סוף סוף התגלת מדינה שפויה על פני כדור הארץ!

BravoMan

Active member
סוף סוף התגלת מדינה שפויה על פני כדור הארץ!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4753860,00.html

0% מצעירי איסלנד מאמינים שאלוהים ברא את העולם
לפי סקר שנערך במדינה הנורדית, למעט הזקנים ביותר - בכל קבוצות הגיל במדינה הרוב סבורים שהעולם נוצר במפץ הגדול ולא על-ידי אל

אני יודע שזו בסה"כ מדינה די קטנה, אפילו אוכלוסיית ישראל גדולה פי כמה, אבל עדיין, נראה שיש תקווה לאנושות.

Eli 281

New member
ו-62% מתוך 1,000 נשאלים השיבו כי לדעתם שדונים קיימים

תצטט עד הסוף בבקשה:
במחקר שנערך באוניברסיטת איסלנד בשנת 2007, כ-62% מתוך 1,000 נשאלים השיבו כי לדעתם יש לפחות אפשרות ששדונים אכן קיימים בפועל.

BravoMan

Active member
מה הקשר בין שדונים לאלוהים?

האם הם מתפללים לשדונים הללו?
האם השדונים הללו יצרו את העולם והכתיבו לבני אדם איך להתנהג?
האם השדונים דורשים לחתוך לתינוקות את הבולבול?
&nbsp
אמונה בשדונים אינה הדבר הכי הגיוני,אבל לפחות הם הרבה יותר מוגדרים והנושא ניתן לבחינה מאשר סיפורי אלוהים למיניהם.
בנוסף, אמונה בשדונים הרבה פחות מזיקה לאנושות מאשר אמונה טיפוסית באלוהים, ובמיוחד הדתות האברהמיות עם הזוועות שהן מביאות לעולם מידי יום.
&nbsp
תזכורת: לא דאעש ולא נערי הגבהות לא נבנו על אמונה בשדונים.

BravoMan

Active member
וכמעת שכחתי:

איך קיום שדונים מניע אנשים להתכחש לעובדות מדעיות כמו המפץ הגדול או האבולוציה?

Eli 281

New member
הקשר הוא קו ישר שמחבר תיאולוגיה לתשתיות באיסלנד

אם אתה מעלה טענה, בייחוד כשאתה רוצה לקחת בה עמדה של חשיבה ביקורתית, תוודא שאתה לא חופר לעצמך בור.
ההולדופולק (השדונים הנסתרים) הם הפולקלור המקומי באיסלנד, ובמחוזות מסויימים יש שיאמרו שהוא חזק יותר מהנצרות. הלובי של ההולדופולק בפרלמנט וברשויות המוניציפליות, דואג לתכנן כבישים ותשתיות באופן שיתחשב בצרכים שלהם. זה נעשה גם כאשר פירוש הדבר הוא תוספות של עשרות אחוזים למחיר!
כל זה בהנחה שאנחנו לוקחים ולו לרגע את הכתבה של YNET ברצינות. אם נחפור בה לרגע, הדגלים האדומים עולים לשמיים. אין שום הפניה למקור הסקר או לכל הפחות שם הגורם שעשה את הסקר. אולי זו גם הסיבה שעל הכתבה לא חתום אף עתונאי באופן אישי.
אגב, את הסקר עשתה עמותה בשם "Icelandic Ethical Humanist Association" והיא עמותה אתאיסטית שהפיצה אותו בין סוכנויות הידיעות ללא בקשה לתמלוגים ולכן אתרי חדשות סוג ד' מפרסמים אותו כשנגמר להן התוכן. (אגב, בסקר המקורי,
כך שכל טענה ל"שפיות" של האיסלנדים כפונקציה של אתאיזם, זה בערך כמו לטעון ששבטים עובדי אלילים מהאמזונס הם אתאיסטיים בגלל שהם לא מאמינים באף דת מונותאיסטית.

ItsikH

Member
...כי הם בהכרח עובדי משהו, כי לא יתכן לאדם שלא להאמין?
זהו בדיוק הכשל התאיסטי הנפוץ - אי היכולת להאמין
שיש אנשים שכלל לא מאמינים בקיום שום יישות חיצונית להם, שרעיון ה"עבודה" שהדת המציאה, אינו אנושי אוניברסלי, אינו הכרחי לזהות האנושית כי אם המצאה של קבוצה מאוד ספציפית של בני אדם, ובאופן שרירותי - אקראי - לחלוטין התפשטה בקרב רוב אוכלוסיית העולם - שקול לחלוטין לאמונה [אותה אמונה מופשטת ממש] בחזקת הקנין ובערכו של כסף: גם אלו לא ממש קיימים וללא אמונה בהם ייכחדו מיד, אלא שרוב בני האדם מאמינים בהם ורק לכן הם קיימים.

