סוף סוף יוצא לי להיכנס

סוף סוף יוצא לי להיכנס

שני ונטע בנות שבוע ויום. שני שוקלת 2100 ונטע 2550 נכון לאתמול. אחרי הרבה התלבטויות שהיו השבוע בגלל המשקלים נכון לשעה זו אני מניקה. הבעיות רבות. אני לא יודעת כמה שני יונקת ובטיפת חלב המליצו על שילוב ולכן היא מקבלת בסוף מטרנה פרימיום. הבעיה היא שאני לא יכולה לתת תחליף כי אני מניקה. כרגע אמא שלי אצלי וזה יסתיים מחר, בעלי בעבודה ואני לא אדע מה לעשות שאני אהיה לבד בבית, מי יתן את התחליף? נטע תופסת פיטמה יותר בקלות כי היא גדולה וישנה אחר כך. לקחתי משאבה מיד שרה אמרו לי לקנות אולי בשילב יותר טובה - השאלה אם אני שואבת לשני תוך כדי הנקה של נטע- האם שני תיקח בקבוק ממני של חלב אם שאוב או שגם זה אבוד מראש?

קודם כל מזל טוב וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כדי שאוכל לענות לך על השאלות, הייתי רוצה עוד כמה פרטים. מה היו משקלי הלידה שלהן? באיזה משקל הן יצאו מבית החולים? כמה הן עלו במשקל? האם הן תופסות את השד היטב? האם כשהן מסיימות לינוק הפטמה יוצאת מעוכה? יש לך כאבים בפטמות? האם אחרי יניקה הן נראות מסופקות, רגועות? כמה חיתולים עם פיפי וקקי יש ביום? למה אמרו לך שצריך בקבוק? למה את לא יכולה לתת? כדי שלא תגידי שאני רק עם שאלות, הנה כמה תשובות לגבי משאבה. ב"יד שרה" יש שני סוגי משאבות: מכשירי אינהלציה מוסבים שהם מאד לא מומלצים ויכולים אפילו לעשות נזק, ומדלה לקטינה שהיא אחת המשאבות היחידות שמסוגלות להעלות תפוקת חלב. אם את רוצה להעלות את תפוקת החלב שלך, את חייבת מדלה לקטינה - לא משאבה משילב. אם אין באילת, אולי יכולים לארגן לך משאבה מהמרכז? תראי, דקלה, אני מאד רוצה לעזור לך אבל זה יהיה מאד קשה לעשות על גבי האינטרנט. יש מצב שאת יכולה לנסוע לכמה ימים למרכז ולארגן לך מפגש עם יועצת הנקה+לקטינה? לא ידוע לי על יועצות מוסמכות באילת, לצערי. אם זה בלתי אפשרי, ננסה לעזור לך מפה כמה שניתן אבל את חייבת לזכור שיעוץ ברשת רחוק מלהיות מושלם. מקווה שנמצא בכל זאת את הדרך לעזור לך.

תשובות

משקל לידה: נטע 2680 שני 2145 יציאה מביה"ח: נטע 2500 שני 2065 טיפת חלב כעבור יומיים: נטע 2500 שני 2025 טיפת חלב אחרי עוד יומיים של תוספת פורמולה ומעט הנקה - נטע אוכלת כל 3 שעות ושני להעיר כל שעתיים (תוכנית חירום! של טיפת חלב, מאז הכל נרשם כולל חיתולים) - נטע 2550 שני 2100 יום ראשון שוב טיפת חלב. יום חמישי אחרי טיפת חלב - אני מחליטה לשוב להניק. טל חושב שלהעיר כל שעתיים או שלוש זה מוגזם. לא מסכים עם טיפת חלב ובכלל "המצב חירום" הזה לא עושה טוב לאף אחד בייחוד לא להנקה. עכשיו למשל אני כותבת אחרי שנטע הייתה מחוברת לשד שעתייים עם עירנות ואכילה לפרקים בסוף לקחה עוד 20 CC מטרנה. זה נמשך יותר מידי זמן. חלק מהזמן היא יונקת טוב וחלק היא נושכת את הפיטמה בצורה הלא טובה ואני נאלצת שוב ושוב להוציא ולתקן. עכשיו בעצם עברו שעתיים ולפי טיפת חלב כבר צריך להעיר את שני שאגב ינקה יותר טוב אתמול בערב תוך כדי ארץ נהדרת. בקיצור אני מותשת ואני רק שומעת על כך שזה לא אמור להימשך כל כך הרבה זמן. ההנקה שלי לא יעילה ואוכל בפורמולה או בהנקה צריך להיות אפקטיבי אחרת הן שוב תרדנה במשקל. חוץ מזה הלחץ שלי לא עוזר להן ומעביר להן הכל. אני צריכה דחוף יועצת הנקה אצלי בבית ואין לי אפשרות לעזוב את אילת. בעלי אומר שעבר רק שבוע וצריך זמן להסתגל כי זה כמו שיעורי נהיגה אבל אני מותשת וירדתי ירידה דרסטית במשקל. מקווה שעכשיו תוכלי לפענח אותי דקלה

