אדמה קטנה לרפואה
אז מי יכול להרהר על דעתם? להרהר פירושו לחשוב. לערער פירושו לחלוק. נדמה לי שאתה מתכוון "לערער" במקרה הזה.
אני לא מבינה, - מבינה=הווה גני השעשועים והלונה פארק היו מלאים, היו=עבר שים לב איך קפצת כאן בין הזמנים. רגע היא מדברת בהווה ורגע בעבר. תחליט מתי אתה מספר את הסיפור שלך ותדבוק בזה.
כאילו העובדה שהרגע אמרתי לו שסוף העולם הגיע לא הפריע לו. הפריעה. עובדה היא נקבה. לגבי העלילה - לקחת רעיון ידוע וממוחזר, אם כי חביב בכל מקרה. אבל איך שהגעת לחלק המעניין - הסיפור נגמר. מה שיצא לך זה סיפור שמתסכל את הקורא. אני שואלת את עצמי בשביל מה טרחתי לקרוא את זה אם בעצם לא אמרת לי שום דבר חדש בסוף. הגעת לחלק המעניין - ובום. נגמר. כתוצאה, פשוט מיחזרת רעיון ישן, בלי להוסיף לו שום דבר חדש. אני מציעה שתחשוב - מה יקרה אחרי הספירה לאחור? כי מה שעשית כאן עשו כבר אלפי פעמים. אם אתה רוצה לכתוב משהו מקורי - תשקיע בזה מחשבה. תתאמץ. אל תתעצל, כי חבל. בסה"כ הבסיס לא רע. אבל אתה חייב לתת לזה את הדחיפה הסופית, אם אתה רוצה להשאיר קורא מבסוט.

abcdme

New member
תגובה

שני דברים שהפריעו לי: 1) למה סוף העולם הגיע? המומחים חישבו? מה הם חישבו? תן לי סיבה. אם אתה רוצה שהסיפור יהיה הומוריסטי תן לי סיבה הומוריסטית, אם אתה רוצה סיפור רציני תן לי סיבה רצינית, אבל תן לי סיבה. משום מה קשה לי להאמין שאם קבוצת מומחים יעלו עוד 10 דקות לטלויזיה ויגידו שהם חישבו שסוף העולם הגיע אתה תאמין להם בלי שהם יפרטו טיפה. 2) לא הרגשתי שסיימתי את הסיפור. מה קרה אחרי הספירה לאחור? סוף העולם הגיע? אם כן, איך המספר יכול לספר לנו את זה בלשון עבר? אם לא, אז מה קרה? אני מציע לך לשכתב ולנסות להוסיף קצת עומק לסיפור.

Boojie

New member
הבעייה עם הסיפור הזה פשוטה:

זה לא סיפור. זה תיאור של סיטואציה, ומכיוון שזו לא ממש סיטואציה מקורית, זה גם לא תיאור מאד מעניין. "כך נראה העולם כשהאנשים מצפים לסוף העולם" זה קצת משומש. ואיפה הסיפור עצמו? איפה העלילה? איפה ההתפתחות? מה קורה פה, חוץ מהתפאורה של "עולם על סף הקץ"? נורא כיף לתאר תיאורים, אבל התיאורים האלה צריכים לשרת משהו.

avivs

New member
גם לי יש משהו...

בסמטה הסמוכה שמעתי צעקות נוראיות של בחורה, חשבתי להיות גיבורה גדולה ולעזור לה, להציל אותה. אבל היא בכל מקרה תמות בקרוב. כולנו נמות בקרוב. בכיתי. אני חושב שהקטע של הבכי... בא קליל מדי. מצד אחת את אדישה לכל המצב... ומצד שני את בוכה לאחר שאת בוחרת לא לעשות כלום. אולי היה עדיף לכתוב שהתחלת לבכות למרות שלא ידעת למה, כל הדבר נראה לך מוזר אבל לא יכולת לעצור את הבכי... או משהו כזה. אבל בעקרון נהנתי מהסיפור. סיפורים על סוף העולם תמיד מעניינים אותי והסיפור הזה היה בהחלט נחמד. אבל מאוד מעניין אותי לדעת על הסיבה לסוף העולם.

נו באמת אנשים

אתם רוצים פירוט ושאר ירקות? חפשו סיפור אחר, ואל תגידו שזה לא בסדר כי הוא לא קולע להעדפות המסויימות שלכם. נמאס כבר, זה היה באמת עוזר אם היה הסבר למה סוף העולם מגיע?