BravoMan

Active member
לפני שאתה מדבר על בורות, תפתח מילון ותלמד קצת הבנת הנקרא!

ראשית, פולקלור אינו דת.
https://en.wikipedia.org/wiki/Folklore
&nbsp
למקרה שיש לך בעיה עם אנגלית:
פולקלור הוא אוסף של סיפורים, אומנות ומנהגים שנוצרו ע"י בני אדם ואיש אינו מתווכח עם זה.
&nbsp
אתה באמת לא רואה הבדל בין "סבא שלי ראה שדון!" לבין "אבות אבותינו קיבלו ספר הוראות משמיים ואבוי למי שלא יציית לו! השבט יסקול אותך באבנים \ המשטרה תבוא ותשים אותך בכלא!"
&nbsp
אינך יכול לומר שפולקלור חזק או חלש יותר מנוצרות, מהסיבה הפשוטה שהם אינם מתחרים אחד בשני.
שאלתי אותך מספר שאלות לגבי התכתיבים של אותם שדונים נסתרים, והדבר היחיד ששלפת הוא עניין הכבישים?
&nbsp
האם אתה באמת מצפה ממני, או מכל קורא נורמלי לקבל השוואה בין קבוצת אזרחים משלמי מיסים שקמה ודורשת מהממשלה הנבחרת שלה לשנות תוואי כביש כדי לשמר אזור מסוים בטבע (ולא משנה כמה הזויה הסיבה שלהם), לבין מקומבנים בודדים שעוקפים את המערכת הדמוקרטית, וכופים על כולם לקיים מנהגים דתיים מסוימים כשכל הכוח של מנגנוני המדינה עומד מאחוריהם?
&nbsp
נושא השדונים והכבישים זוכה לטיפול דמוקרטי ראוי, כי באיסלנד אין סטטוס קווה בזוי כמו בישראל.
אם מספיק ממשלמי המסים שלהם רוצים את ההוצאה הנוספת, נחש מה? זו זכותם הדמוקרטית.
&nbsp
בינתיים, בישראל, לאחר מאבק איתנים, הגשת בג"צים וניצול של כל כלי דמוקרטי לגיטימי שקיים, עדיין אין לנו שוויון בנטל.
רוצה לדבר על הגמדים הבלטי נראים ששומרים על החרדים מהגיוס הנורא לצה"ל?
&nbsp
שנית, הכותרת אולי היית לשם הטרסה, אבל אם היית משקיע טיפה מחשבה אמתית במקום לנסות לחפש חורים ולהפיל אותי בפח על דברים לא קיימים, היית מבין שאני לא רואה שפיות כפונקציה של אתאיזם.
&nbsp
להפך - אני רואה אתאיזם כפונקציה של שפיות.
&nbsp
דת היא בברור מחלת נפש.
הדבר היחיד שמבדיל בין יציר דמיון שאדם לוקח ברצינות ובעבורו זוכה לטיפול פסיכיאטרי, ליציר דמיון שאדם לוקח ברצינות וכולם חייבים לכבד אותו על זה, הוא כמות חולי הנפש האמתיים שמשתתפים באותה הזיה.

Eli 281

New member
ידידי המלומד, אתה כותב דבר והיפוכו ועוד מתלהם על זה

משעשע כלל שזה יהיה, די קשה לנהל אתך דיון כשההתלהמות, השנאה והעדר הבנת הנקרא שלך משלבים כוחות.
&nbsp
אתה משווה אמונה אחת לשניה וזה לא נראה לך מגוכך? נסה לקרוא את מה שאתה עצמך כתבת. זו פשוט שנאה עיוורת ליהדות.
להשתמש במילה "פולקלור" היתה בחירה שלי בלשון המעטה. אם הייתי מגגל את מילה הולדופולק (באנגלית: huldufolk) במקום המילה פולקלור, היית מבין שזו דת לכל דבר שכללה בתקופות מסויימות הקרבת ילדים ופולחנים קיצוניים הרבה יותר מעשרת הדברות.
גם היום, אבן שעפה לך על האוטו בשבת תיראה לך זניחה לעומת מה שההמון המקומי בכפרים יעשה לך אם יחשבו שהרגזת את שדוני האיזור שלהם.
&nbsp
אתה מנסה ליצוא קשר בין אתאיזם לשפיות למרות שההגדרה הזאת היא סתירה עצמית הרבה יותר גדולה מכל דת.
מהו בדיוק אתאיזם בעיניך? האם זו תמונת הנגטיב של היהדות? או שזו אמונה שאומרת שלא קיימת יישות אומניפוטנטית?
ואיך בדיוק אתה בוחר באיזה סדר מדומיין להאמין ובאיזה לא? זה לא נראה לך צביעות??