אני בעד להעיר במצב הזה

עד שתראי עלייה במשקל. אני משוכנעת שעם משטר הנקות ושאיבות נכון הן תתחלנה לעלות במשקל. ההתשה הזו בהתחלה נובעת מזה שהן עדיין חלשות ומזה שהן מנסות להעלות את תפוקת החלב. ההתחלה יכולה להיות מאד קשה. להקפיד על הצמדה טובה לשד. אם נותנים תמ"ל - לנסות לשאוב כמות דומה (יש מדלה לקטינה באילת?). לצערי אני לא אגיע לאילת לפני מאי. את צריכה עזרה עכשיו. אני אנסה לברר לך אם יש מישהי קרובה אלייך. לגבי הלחץ - זה נכון שהוא לא עוזר אבל קשה להמנע מלחץ. ממליצה לך בחום על רסקיו רמדי. לגבי המותשות - ככה זה בהתחלה. את אמא שבוע וזה נראה כרגע כאלו תמיד זה היה כך ותמיד זה יהיה אבל זה לא ככה. את חייבת לאכול כמו שצריך ולשתות מספיק. אחרת את לא תחזיקי מעמד. אני אהיה פה רק יותר מאוחר - שאלה בינתיים - האם את מרגישה מלאות בשדיים והתרככות אחרי הנקה?

תשובה

את מתכוונת שיש דרך לדעת האם הן ינקו מספיק ממישוש השד בתחילת ובמהלך היניקה ובסופה ולדעת כמה הן ינקו? אני מסתכלת ורואה שהפיטמה מלאה בחלב ויודעת ומרגישה יניקה אבל לא יודעת מתי זה מספיק והאם להשכיב לישון .

לא בדיוק...

אחרי כמה ימים מהלידה, כשמגיע החלב, מרגישים מלאות בשד אם לא הנקת ממנו בזמן האחרון. בעיקרון, ילד שסיים לינוק, עוזב לבד את השד. אני מצטערת אבל אין יועצות או מדריכות הנקה באילת. מנסה עדיין לחשוב איך ניתן לעזור לך.

דבורה1

New member
מזל טוב ../images/Emo65.gif ברוכה הבאה אלנו../images/Emo39.gif

סוף סוף אני יכולה לברףך אותך כמו שצריך. נועה כבר ענתה לך מהפן המקצועי (עושת פנים מקצועית הנועה הזאתי
). אני רק יכולה להגיד לך שלבי לבי איתך. צודק בחצי בעלך. זה נכון שזה דורש הסתגלות אבל כמו בשיעורי נהיגה גם כאן לפעמים צריך עזרה מיד מכוונת מקצועית. נשתדל לעזור כמה שאפשר. לגבי הנתינת תחליף בשילוב עם הנקת הילד השני. דווקא כאן הבקבוק עשוי להקל עליך. בפורום תאומים ושלישיות היו כמה שרשורים על איך מסתדרים כששניהם רוצים לאכול ושם דיבו הרבה על שיטת נתינת בקבוק לאחד כשעסוקים עם השני. יש לך טרמפולינה היא יכולה מאוד לעזור בהאכלה וגם כדי להרגיע (לנענע עם הרגל) כשאת מניקה. מה לגבי לקטינה? אני יודעת שמניידים משאבות בין הסניפים, אולי תבקשי שינסו להביא לך לאילת? מהניסיון שלי עם יד שרה הם מאוד משתדלים לעזור היכן שאפשר. לגבי המכתב שצריך לתת הם כדי לקבל לקטינה, את יכולה לבקש מרופא ילדים. לגבי הירידה במשקל שלך- את אוכלת טוב? ושותה? זה חיוני יותר לבריאות שלך וגם לתפוקת החלב. ותשתדלי לנוח כשאפשר בלי עבודות בית מיותרות. כשהן ישנות תנוחי, אל תנסי להתגבר על הכל. איזה עצות מעפניות, אפילו אני לא הייתי מקשיבה לעצמי. אבל זה מה יש לי כרגע. אנסה לחשוב על עצות יותר פרקטיות בהמשך. צר לי שיש מעט כ"כ שניתן לעשות דרך המסך. הלוואי ויכולתי לעזור יותר אבל גמאני מתוכננת על אילת רק עוד חודש פלוס.

למעלה