סוף סוף יורד גשם במלבורן

Yaniv212

New member
סוף סוף יורד גשם במלבורן

בסוף השבוע נסענו לשמורת Kingslake, שנמצאת כ 60 ק"מ צפונית למלבורן. אמור היה להיות שם מפל גדול ויפייפה בלב יער ירוק עד. במקום מצאנו יער צמא למים ומדרון סלעים מדורג, יפה אך יבש לגמרי. לרגע נורא ריחמתי על האוסטרלים המסכנים שסובלים כל כך מהבצורת, אבל זה עבר לי מהר כשנזכרתי בכל תוכניות המדע שראיתי בABC בתקופה שלא עבדתי, על איך המתישבים הראשונים החלו בכריתת היערות, שנמשכת עד היום, ועל בעיות ההמלחה שהם יצרו. אני לא מרחם עליהם יותר מדי, חוץ מזה יורד גשם היום.

White Dragon

New member
האוסטרלים והבריטים

ועכשיו אני אומר לך את אותו הדבר שחברים אוסטרליים אמרו לי כאשר שאלתי אותם על לקיחת האדמה מידי האבורג'ינים וההרג ההמוני שהם ביצעו בהם: אלו היו הבריטים. הבריטים באו לפה וכבשו את האדמה, הבריטים באו והרגו אבורג'ינים, והם גם אלו שכרתו יערות וגרמו לבעיות ההמלחה... האוסטרלים עוד לא היו קיימים אז
בריטים מאנייקים
הדרקונה הלבנה

Yaniv212

New member
רוב הבריטים האלה נהיו אוסטרלים

והם ממשיכים את המסורת

White Dragon

New member
אני לא מסכימה איתך...

לדעתי האוסטרלים מכים על חטא, והם בסדר גמור. מבחינת הדאגה לסביבה הם בכמה רמות מעל ישראל: מבחינת מיחזור, דאגה לסביבה... מכל הבחינות - תראה את הירוקים פה ואת הירוקים בישראל... בישראל הם אפילו לא עברו את אחוז החסימה... וחוץ מזה - אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהנה??? זה לא נראה לי הגיוני לא לחוש רחמים כלפי האוסטרלים (שרוב רובם הם לא מהצאצאים הבריטים בכלל), לא לרחם על אנשים שבבתים שלהם נהיים חריצים בעובי אגרוף בגלל היובש בגלל שלפני דורות רבים כמה בריטים עשו XYZ... דרקונה אמפטית

Yaniv212

New member
את היער הזה כרתו השנה ולא בימי

המנדט הבריתי. ובמקום אלפי ק"מ רביעים של יער טבעי נוטעים עצי מחת שלא מאפשרים גדילה של צמחיה מקומית בסביבתם, ומשנים את כל המבנה האקולוגי באזור. בתמונה אפשר לראות גם את האזור הכרות וגם אזורים שלמים נטועי עצי מחת שמקורם בצפון אמריקה. אוסטרלי היא גם המדינה מספר אחת בעולם בשימוש בשקיות נילון פר בן אדם. אוסטרלי היא אחת ממזהמות האויר הגדולות בעולם והיא מתעקשת להמשיך להיות כזו (ראי את הסרוב הנחרץ להסכמי קיוטו). אני לא חושב שהאוסטרלים יותר גרועים משאר מדינות העולם המערבי אבל הם בהחלט לא עושים מספיק כדי לשמור על האי היפייפה הזה שאנו חיים עליו.

Yaniv212

New member
היער הזה לא נכרת בימי

המנדט הבריתי. ובמקום אלפי ק"מ רביעים של יער טבעי נוטעים עצי מחת שלא מאפשרים גדילה של צמחיה מקומית בסביבתם, ומשנים את כל המבנה האקולוגי באזור. בתמונה אפשר לראות גם את האזור הכרות וגם אזורים שלמים נטועי עצי מחת שמקורם בצפון אמריקה. אוסטרלי היא גם המדינה מספר אחת בעולם בשימוש בשקיות נילון פר בן אדם. אוסטרלי היא אחת ממזהמות האויר הגדולות בעולם והיא מתעקשת להמשיך להיות כזו (ראי את הסרוב הנחרץ להסכמי קיוטו). אני לא חושב שהאוסטרלים יותר גרועים משאר מדינות העולם המערבי אבל הם בהחלט לא עושים מספיק כדי לשמור על האי היפייפה הזה שאנו חיים עליו. נ.ב. התמונה צולמה בטיול לאורך הGreat Ocean Road לפני חודש.

White Dragon

New member
את זה לא ידעתי

ואני חשבתי שהם ממש מתקדמים בעניין שמירה על הסביבה ומחזור... הדרקונה הלבנה מרכינה את הראש והולכת לעמוד בפינה של הכיתה.

Yaniv212

New member
לא צריך להרכין את הראש ../images/Emo140.gif

אני שמח שאת מקבלת את מה שכתבתי ושאולי פתחתי איזה צוהר קטן של מידע.

Gefen

New member
ואני רעבתי לי פה

כי אי אפשר היה לצאת מהמבול
נו.. לפחות הגינה שלי היתה מבסוטית היום
אולי העצים המסכנים יקומו שם לתחיה
מאז תקנות המים הם צמאים כרונים

lidermar

New member
יובש באוסטרליה

With all the respect for you I don’t agree with your saying let them suffer. I live here the fire drought and other disasters are not exactly fun, so don’t say we brought it on our self. Remember the Hachula Valley you killed it for what farmers to produce food? Have a great holiday in Australia and yes you are right King Lake and the erea is beautiful all year around ( I am riding there every month )

Yaniv212

New member
ורק להשכלה את החולה לא יבשו כדי ש

תהיה אדמה חקלאים אלה בראש ובראשונה כדי להפטר מהמלריה ששרצה אז בביצה ההיא, ומה זה בכלל קשור עכשיו לאוסטרליה. חוץ מזה אני לא פה במלבורן בחופשה אני פה למתרת לימודים והרחבת אופקים.

V a r d i t

New member
כמה מעט אני יודעת... ../images/Emo12.gif

לא היה לי מושג שיש באוסטרליה בצורת!

למעלה