BravoMan

Active member
אה, והנה הגענו להאשמות "שנאת היהדות"...

תהיתי כמה זמן זה ייקח לך - עוד תכסיס שאנו די רגילים לראות כאן בפורום: דת יהודית = יהדות.
&nbsp
לא נופלים בפח הזה, מצטער. יהדות זה הרבה מעבר לדת, ומי שמדגיש את הדברים הרעים שקוראים עד היום במדינה שלנו בגלל דת אינו "שונא יהדות".
&nbsp
לא יודע מהיכן הפלצת את השטות על הקרבת ילדים!
https://en.wikipedia.org/wiki/Huldufólk
אם כבר, מומחים טוענים שאחת הסיבות שהמציאו את הסיפורים האלה היה כדי להפחיד ילדים שלא יתרחקו מהבתים שלהם ולא ילכו לאיבוד - כלומר כדי לשמור עליהם!
&nbsp
בכל מקרה, מה שאתה לא הבנת, או לא נוח לך לקבל - זה שאני לא משווה בין אמונה לאמונה, אלא בין אמונה לדת, ואלה שני דברים שונים.
&nbsp
לו אתה וחולי נפש שכמוך הייתם סתם "מאמינים" בחבר הדמיוני שלכם, לא היה לי דבר וחצי דבר נגדכם.
אבל דת היא כפיית חוק מסודרת, והיא מתרחשת כאן גם בחסות המדינה, וזו הבעיה שלי.
&nbsp
אתאיזם מבחינתי הוא בדיוק לפי הגדרתו - אי אמונה בקיום אלים.
זה לא אומר כלל וכלל שכל דבר שאתה מחשיב יהדות רע או צריך לאסור עליו, אבל נובע מכך שכל המצוות וההלכות הן גחמה אנושית, וככזו אסור לכפות ולו אחת מהן על אף אדם נגד רצונו.
&nbsp
ואת חלקן - אלא שפוגעות בזולת, חובה לאסור על כולם, כפי שאוסרים דברים פוגעניים אחרים.
&nbsp
אני לא מאמין בשום סדרך מדומיין.
יש אכן "סדרים" אנושיים ששימושים עבורי ולכן אני פועל לפי הם. חלקם גם נכפים עלי מתוקף חוק מדינה ואני מציית להם.
(אני יוצא מנקודת הנחה שבמילה "סדר" אנו מתכוונים לאותו הדבר, ולמשל כלולים בזה חוקי התנועה בכבישי ישראל, כמו גם "חוקי" התנועה הניוטונית למרות שאינם באמת חוקים אלא רק "חוקיות" נצפית).
&nbsp
אה, ולסיום - איפה חוסר הבנת הנקרא שלי?
אתה עדיין נאחז בקש - זה שכמה איסלאנדים מאמינים ביצורים דמיוניים ושכנעו את המועצה שלהם לשנות תוואי של כביש בודד.
&nbsp
תרם כתבת ולו שורה אחת שמסבירה איך זה משתווה לעובדה שלמרות רצון רוב ניכר של אזרחיה, יש רבים במדינה שלנו שעדיין אסירים בבתים שלהם במשך כמות נכבדה מימות השנה?
&nbsp
אם מה שינחם אותך זה שאגיד לך שמי שמאמין בקיומם של שדונים ללא שמץ של ראיה משוגע לא פחות ממי שמאמין בקיומו של "אלוהי ישראל", אז כן - זה נכון, אמונה עיוורת ביצורים דמיוניים די זהה לא משנה מה היצור.
&nbsp
ועדיין, הבעיה שלי היא לאן לוקחים את האמונה הזו. לצערי, בישראל, בני אדם משתמשים בחבר הדמיוני כדי לגרום הרבה יותר סבל מאשר באיסלאנד.
ואם כבר מדברים על שקרנים - נראה אותך מגבה את הטענה על פגיעה של כפריים איסלאנדיים במישהו בגלל השדונים.
&nbsp
אני בטוח שדבר כזה היה תופס כותרות והיה קל למצוא. לא פחות קל מכל הכתבות על לינצ'ים שחרדים עושים בחיילים או על מפגשים של האוכלוסייה האוסטרלית עם לטאות ענק שצצות כמעת מדי חודש...

