סוף סוף הבוקר במקרה......

סוף סוף הבוקר במקרה......

קראתי מאמר ....מדהים...באתר של מקום.....והבנתי את התשובה לשאלה שנשאלתי שבוע שעבר..ושאלתי לבד בעצמי בעבר..ושכחתי לבקש תשובה מחדש...... רחל-מה הבעיה הפסיכאטרית שלך? מצאתי במאמאר .....משהו שכל כך הרבה ניסיתי להסביר אתמול במליאן מילים........וזה במשפט אחד פשוט מדהים...... "שורדי טראומה ...מדווחים על הרגשת אימה ופחד מתמשכת, פגיעות וחוויות בגידה..עשויים לפתח תלות יתרה או נטיה לגונן יתר על המידה עלבני זוג,בני משפחה, חברים או אנשי תמיכה(כגון ספקי שירותים בריאותיים ומטפלים)" כל כך ברור לי מקריאה של המאמר המקיף ומדהים...שבטח מהעשר דקות לא ניתן היה לראות....שאני עם...תסמונת................ סוף סוף סהרה....קיבלתי הסבר למה שניסיתי להסביר לך אתמול.....ואם תזכרי את ה"בקשה"....שכאילו ביקשתי.....תקראי את המשפט....יווווו למה לא קראתי את המאמר הזה לפני שנה שנתיים?....... למה בטיפול לא דיברנו על זה.....זה כל כך שקוף שם הרבה דברים...... אני הולכת לעשות מה שלצערי עשיתי בכל הצד הרפואי שלי....הולכת להדפיס את המאמר.....להדגיש את כל מה שרלבנטי...כלומר לאבחן את עצמי...כמו שלצערי תמיד קורה.....ולקבל תשובות.!!!!!
רחל-נשמה שמאחלת לכם יום טוב.....וסוף סוף מבינה שהיא פסיכית..עם הגדרה.

שוב הגדרות...

לי אישית, כמו שבטח כבר הבנת, נמאססססס כבר מהגדרות!!! אבל אני שמחה בשבילך שמצאת מאמר שעזר לך, אולי קצת באיחור אבל עכשיו את יכולה לפתח דברים כדי להמשיך לעזור לעצמך. יום נפלא לך נטע

נטע אני מתחת לאדמה מחפשת

הגדרות......הייתי היום אצל רופא לב...אמרתי לו דוקטור מה יש לי בלב??? יש לי מום? יש לי מחלה? יש לי משהו..אני מרגישה...... ההוא
פרופסור זקן-מכובד מאוד...קשוח כזה....אבל מילה שלו..הרבה לא חולקים עליה...מסתכל עלי בכעס...יש לך כל מיני דברים, אז מה....אבל יש לך לב שמחכה שתעשי כבר מרתון......יש לך מכלול..לב זה לא משהו נפרד מהנשימה ומכל הבעיות שלך מסביב...אין לך מחלת לב....ואם תמשיכי --לחפש שם של מחלת לב, ...שתדעי לך....שתקבלי מחלת לב!!!!!!!
אם הייתם רואים אותו לדעתי הוא בן 70-80 זקוף , חזק בריון...נראה פי עשר ממני טוב....יליד גרמניה ..קשוח כזה....המילה חרדה לא עוברת לו באוזן בכלל....תתחילי התעמלות.....תפסיקי לחפש , ולדאוג, ולחשוב, פעילות פעילות תחזרי לחיים, תלכי תנשמי נשימה נכונה זה יעזור לך גם לחרדות.....תמשיכי לשבת ולחפש הגדרות תגיעי תגשימי את ההגדרות.......אמא רק שומעת רופא כזה מטפסת על העניין את משגעת אותי כבר עם הדאגות(את היית פעם עושה הכל תחזרי לזה כבר אני רוצה את הבת שלי).......מספיק רופאים-----תתעמלי , הכל יעלם הכל בראש שלך.
אמא אוהבת להקצין.....את מה שהם מעבירים...ועכשיו זה עולה לי בנאום מוחץ.... והבטחה שאני אתחיל לחזור לפעילות הליכה והתעמלות......למרות החרדות
כמובן במגבלות הקימות...אבל לפחות מה שכבר עשיתי....ותעזבי כבר את המחשב!!!!!!!!!!!כל היום את דופקת את הגב, העיניים, הנשימה, הלב מספיקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק נהיית פסיכית כבר מהאינטרנט הזה נמאס לי.......אני עכשיו..היא עצובה עם יסורי מצפון אותי משאירה. והיא צודקת!!!!!!!! אני לקחתי את עצמי בעבר בידיים כשרציתי לחיות...נלחמתי..קראתי....יצאתי המון מהבית לחצר......עשיתי ......ניסיתי לעשות דברים.....היום אני רק עסוקה בהגדרות....במה יש לי ובמה אין לי......ובמה יהיה ובמה קרה...ואיך יהיה.......רואת חשבון מרובעת שמחפשת שהכל יהיה מדויק....... שכחתי כבר לחיות את החיים.....ונמאס לי מהחרדות שלי......זהו!!! רחל-נשמה

