אה, והנה הגענו להאשמות "שנאת היהדות"...
תהיתי כמה זמן זה ייקח לך - עוד תכסיס שאנו די רגילים לראות כאן בפורום: דת יהודית = יהדות.

לא נופלים בפח הזה, מצטער. יהדות זה הרבה מעבר לדת, ומי שמדגיש את הדברים הרעים שקוראים עד היום במדינה שלנו בגלל דת אינו "שונא יהדות".

לא יודע מהיכן הפלצת את השטות על הקרבת ילדים!
https://en.wikipedia.org/wiki/Huldufólk
אם כבר, מומחים טוענים שאחת הסיבות שהמציאו את הסיפורים האלה היה כדי להפחיד ילדים שלא יתרחקו מהבתים שלהם ולא ילכו לאיבוד - כלומר כדי לשמור עליהם!

בכל מקרה, מה שאתה לא הבנת, או לא נוח לך לקבל - זה שאני לא משווה בין אמונה לאמונה, אלא בין אמונה
לדת, ואלה שני דברים שונים.

לו אתה וחולי נפש שכמוך הייתם סתם "מאמינים" בחבר הדמיוני שלכם, לא היה לי דבר וחצי דבר נגדכם.
אבל דת היא כפיית חוק מסודרת, והיא מתרחשת כאן גם בחסות המדינה, וזו הבעיה שלי.

אתאיזם מבחינתי הוא בדיוק לפי הגדרתו - אי אמונה בקיום אלים.
זה לא אומר כלל וכלל שכל דבר שאתה מחשיב יהדות רע או צריך לאסור עליו, אבל נובע מכך שכל המצוות וההלכות הן גחמה אנושית, וככזו אסור לכפות ולו אחת מהן על אף אדם נגד רצונו.

ואת חלקן - אלא שפוגעות בזולת, חובה לאסור על כולם, כפי שאוסרים דברים פוגעניים אחרים.

אני לא מאמין בשום סדרך מדומיין.
יש אכן "סדרים" אנושיים ששימושים עבורי ולכן אני פועל לפי הם. חלקם גם נכפים עלי מתוקף חוק מדינה ואני מציית להם.
(אני יוצא מנקודת הנחה שבמילה "סדר" אנו מתכוונים לאותו הדבר, ולמשל כלולים בזה חוקי התנועה בכבישי ישראל, כמו גם "חוקי" התנועה הניוטונית למרות שאינם באמת חוקים אלא רק "חוקיות" נצפית).

אה, ולסיום - איפה חוסר הבנת הנקרא שלי?
אתה עדיין נאחז בקש - זה שכמה איסלאנדים מאמינים ביצורים דמיוניים ושכנעו את המועצה שלהם לשנות תוואי של כביש בודד.

תרם כתבת ולו שורה אחת שמסבירה איך זה משתווה לעובדה שלמרות רצון רוב ניכר של אזרחיה, יש רבים במדינה שלנו שעדיין אסירים בבתים שלהם במשך כמות נכבדה מימות השנה?

אם מה שינחם אותך זה שאגיד לך שמי שמאמין בקיומם של שדונים ללא שמץ של ראיה משוגע לא פחות ממי שמאמין בקיומו של "אלוהי ישראל", אז כן - זה נכון, אמונה עיוורת ביצורים דמיוניים די זהה לא משנה מה היצור.

ועדיין, הבעיה שלי היא לאן לוקחים את האמונה הזו. לצערי, בישראל, בני אדם משתמשים בחבר הדמיוני כדי לגרום הרבה יותר סבל מאשר באיסלאנד.
ואם כבר מדברים על שקרנים - נראה אותך מגבה את הטענה על פגיעה של כפריים איסלאנדיים במישהו בגלל השדונים.

אני בטוח שדבר כזה היה תופס כותרות והיה קל למצוא. לא פחות קל מכל הכתבות על לינצ'ים שחרדים עושים בחיילים או על מפגשים של האוכלוסייה האוסטרלית עם לטאות ענק שצצות כמעת מדי חודש...