Eli 281

New member
למה כל השנאה הזאת? "לו אתה וחולי נפש שכמוך"???

ראשית, מניין לך מה אני חושב ומהן דעותיי? אתה מתקשה לקרוא בין השורות ולפעמים אפילו בשורות עצמן ואז אתה מחליט מהן עמדותיי, ועוד יש לך את החוצפה לשפוט אותי על זה?!
&nbsp
הבורות והשנאה העיוורת הזאת שלך היא בדיוק מה שמניע חרדים להוקיע את בני הקהילה שלהם שמתגייסים. הפחד מהשונה ומהאפשרות שילדיהם ילכו לצבא ויעזבו את הקהילה. מצחיק שלמרות הביקורת שלך, אתה נוקט בדיוק באותה העמדה.
&nbsp
לשאלתך, אתה צריך אולי תזכורת קטנה בהיסטוריה. רוב אזרחיה של מדינת ישראל אינם שורשיים. הם ילדי דור כלשהו לעולים ממדינות אירופה, אפריקה ואסיה. מה שהיה המכנה המשותף של כל אלו היתה הדת שלהם.
מדינת ישראל הוקמה כמדינת העם היהודי וככזו היא כנראה לא תוותר על הזהות שלה בזמן הקרוב. אבל באופן די משעשע, מי שמונע מאיתנו חוקה והסדר של הסטטוס קוו, הם דווקא אנשים כמוך.
אנשים אוהבי דת ושונאי שבתור ערך מוחלט הם תופסים את הדת ברמה כ"כ קיצונית שהם לא מסוגלים לחשוב בהגיון, להקשיב, להפתח ולתת סיכוי.
&nbsp
אתה מצטט מ-YNET כל רבב כתבה שלילית על היהדות, בלי טיפה של מחשבה או רצון להבין את מה שקראת.
מה ההבדל בין זה לבין אמנון יצחק שמחפש את הרעה החולה של החברה החילונית? או ניאו-נאצים שמצטטים כתבות על מעורבות של יהודים בפרשות שחיתות בטענה שכל היהודים הם כאלו?

BravoMan

Active member
כל הכבוד באמת!

