סוף, סוף אפשר לנשום

rona39

New member
סוף, סוף אפשר לנשום

היי לרווחה, במובן מסויים, אחרי שבועיים של חרדה ומתח, לפני כחודש החלו לי כאבים בשד המנותח. הכירוג אמר אין כלום לדעתו, אבל אני שכבר לא מאמינה ב"אין כלום", ביקשתי בדיקת פאט. היו לי גם כאבים ברגל שהרבה זמן התעלמתי מהם, והחלטתי שזה הזמן להתמודד עם הכל. בבדיקת פאט לא נתגלו ממצאים ברגל ולא בשד, אבל התגלו 3 נקודות בריאות. אשר יגורתי לו הגיע, כבר עדיף גרורות בעצמות. כבר הכנתי עצמי לסי.טי ריאות עם חתכים, אבל הרופא הנחמד שלי, הלך למומחה לרטנגן להתיעצות נוספת, ומסתבר, לדעתם ששלוש הנקודות, הן פגיעה בריאות כתוצאה מהקרנות שעברתי. הם כמעט בטוחים בזה, המומחה המליץ לעשות סי.טי נוסף עוד שלושה חודשים ולא עכשו, ולבדוק את השינויים. האם אני שמחה? עדיף פגיעה כזו מגידול בריאות. בכל מקרה, אני מנסה למצוא חומר, בעברית, על הנושא ולא מוצאת, האם מישהו עבר "פגיעה" כזו. בנתי שהטיפול הוא בסטרואידים, מה זה אומר? האם זה לכל החיים, אשמח לתשובות. אני מנסה למצוא מומחה לריאות כדי לפנות אליו, האם אתם מכירים תודה רונית

rona39 שלום

שמחתי מאוד לשמוע כי אין ממצאים ומאחלת לך המות בריאות. היה לי סיפור דומה. בתחילת הבדיקות שלי כשגיליתי את המחלה, עשיתי סי.טי. שהשראה כי יש לי 3 נודלים בריאות (3 נקודות). האונקולוגית שלי שאלה בכתב את הרנטגולוג "ממצאים בריאות?" והוא ענה "אין חשד לגרורה בריאות". בכל זאת אני דואגת. רשמו לי בתשובה כי יש צורך במעקב. ובינתיים לא עושים לי שום מעקב. אני מטופלת באיכילוב ונשארו לי עוד 4 טיפולים של טקסול. חוץ מזה, יש לי הרבה פעמים כאבים מהשד המנותח וגם בצד השני. עשיתי אולטרסאונד בשד המנותח ללא ממצאים וממוגרפיה+ אולטרסאונד בשד ימין ואומרים שהכל בסדר. אני לא מאמינה לגוף שלי ולא לרופאים. יש לי משבר אמון. מצד שני, כשאני מבקשת לבצע בדיקות נוספות הם אומרים לי שאין צורך והכל בסדר, מה עושים? איך נתנו לך לעשות את הבדיקה הזו, פאט? אנא אשמח לקבלת אינפורמציה , גם בקשר למעקב בענין הריאות. תודה.

rona39

New member
היי מיכלי

היי אני מבינה שעדין לא עברת הקרנות, אז ברור שהנקודות לא מההקרנות. בכל מקרה כאבים בשד המנותח יש המון זמן, לי הנקודות בריאות מקרינים לשד. יכול להיות שזה אותו דבר אצלך. כשתסימי את הטיפולים, בודאי תעברי בדיקות. ותתעקשי לקבל סיטי של הראות והבטן כדי לאמת מה הנקודות האלו. בדיקת פאט היא בדיקה מקיפה של כל הגוף, אבל הקופה מוציאה את המיץ עד שהיא מאשרת אותה. כדי לבדוק את הראות לעומק הציעו לי בדיקת סיטי בחתכים (לגבי שלוש הנקודות וזה מה שכדאי שתבקשי) בהצלחה רונית

אהלן רונה

את צודקת, עדין לא עברתי הקרנות. למעשה אני עומדת לסיים (ב"ה) את הטיפולים בשבוע הראשון של יוני ולאחר הפסקה של שבועיים אני עומדת להתחיל את ההקרנות. אין לי מושג מאין הנקודות הללו. על כל פנים, ב 1.6. יש לי ביקורת רופא והנושא יבדק לעומק. אני עומדת לבקש גם את הבדיקה פאט שעשית, נקווה שיאשרוה. יום טוב, והרבה בריאות. מיכל

פגיעה בריאות

קוראים לזה רקמת צלקת. וזה קורה בגלל הפגיעה של ההקרנות בריאות, בדיוק כמו שכל פגיעה בעור משאירה סימן. אבל בגלל שהמרקם של הרקמה באותו מקום משתנה אז זה נראה בצילומים כאילו משהו לא בסדר. אצלי התחיל שיעול, דלקת כתוצאה מההקרנות. נותנים סטרואידים שמורידים את המערכת החיסונית ומפסיק את יצירת התנגודת בגוף וכך מפסיק גם את הדלקת. לוקחים את הכדורים לתקופה כי אסור בעיקרון להפסיק לקחת בבת אחת וזה עובר. זה לא לכל החיים. הרופא שלך נשמע באמת נחמד וגם נשמע שהוא יודע קצת מה הוא עושה. את מוזמנת להציץ בקישור. גלי

rona39

New member
היי גלי

היי אכן יש לי שעול כבר הרבה זמן וכאבים וההרגשה כמו ציפצופים בראות, כמו ברונכיט. האם לסטרואידים יש תופעות לוואי? למי הלכת לרופא ריאות? תודה רונית

ענייני ריאות

שיעול יבש כזה, אחרי כל פעולה שהיא. מאד מתיש ומאד מתסכל. סטרואידים באמת הפסיקו את השיעול אבל הם עשו כמה דברים אחרים, כמו בצקות בגוף, רמת סוכר גבוהה, מצבי רוח, תיאבון מוגבר ועוד כל מיני. בעיקרון זה מוריד את המערכת החיסונית, מה שעושה את הגוף חשוף יותר למחלות שמסתובבות באויר ורמת התחושות האלה תלויה בגובה המינון. והשיעול הזה שכל כך מציק, פתאום מפסיק אז באיזשהו מקום זה שווה את זה. מה גם שלרפואה הקונבציונלית אין משהו אחר לעזור במקרה זה. הרופא שלי במחלקת ריאות באיכילוב, זה שאיבחן אותי בפעם השניה... יש לי רק מילים טובות להגיד עליו, שבמקום הרופא שלפניו, (שניסה לשלוח אותי הביתה עם סטרואידים בזמן שהיה לי גידול), ישר שלח אותי לביופסיה ותפס את המחלה בשלב מאד התחלתי. קוראים לו דר' און, ואולי שווה להרים טלפון למחלקה ולשאול לגביו.

rona39

New member
נ.ב גלי

היי האם יש לך רופא טוב מומלץ? תודה רונית

למעלה