Boojie

New member
תן לי להסביר לך משהו שכנראה החמצת:

לפורום הזה אנשים באים כדי לשפר את הכתיבה שלהם, כדי ללמוד לכתוב סיפורים טובים יותר. לא מוצא חן בעיניך? אני בטוחה שיש מספיק פורומים שיענו על הצרכים שלך, שלא ממש ברור לי מה הם אבל גם לא ממש משנה לי.

abcdme

New member
נו באמת בנאדם

אתה רוצה סתם מחמאות ושאר ירקות? חפש תגובות אחרות, ואל תגיד שאלו לא בסדר כי הן לא קולעות להעדפות המסוימות שלך. נמאס כבר, זה היה באמת עוזר אם היינו כותבים רק מחמאות?

Rivendell

New member
אני חושבת שפספסת את מטרת הפורום

כמו שאמרה בוג'י - אנחנו כאן כדי לעזור לאנשים להשתפר. נכון שלא תמיד נעים לשמוע ביקורת, אבל כולנו משתדלים לתת ביקורת לגיטימית שאינה קולטת או מעליבה, אלא ביקורת בונה שעוזרת לכותב. מי שלא מעוניין להשתפר - לא חייב לפרסם את סיפוריו, ומי שמחפש מחיאות כפיים של כלבי ים מאולפים, מוטב לו שיכתוב למגירה, למשפחה ולחבריו הקרובים.

לא הבנתם אותי.

או שלא הייתי ברור מספיק.
ביקורת בונה, בכיף. אבל מה שאתם הצעתם, לתת סיבה לסוף העולם, לא היה עוזר בכלל, וזו הבעיה.

murmur

New member
כל הערות נלקחו לתשומת ליבי

בקרוב- הגירסה המשוכתבת

Yuli Gama

New member
תגובה

מכיון שרוב הדברים כבר נאמרו: 1)בדיחות - לא, לא מצחיק. לפרט
? 2) רמיזות סמויות - יש תחושה שאתה רומז למשהו א- כאשר היא פוגשת את המסומם ב- כאשר לוקחת את "גבעת חלפון" הבעיה היא, שלא מובן מהסיפור מה בדיוק אתה רומז. אם אינך רומז, אז מה הקטע הזה עושה שם? אם אתה כן רומז, אז זה לא מספיק ברור מהטקסט, ויש הרגשה של "זה סתם תקוע שם". מחכה לשיכתובים :)

Yuli Gama

New member
לא היו?

יש לך בסיפור שני סוגי הומור 1) בדיחות כבדיחות : "אם כולם יקפצו מהגג, גם אתה תקפוץ?" "להגיע לעולם הבא לפני שיתחילו הפקקים" " כל הכרטיסים נמכרו לכל ההקרנות בקולנוע, אפילו בסינמטק" "משוגעים עם שלטים "סוף העולם כבר כאן" ו"אמרתי לכם!", הסתובבו ברחובות. אלו שלא היו עם שלטים הטיפו לחזור בתשובה והזהירו מפני הפלישה הנאצית" 2) בדיחות כציניות/אירוניה : "דווקא כשהעולם נגמר פתאום לאנשים אכפת מאיכות הסביבה" "לקראת הערב החלו להתארגן בעיר מסיבות, בני האדם יימצאו סיבה לחגיגה בכל דבר גם אם זה אומר סוף העולם" הסוג הראשון (בדיחות כבדיחות) חביבות, אבל לא יותר מזה. בקריאה שנייה הם כבר סתם מעצבנות ונשמעות כמו התחכמות (במיוחד זו של הסינמטק) (להבהרה, כמה פעמים אתה יכול לשמוע בדיחה שהפאנצ'י שלה ידוע מראש?) הסוג השני, ציניות/אירוניה/סרקסטיות הוא מצוין. הוא מר ועצוב ומעלה חיוך באותו הזמן. הוא יעבוד פעם אחר פעם, ולא משנה כמה פעמים תשמע או תקרא אותו. יותר ברור?
?

murmur

New member
אני באמת צריך להתחיל לשים לב מה

אני כותב... הפלישה הנאצית אגב, לקוחה מהעולם האמיתי.. לפני מספר שנים הסתובב חסר בית בת"א והזהיר מפני הנאצים

למעלה