אתה הראשון בפורום שהרחיק לכת לכדי להשוות אותי לניאו נאצים...
&nbsp
מניין ה-"שנאה"?
הרווחת אותה ביושר.
&nbsp
מניין לי מה דעותיך? אני קורא אותן כאן בפורום, למה ציפית בדיוק?
&nbsp
הנה משהו קטן שאתה צריך ללמוד: כשאתה כותב דברים בפורום, כל מי קורא אותם יבין מהם מה שהוא יבין, ואתה לא יכול לצפות מאף אחד להיכנס לראש שלך.
אם כתבת משהו, והוא הובן שונה - זו בעיה שלך - עליך להסביר למה התכוונת.
&nbsp
מנין לי הזכות לשפוט אותך? פשוט - אני לא שופט אותך. אני מגיב למה שאתה כותב פה, ואתה כל הזמן כותב פה דברים לא מבוססים ולא נכונים להגנת הדת שלך.
&nbsp
כמו למשל השקר על עולים:
רוב העולים כלל וכלל לא היו דתיים לפני שהגיעו לארץ ישראל.
אם ניקח למשל את העליה הענקית מהבלוק הסובייטי לשעבר (שאני חלק ממנה אגב), במיוחד אלה שבנו כאן את המדינה סביב זמן היווסדה - הם היו יהודים וציוניים, אבל חילונים לגמרי.
&nbsp
קח קיבלנו קיבוצים ועוד כל מיני ירושות של השיטה הקומוניסטית.
&nbsp
כמה אנשים מהעדה האתיופית אתה מכיר?
ידעת כל מיני מיסיונרים ניסו להמיר רבים מהם לנוצרות בתרם הגיעו לארץ? ראית פעם את הקעקועים על המצח של חלק מהציבור המבוגר יותר שלהם?
&nbsp
רוב היהודים יודעים שהם יהודים לא בגלל דתם, והראיון המאחד במדינת ישראל בארץ ישראל מעולם לא היה הדת.
הדת תמיד גרמה לפילוג.
&nbsp
מי שצריך ללמוד היסטוריה - זה אתה!
&nbsp
באשר לי ולדת - כן, אני מביא לכן את החלקים השליליים של הדת לדיון.
זה שאתה תמיד מעדיף לעצום עניים ולהעמיד פנים שהם לא קיימים - זו הבעיה האמתית!
מי שמפלג את המדינה הם אנשים כמוך - שמצד אחד זועקים לאחדות והבנה, ומצד שני לא מוכנים לנקוף אצבע כדי לנקות את החצר שלהם מכל הזוהמה!
&nbsp
לאורך כל השרשור כאן, מעולם לא הגבת ולו על טענה אחת שלי לגבי הדברים הרעים שנאשים בישראל בשם ובחסות הדת.
כל מה שניסית לעשות כנגד טיעוני הוא להטיח בי ירידות אישיות, והיות והפיוז שלי קצר, נתתי לך קצת תירוצים לכך.
&nbsp
אתה טוען שאני לא מבין את מה שקראתי, אבל מי שמסרב להבין זה דווקא אתה - מעולם לא הסברת היכן טעיתי באף כתבה!
פעם אחת אפילו מצאת שנאה כלפי יהדות בכתבת בדיחה שהבאתי לשם קצת צחוקים על "כנסיית מפצת הספגטי המעופפת" כי כל מה שטרחת לקרוא היית הכותרת!
תביט במראה חביבי!
&nbsp
בכל אופן, אני בעמדתי דבק - להאמין ביצור דמיוני ולפעול לפגיע באחרים בשמו זו מחלת נפש.
תן ליצור הזה כל שם אחר פרט ל-"אלוהי ישראל" ומיד אתה ואחרים יסכימו איתי בנידון.
&nbsp
אז לא - זו לא ירידה אישית עליך. זו הצהרה לגבי המצב הנתון.

Eli 281

New member
דווקא נראה לי שצדקתי לגמרי - אתה פשוט ילד מבולבל

כמו עולים רבים מחבר העמים, ההורים שלך בשבוע הראשון שלהם בארץ, שיבצו אותך לבית ספר דתי או חרדי שבו אתה לא הבנת למה הילדים האחרים מעבירים דפים מהסוף להתחלה של הספר. לא התאקלמת שם (ואולי בצדק) ועכשיו את השנאה שבך אתה מתעל בבוז ליהדות?
אני טועה??
&nbsp
לגופו של עניין, עשית סיבוב מאוד רחב ושטחי של הרבה נושאים וקשה לי לבחור במה להתחיל, אז אם אתה רוצה, תבחר אתה. אני מוכן לעבור אתך נושא נושא (כולל הרעיון המקסים של מפלצת הספגטי) זאת בתנאי שתסתכל בתוך עצמך ותגיד לי מראש האם יש שם מקום להגיד "אכן טעיתי"?
&nbsp
אגב, מעולם לא טענתי שאנשים שמנכסים את אלוהים לעצמם לא עושים על הדרך עוד חטא או שניים. אבל בין זה לבין ליצור הכללה שיש חיבור חד ערכי בין השניים, זו בורות שלא שונה מבורות עדתית/גזענית/מגזרית אחרת.
&nbsp
לגבי "אלוהי ישראל", אני מעולם לא הכנסתי אותו לדיון. נהפוך הוא אתה זה שכל הזמן מנסה לגרור אותו פנימה ועל הדרך גם לעשות לו האנשה. כל מאמין נאור יגיד לך שמצוות אדם לחברו קודמות למצוות אדם למקום. אז בוא נתמקד באלו קודם.

