סוף סוף גאווה לאומית תהייה לנו !!!

xbuffalomen

New member
סוף סוף גאווה לאומית תהייה לנו !!!

Trump wants a military parade 'like the one in France'

debby12

New member
מנהל
נדמה לי שגם בישראל היה פעם מצעד צה"ל או מפגן צה"ל שנתי

לפני שנולדתי...

אני זוכרת סיפורים של אמא שלי על כל מיני ידידים וחברים שנפלו במלחמת יום הכיפורים ואחרי מותם עוד הגיע אליהם הביתה המכתב שמודה להם על ש"פיארו את שם צה"ל וחילותיו במצעד צה"ל השנתי" או משהו כזה.

נדמה לי שהם נערכו באצטדיון האוניברסיטה בגבעת רם

<כל הנ"ל עדות זכרון משמיעה בלבד>

xbuffalomen

New member
אני זקן מספיק ואפילו חזיתי במספר מצעדים

לשימחתי , בהקשר הזה , מדינת ישראל התבגרה ...

ilanvag

New member
התבגרה? על מה אתה מדבר בדיוק?

עד היום עדיין יש מפגנים של חיל האוויר בכל יום עצמאות; וזוכר היטב איך עד לפני שנים לא מעטות, גם היו טנקים בכיכר רבין בתל-אביב (לשעבר כיכר מלכי ישראל), כשהם שוברים שוב ושוב את כל המרצפות, וזאטוטים קטנים מטפסים עליהם בשימחה, לגאוות אבותיהם שעומדים ליד.
&nbsp
מצטער, אבל כל אירועי "הזיקפה הלאומית" הללו די מעוררים בי תחושת גועל ודחייה. אם צריך להילחם בלית ברירה אז עושים זאת... אבל עם שמקדש את הנשק וסוגד לו, ומחנך את זאטוטיו למלחמה תמידית -- איזה עתיד בדיוק יש לו?
&nbsp
ואני כבר לא מדבר על כל הילדים שמתרוצצים בפורים עם אקדחים ורובים, שהם בין הצעצועים הכי נמכרים בארץ. איכשהו, פה בארה"ב "המיליטריסטית" וחובבת הנשק, אני רואה הרבה פחות צעצועי נשק בידי ילדים, בחגים המקבילים...

KallaGLP

New member
זה לא קשור למקדש במובן שאתה מתכוון אליו.

אבל כן, אם המדינה לא הייתה בעלת כוח הרתעתי מופגן הייתי רוצה לראות איפה היינו עכשיו. אידיאלים זה טוב ויפה ואני לא חושבת שהרוב מקדש את הנשק או סוגד לו במובן שאתה מתכוון אליו. וכן, כל עוד אין שלום, מדינה חייבת להיות מוכנה למלחמה, כולל התושבים שלה. וכן, זה בהחלט מרגיע לדעת שבלמקרה הצורך הצבא של מדינה כמו ישראל חזק ומתקדם מבחינה טכנולוגית. אבל זה ממש לא אומר שרוב האנשים רוצים או מחפשים מלחמה, אני חושבת שלא צריך להיות חכם גדול כדי להבין ששלום עדיף. אבל יש הבדל מסוים בין חכם לתמים.

ilanvag

New member
לחלוטין לא מסכים איתך, אחוז ניכר מתושבי ישראל מעדיפים

מצב תמידי של לוחמה, ולא מוכנים אפילו לחשוב על שלום (או שהם מוכנים לחשוב אך ורק על שלום בו ישראל מקבלת הכל, והצד השני מוותר על כל רצונותיו -- זה לא הסכם שלום...).

ואגב, יש הבדל בין שירות צבאי חובה והכרח של מדינה להגן על עצמה -- דבר שעליו אנחנו מסכימים; לבין פמפום פטריוטי/לאומני של צבא וכוחניות בכל רגע נתון ובכל הזדמנות שצצה -- דבר שבין היתר גורם להקצנה, לעודף כוחניות בחברה הישראלית (ולא רק כלפי ערבים, ולא רק בצבא...), ולעוד הרבה תופעות לוואי אחרות.

אבל בואי נעזוב את זה פה, ונסכים שלא להסכים

KallaGLP

New member
לא יודעת, אישית לא דיברתי עם אף אדם שפוי

שמעדיף מלחמה על שלום. ברור שקיצוניים יש תמיד, אך הם מיעוט. השאלה והאם ובאילו תנאים השלום אפשרי זו כבר שאלה אחרת ועליה יש מחלוקת.

בשביל זה יש את הוליווד, ואת הפרסומות לכל

זרועות הצבא בזמן שידור משחקי פוטבול, כדורסל, וכו'. וחוץ מזה, גם נערות מתגייסות, כמדומני.

