סוף סוף השגתי לי תרנגולת- יש לי מספר שאלות

shelleyw

New member
סוף סוף השגתי לי תרנגולת- יש לי מספר שאלות

לקחתי אותה לפני יומיים. השאלה היא כמה זמן הסתגלות בערך למקום החדש עד שהן מתחילות להטיל? לפני כן היא היתה בחצר עם עוד מספר תרנגולות (גם זכרים) וברווזים, והטילה כל יום כמעט. בערך בת שנה וחצי לפי מה שהבנתי. האם זה שהיא עכשיו בלי עוד תרנגולת ישפיע על יכולת ההטלה שלה? (אצלי היא בכלוב די גדול בחצר עם הארנבת והשרקן שלי, והם דווקא מסתדרים לא רע ומצחיק מאד לראות אותם בפעולה, לפעמים היא מנסה לנקר אותם והם בורחים לה. גם בשבילה וגם בשביל הארנבת והשרקן זה דבר חדש ולא מוכר והם בוחנים זה את זה) שאלה נוספת- האם כדי שהיא תטיל ביצים צריך לתת לה תערובת מטילות? היא נראית קצת כמו תרנגולת לגהורן וקצת כמו ערבית- אבל היא ממש ממש גדולה ושמנמנה. הצבע שלה קרם- שמנת- צהבהב וטיפה חום, אבל היא בערך פי שלוש בגודל מתרנגולת ערבית, יכול להיות שזה עירוב של שניהם?

HITthat

New member
חודש עד שהיא תתאקלם

שנה וחצי זה מעולה,בשביל תרנגולת ,גיל מאוד צעיר תרנגולת תמיד זקוקה לבן/ת זוג, תרנגול באופן כללי הוא עוף חברותי,מספיק להניח אפרוח בין יומו שזה עתה בקע לאוויר העולם,ולשמוע אותו צווח ומתחנן לטיפת חברה במהירות האפשרית לנסות למצוא לה בן/ת זוג,ארנב שרקן חתול או כלב,הם אינם תחליף מומלץ לתת תערובת מטילות בעונת ההטלה,ובעונת הנשירה(אוגוסט,ספטמבר--נובמבר-סוף דצמבר,ינואר)חיטה ותירס נשמע כמו ערבוב של משהו כזה, מה זה לגהורן?לגהורן כמעט ולא קיים בארץ,אם היא בצבע זהוב,סביר להניח שהוריה היו בצבע ורדרד או צהבהב יש לך אולי תמונה שלה?

shelleyw

New member
תודה על התשובות

אולי באמת אקח עוד תרנגולת- אבל נקבה. אז יהיו לי שתי נקבות. זה בסדר נכון? לא חייבים זכר? פשוט לא בא לי שהן יהיו ביצים מופרות ואז אוכלים משהו שאמור להיות אפרוח. אני יכולה אפילו לקנות עוד אחת מאותו בחור שמכר לי את זאת- יש לו עוד כמה (ערביות שחורות). אני אצלם אותה ואשלח תמונה. היא באמת חמודה!! חשבתי שלגהורן זה מה שיש בכלובי סוללות בלולים. לא?

HITthat

New member
נהוג לחשוב כך,אבל זו טעות

כנראה שפעם השתמשו בגזע הלגהורן ושיבחו אותו עם עוד זן אבל היום כמעט ואין לגהורן נקי במחוזותינו ולא לא חייבים זכר,רק קחי בחשבון שאם תרצי אפרוחים,לא יהיה לך אגב התרנגולת שלך היא מסוג "בלדי"=מעורב,רחוק מלהיות לגהורןhttp://www.feathersite.com/Poultry/CGK/Leghorns/BRKLeghorns.html

למעלה