סוף סוףעשינו זאת - מודיעין-ת"א בשטח

IlanShacham

New member
סוף סוףעשינו זאת - מודיעין-ת"א בשטח

לאחר הרבה זמן שהעסק יושב בראש יצאנו הבוקר פיש ואני לנסות להגיע ממודיעין עד לת"א (פארק דרום) בשטח. המסלול הורכב ממסלול שאני מכיר מזה זמן רב עד צומת הטייסים, ומסלול שציקי הציע בהמשך. המסלול המלא יובא בהמשך, אבל בגדול: יוצאים ממודיעין לכיוון יער בן שמן, עוברים לכיוון תל-חדיד, שדה נחמיה, ומתחת לכביש אל שוהם, חוצים את שוהם וממשיכים מהצד השני לכיוון כביש צומת לוד-ברקת, עוברים מתחתיו וממשיכים לצומת הטייסים. כאן אין ברירה וחייבים לרכב לצד הכביש כ ק"מ ואז פונים שמאלה לפי שילוט "לבית עלמין".ממשיכים לאורך הנחל (נחל יהוד?) עד למפגש עם עוד נחל שממשיך מערבה, ואיתו ממשיכים. הנחל הזה מאוד מזכיר את הרכיבה לצד הירקון, מכל הבחינות - הנוף, המים, והרבה קטעים חוליים, לבסוף עברנו מתחת לגהה והתמלאנו יראת קודש כשהר הזבל התנשא מעלינו. בקטע הזה עשינו סיבוב מיותר, אבל בסופו של דבר עקפנו את חיריה מצפון והמשכנו לאורך הנחל (איילון?) עד לפארק דרום. סה"כ כ 40 ק"מ בקצת פחות משלוש שעות.

aFish

New member
טיול החודש - נחל ג'וֹרה שמורת ג'יפה

טיול עם מימד חדש המפעיל את מרבית חושי האדם - לא רק רוכבים, רואים, מגיעים אלא גם מריחים בנוסף לטבע המתפרץ יש גם ממצאים ארכיאולוגיים רבים כגון מקררים, מכוניות חרוכות ועוד....איך אמר אילן בדרך למרגלות ההר הקדוש....Wasteland...התגלה אתר הצילומים האבוד של הסרט Mad Max II. ולמרות הכל...שום דבר לא מוציא את ההנאה בסיבוב הרגלים בבוקר... פארק דרום - פנינה ירוקה, מטופחת להפליא, דשא קצוץ וניחוי, נקי מאד גם אחרי שבת
, סקי בכבלים על הבוקר. לכל התל אביבים המשועממים שמאסו בירקון השבלוני - אתר חדש פארק דרום וממנו רכיבה לאורך נחל ג'ורה הידוע...עד למקורותיו. שבוע טוב לכולם.

UDYM44

New member
נחל גורה=נחל איילון קצת כבוד

אילן המסלול בנחל איילון לא חולי מדי

aFish

New member
כבוד../images/Emo35.gif

כבוד צריך לתת מי שהפך את הנחל הזה לג'ורה אחת גדולה.....ביוב טהור זורם שם
. אכן נחל איילון אליו חברנו מתעלת נחל יהוד...יש שם כמה קטעים חוליים מדי אבל בסך הכל הם בטלים בשישים (או יותר נכון בטלים ב45ק"מ שארך כל המסלול).

המדווש

New member
מעניין אותי החלק של המסלול מבית

העלמין של יהוד ועד חיריה . האם החלק הזה של המסלול שווה רכיבה לאורך נחל שקראתם שהוא דומה לירקון. האם זהוא נחל הביוב או מדובר על נחל יהוד ? אשמח לאינפורמציה.

aFish

New member
כטיול - מומלץ לוותר ../images/Emo70.gif

נחל יהוד הוא פשוט תעלת ביוב אחת ארוכה עד לנחל אילון...לפחות בקטע המדובר. הריח לא מלבב ובני ישראך טובי הלב עוד הפליאו בזיבול האיזור באמצעים נוספים. לא אטרציה כטיול - כמסלול בדרל לעבודה הוא בהחלט היה מענין....

IlanShacham

New member
כחוויה חד-פעמית זה נחמד

בהחלט מעניין לגלות כל מני מקומות ממש ליד הבית, ונחמד להיות באמצע הכרך הגדול, בין כבישים ראשיים, ולצלול לשביל על יד נחל שבו לא רואים או שומעים כלום מכל ההמולה. הנחל עצמו לדעתי לא מסריח עד כדי כך - לא יותר מהירקון. גם הזבל היה מרוכז בקטע אחד והרוב היה יחסית נקי. יש במסלול הרבה קטעים חוליים, וזה טוב לכושר... (אם כי אחרי הגשם הראשון העסק יהפך לבלתי רכיב לחלוטין) בגדול, אם אתה מאזור יהוד ומחפש מקום נחמד לרכב בו, עדיף לך לצאת מזרחה, לא חסר. ברכיבות הבאות לעבודה אני אעדיף לרכב עוד שעה באזור בן שמן ולרכב על הכביש מצומת הטייסים מאשר לרכב את המסלול הזה שוב.

למעלה