נחמנית

New member
אני רואה נרף גאנס בכל מקום

אפילו מסיבת יום הולדת בנושא האקדחים הארורים האלו כבר היתה לנו. בהרבה ממקומות הבאולינג שהיינו בהם יש גם מטווחי לייזר וילדים עומדים בשמחה מול משחקי וידיאו של רובים ויורים בשלווה תהומית בכל הבא לעין

הקטן שלי צורח בחדווה כל פעם כשעוברת כבאית, הוא צווח מאושר למראה ניידת משטרה בזמן שאמא שלו מתרגלת נשימות הרגעה עצמית. מה שונה בטנק? או בלראות מטס? כבר היינו פה ביריד 4 ביולי עם מטס של אווירונים קלים. כמו כל המשפחות ישבנו עם הילדים וחזינו במרומים. היה נחמד. היה אפשר ללכת לראות את האווירונים מקרוב. מה שונה בילד שהולך לראות מטס?

כל זה לא קשור להאם הממשלה מארגנת מצעד צבאי, האם האומה שוחרת שלום וכו. אני דווקא מרגישה שכאן ילדים נחשפים לנשק בתור משהו יומיומי ולגיטימי ולא מילטריסטי ולכן לא מפתחים את אותה ההכרה ברצינות הדברים. עצם הקישור בין נשק = צבא, בניגוד עצום ל נשק = אבא הלך לשחק בלהרוג במבים עם החברים שלו, הוא עדיף בעיני, כל עוד רואים בצבא מצב של חוסר ברירה עצוב ולא סיבה למסיבה. אני אישית לא מכירה אנשים ששמחים בצורך בצבא בישראל.

אני דווקא מסכימה עם חלק ממה שכתבת, אבל ההשוואה לארה"ב לא מדוייקת בעיני וגם ההסתכלות על המצב בלי לחשוב על מה הביא אותנו אליו קצת מעוות את המציאות.

הלו, הלו, נרף גאנז זה קולי!

לא מבין מה הבעיה במשחק הלא מזיק הזה (כל עוד מקפידים על משקפי מגן). וגם לייזר טאגינג זה כייף. לא מבין מה הקשר בין זה לבין לצוד חיות חסרות ישע למטרות "ספורט".
&nbsp
אם בבוא היום תצטרכי ייעוץ על נרף גאנז בשביל הבן שלך (נשמע לי מהתאור שלך שהוא בכיוון הנכון), תרגישי חופשי לבוא לפה לייעוץ. יש לנו ארסנל לא קטן...

&nbsp
&nbsp

KallaGLP

New member
רק התייחסות לפסקה האחרונה שלך.

כשהילדים שלי הגיעו לפה הם כבר היו בגיל ההתבגרות, כך שהם כבר לא ממש שיחקו עם צעצועים כמו אקדחי צעצוע עם חבריהם, ולכן אין לי מושג כמה צעצועים כאלה יש אצל ילדים אמריקאים. מה שבטוח, שמשחקי וידאו אלימים יש כאן לא פחות מאשר בארץ. ולא רק שאין לי שום דבר נגד משחקים כאלה, אני נהנית לשחק בהם בעצמי. ולא, זה לא קשור לאהבת נשק אמיתי או מלחמה או ציד של חיות חפות מפשע. אם יש משהו שהכי שנאתי בטירונות זה מטווח ושאיפתי תמיד הייתה להתרחק מנשק אמיתי כמה שיותר. אבל תן לי לעשות זאת על מסך מחשב - ופתאום זה הדבר הכייפי ביותר בעולם.
מאז ומעולם סברתי שכמו שפסיכולוגית ילדים זקוקים לסיפורים מפחידים, כך הם זקוקים למשחקי מלחמה כחלק טבעי מההתפתחות שלהם. אני גם שיחקתי במשחקי מלחמה כשהייתי קטנה, עוד הרבה לפני שעליתי לישראל. כל הילדים משחקים בהם בצורה זו או אחרת, ואם לא קונים להם אקדח או חרב צעצוע, הם ישתמשו במקל או בכל כלי נשק מאולתר אחר.
הנה גם מאמר בעניין.

metm98

New member
בעצם זה 2 ספרות. אבל 99 מספרים טבעיים.

או רק שלושה ערכים, אם אתה בינארי. אנלוגיות מתמטיות בפורום של לפלפים הם תמיד צרה צרורה.

John the Savage

New member
שכחת גם לציין שבין 0 ל-100 יש א0 מספרים רציונליים

שיש גם א1 מספרים ממשיים (בהנחה שהשערת הרצף נכונה).

למעלה