Neomi Dyllen

New member
מדהים ../images/Emo11.gif

אחד הדברים היותר מדהימים שגיליתי אחרי יותר מעשר שנים של טיפול פסיכולוגי הוא שבסופו של דבר את היחידה שיכולה לדעת מה באמת הבעיה,המטפל יכול לומר לך כל מיני דברים שיתאימו או לא ואז אחרי כמה זמן את קוראת משהו או שומעת משהו ופתאם מבינה מה שורש הבעיה ומה הפתרון הנכון וגם אם עדיין לא מצאת את הפתרון ברגע שאת יודעת מה גורם לך להרגיש ולהתנהג בצורה מסויימת כבר פתרת חלק מהבעיה.

נעמי-יקרה

המטפלים שלי שלושתם....לא זכור לי שהגדירו לי משהו....כולם בעצם אמרו שיש לי מכלול חיים מורכבים, שאני בעצם לא חיה, לא יוצרת, לא מתקדמת....זה לא בעיה איקס או בעיה וואי....זה חיים שבמסגרתם.....הם לא רואים..מה הם כאנשי מקצוע יכלו לעשות יותר טוב ממני.....פשוט לשרוד את התקופה הזו, ולחפש מה יגרום לי להרגיש טוב.....והם נמצאים בשבילי....יותר כתומכים..ומקשיבים....מאשר מגדירים....... הם יודעים..וזה מקווים שיקרה....מנסיון העבר שלי.....ואולי זה יקרה אחרי שהטריגרים מהמשפט יגמרו..והלחץ הנפשי מהמשפט יגמר.....שהיתה בי היכולת הנפשית....להפוך עולמות....ולבנות את חיי כשנפשי החליטה . היום המוח מחליט אבל זה לא מספיק, הנפש שבורה ועיפה...ועוד לא מוכנה כנראה להתמודד עם השלכות התאונה......ללא יכולת ללדת.... ללא משפחה...ללא קרירה...אז היא בוחרת להישאר בתאונה, היא בוחרת להישאר במצב שאין לי ולאחרים ציפיות מעצמי,"נכה פסיכית בשיקום".....בוחרת להישאר במשפט...בכאב, בטריגרים...בסבל..ברשת.....זו כנראה דרכי לשרוד....ולא לעשות איזה משהו אובדני---אבל לצערי אף אחד מסביב לא מבין את זה..ולוחצים עלי "לצאת מזה".....לא לוקחים בחשבון את התוצאות....
שאם אחזור לחיים לא אסכים לחיות בלי ילדים.... רחל-נשמה שרק אומרת ילדים...משפחה...כל החיוכים נמחקים.....

נעמי את צודקת אבל..

שימי לב לדבר אחד.. לעיתים זה קורה אחרי הרבה מאד זמן של טיפול (את דיברת על 10 שנים..) זה יכול לקרות אגב גם בלי טיפול.. לעיתים מישהו מסביר לך דבר שלא הבנת על עצמך ובהדרגה מתחיל איזשהו תהליך של הבנה לדעתי זה בעיקר עניין של התבגרות/התפתחות מנטלית. ולמרבה הצער, זה עלול אכן לקחת המוווווווווווווווווווון זמן.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אני שמחה בשבילך

שעכשיו את מבינה חלק מהסיבות להתנהגות שלך. רק תזכרי שבני אדם הם יצורים מורכבים מאוד, שיש גורמים רבים למה שהם עושים ומרגישים. יכול להיות שגילית מרכיב אחד בנוסחה, אבל אני מניחה שיש עוד. המשיכי לקרוא ולחקור, ידע הוא נכס חשוב ביותר.

סהרה

גיליתי הרבה מרכיבים בנוסחא....רק לא רשמתי את כולם כי זה פורום
, ואני יודעת למה את מתכוונת......אבל עדיין......ומצאתי שם משהו שמאוד מאוד היה חשוב לי לקרוא..... על טראומה כתוצאה מאובדן שליטה על החיים......לא ארחיב המאמר נפלא....מסביר לי בעצם היום....הרבה דברים....ויש שם עיצות שנראות לי...בקיצור זו היתה קריאה שטחית על הבוקר....אני אקרא את הכל יסודי.....ויודעת לעשות את המעבר מהפרט לכלל...ויודעת להשליך ולקשר לבד..יודעת למה את מתכוונת.....סמכי עלי...עבודת מחקר......בסוף אלמד פסיכאטריה....כדי שאמא תהיה צודקת ברגע של כעס...תגיד לי פסיכית...אני יענה לפחות עכשיו כבר יש לי רשיון
להיות פסיכית
רחל-נשמה שהיציאה מהבית..המונית.....הדרך...המוזיקה....עשתה לה טוב בנשמה.....ולא חשוב שהיה לי המון חרדה..וחולשה וכו..הכל מתגמד.....כשאני בחוץץץץץץץ עם אנשים

למעלה