BravoMan

Active member
אתה מצחיק:

מצד אחד, נראה כאילו אתה מזמין אותי לדיון רציני, אך מצד שני אתה עושה זאת מיד אחרי שברחת לאפשרות הקלה ביותר מבחינתך - להוריד אותי לרמת ילד טמבל.
&nbsp
אז לא חביבי - אני לא ילד, ואתה טועה לגמרי בניתוח ההיסטורי שלך.
&nbsp
כשהייתי בגיל שאתה כותב עליו, אהבתי את הדת, האמנתי בכל לבי שיש אלוהים, ובכלל חשבתי, שלהיות יהודי זה להיות דתי.
באמת לא הבנתי את ההבדל אז.
&nbsp
המסע שלי ממקום אהבת הדת למקום הבנת מהות הדת וראיית הרוע שבה היה מסע ארוך שלקח כמעת שני עשורים.
עברתי את כל השלבים מדתי קנאי דרך מסורתי "כי קשה לו לשמור הכל", דרך חילוני "חיה ותן לחיות" ולמקום הנוכחי, בו, לאחר חשיפה למידע רב ומגוון אני מבין - הדת היא מקור רוב הרוע בעולם בכלל ובישראל בפרט!
&nbsp
אתה יכול לצעוק "גזענות" עד מחר, אבל העובדה ההיסטורית שאיש עוד לא הצליח לערער היא שדת היא כלי אנושי לשליטה, ניצול ודיכוי.
&nbsp
אתה רוצה לדון על נושא כלשהו?
בסדר.
בוא ניקח את הקרע העמוק בין הספרדים לאשכנזים.
&nbsp
הנה דוגמת מופת לגזענות, שעל הדרך גם מדגימה כי אין למעשה "דת יהודית אמתית אחת ויחידה".
בו תסביר לי איך הטענה שלך בשם "המאמין הנאור" (יהיה מי שיהיה) על קדימותם של מצוות "בין אדם לחברו" מתיישבת לצד הגזענות והאפליה בין שני המגזרים האלה.
&nbsp
הרי מה שמופיע בתקשורת חדשות לבקרים הוא וודאי רק קצה הקרחון!
אחרת, וודאי לא היה צריך 2 רבנים ראשיים לישראל...

Eli 281

New member
ובכל זאת, אתה רואה רק את חצי הכוס הריקה וזורע שנאה, למה?

מי שמחפש הגדרות, אף פעם לא יימצא אותן. להיות יהודי, זה לא להיות דתי, לא להיות חרדי או לשים על עצמך את מיטב אופנת ליטא 1874.
מה שחשוב הוא למצוא בעצמך מקום לערכים. לברור אותם בקפידה עד שאתה מבין שהם מגיעים מבפנים ולא מבחוץ.
&nbsp
לשאלתך, נושא הרבנים, האשכנזי והספרדי, זה לא עניין דתי כלל. זהו עניין פוליטי שיזמו אותו הבריטים בתקופת המנדט והיום זה נמשך בדיוק מאותן הסיבות: פוליטיקה.
לעתונות נח להתעסק עם זה, כי זה פונה ליצרים הבסיסיים ביותר שלנו ומביא להם רייטינג.

BravoMan

Active member
זורע? מה בדיוק זרעתי כאן?

במקרה, אני מסכים כמעת לגמרי עם הפסקה הראשונה שלך, למעט העובדה כמובן שערכים לא יכולים להגיע מבפנים בלבד - אם אתה לא מודע לתוצאות מעשיך שחיצוניות לך, על סמך מה תגבש ערכים?
&nbsp
אני שמח לקרוא שאתה מבין שיש כאן עניין פוליטי, הבעיה היחידה היא שחסר לך צעד אחד קטן - להבין שכל הדת - החל מקיום "אלוהים" דרך סיפור "מתן תורה בהר סיני", ועד לאחרון פוסקי הלכה - כולה הומצאה בדיוק בשביל אותה סיבה - פוליטיקה, שליטה, סררה.
&nbsp
ברגע שתבין זאת, אולי תצליח לראות על מה אני כותב באמת...

nightjar

New member
"יש לפחות אפשרות"

כאתאיסט אני חושב שיש לפחות אפשרות שאלוהים קיים.

BravoMan

Active member
אז אתה בהגדרה לא אתאיסט.

זה לא שאני בא לזרוק אותך מאיזה מועדון אקסקלוסיבי, אבל אנחנו שוב ושוב מפנים כאן אנשים להגדרה מילונית של המונח "אתאיסט" - אתאיסט הוא מי שאינו מאמין בקיום אלים.

אני חושב שאתה טועה.

אתאיסט הוא אכן מי שאינו מאמין בקיום אלים,
אבל זה לא אומר שאנחנו, כאתאיסטים, לא יכולים לטעון שיכול להיות שאלוהים קיים.
זה כי יש הבדל בין "יכול להיות שקיים" לבין "לא קיים" או "קיים".
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה