סוף סוף יצאתי לשאלה !!!

grinberg

New member
סוף סוף יצאתי לשאלה !!!

זה קרה ממש השבוע שגזרתי את פאותי וזקני הורדתי את הכפה, וזהו אני כבר לא חרדי. אני ממש מרגיש טוב עם זה זה הרבה יותר קל ממה שחשבתי, אני ממליץ לכל מתלבט גם לגמור עם זה אחת ולתמיד גם מי שנשוי עם ילדים כמוני. אין ברירה חייבים לבגוד בכפיה הדתית למען החיים !

grinberg

New member
תרגום ליידיש: פאר די וואס מוזן דאס

(סאטמר וכד´) טייערער ברודער אויב דו פארשטייסט אז דו ביסט נישט אין דיין ריכטיגן פלאץ וואס דו ווילסט זיין, דערשרעק זיך נישט! עס איז מעגליך צו בייטן א פלאץ. איך אליין וואס איך קום פון זייער אן עקסטרימע פלאץ און פונדעסוועגן האב איך אריבער צו מיין עייגענעם פלאץ. עס איז קיין אנדערע וועג נישט פאראן, מען מוז זיך קעגן שטעלן קעגן דאס פרומע צווינגונג פון וועגן דעם לעבן.

grinberg

New member
יש לי שני ילדים

עדיין לא פגשתי אותם אפגוש אותם בשבוע הבא, אני לא חושב שיהיה להם קשה לקבל את זה הם יתרגלו מהר. עכשיו אני מתחיל את החיים מחדש עזבתי עבודה חשובה ואני מקוה למצוא מהר עבודה חדשה, עם הזמן אני יתחיל ללמוד מקצוע וכל מה שמעניין אותי, כרגע אני לומד את כלליות התרבות ובעצם מה אפשר ללמוד, בקיצור בכלל לא משעמם לי, אני מאד שמח שעשיתי את זה ואני מאד אופטימי להעתיד שלי.

אלי פלס

New member
בסימן טוב ובמזל טוב...

גרינברג, הספקתי לשמוע את הבשורות הטובות מנועם... המון המון מזל טוב... לאדם ממוצע יש יום הולדת (מקורי. היום בו הוא נולד) אחד במשך כל ימי חייו. לנו יש את הפריבילגיה להיוולד מחדש עם היציאה... כשאנחנו נולדים מחדש, נמחלים לנו כל עוונותינו (
) אז תנצל את זה... להתראות, אלי

אלי פלס

New member
על תשובות והשאלות עליהן...

תועה יקרה, אני לא יודע למה את מצפה מהחילוניות אבל תשובות לכל השאלות לא תמצאי... אנחנו בהחלט "יוצאים בשאלה". אם בתוך המסגרת החרדית אסור לשאול שאלות שמערערות על עצם המסגרת הדתית, הרי שמהיום והלאה מותר לנו לשאול שאלות (גם אם אנחנו לא מוצאים לכולם את התשובות)...

אלי פלס

New member
את ההסבר לזה שעתי פעם מישראל סגל

וכמו שכתבתי מקודם: אנחנו נותנים לעצמנו את ההיתר לשאול שאלות. אני דווקא מאוד מרוצה מההגדרה...

"מתמשכלים ומתמשכלות"

מה דעתך על ההגדרה הזאת ? אני אוהב אותה. אני אישית לא אוהב את הכינוי "חוזרים בשאלה" או "יוצאים לשאלה" וכל הוורסיות הדומות. עגנון הגדיר פעם יהודי ממאה שערים שהלך ללמוד באוניברסיטה או משהו כזה - "מתמשכל ממאה שערים". אני לא זוכר באיזה סיפור ובאיזה ספר אבל ראיתי את זה במו עיני. מאז ש"חזרתי בשאלה", יש לי רק שאלה מרכזית אחת - למה אין יותר יוצאים לשאלה ?

אחר

New member
יותר משנכנסנו יצאנו

לי אישית אין בעיה עם ההגדרה של "יוצא" כיוון שהחלק המהותי במה שעשינו הוא היציאה מהעולם ההוא ולא הכניסה לעולם החילוני. העולם החילוני, מעצם מהותו, הוא יותר פתוח ורב-גוני. לא כל אחד חייב להתחבר לפן ההשכלתי שבו, ויש כאלו שיצאו רק כדי שיוכלו "לעשות חיים" ולחיות לפי הבנתם. הצד השווה שבנו שכולנו יצאנו משם ולכן יפה אנו נקראים "יוצאים". לגבי המילה "בשאלה" כנראה שזה באמת קונטרה לחזרה "בתשובה" אבל יש בו גם משמעות נוספת והיא ההכרה שהחיים לא חייבים להיות ברורים, לא כל דבר צריך לעשות כי יש סיבה, ולא לכל דבר תהיה לנו תשובה ברורה. גוט שאבעס נ.ב. אלישע בן אבויה, שהטוב בינינו ינצח?

על חזרה בשאלה וזכות השיבה...

הביטוי "יוצאים בשאלה" הוטבע בעצם על דרך ההלצה, כהיפוך ל"חוזרים בתשובה". אלא שהתשובה אינה תשובה והשאלה אינה שאלה. בעצם מדובר פה על שיבה, כמו "ושבת עד יהוה אלוהיך" וכמו "כי עזבתם מקור מים חיים ללכת אחר בארות בארות נשברים". התהליך מתואר לא במושגים אינטלקטואליים של שאלות ותשובות (זה לא שו"ת), אלא במונחים חווייתיים יותר של קירבה אינטימית או ריחוק, ובעצם תואם מאד לתחושת הניכור והאובדן של העוזבים, גם אם הם שלמים עם כך מבחינה אינטלקטואלית. באשר לתהליך האינטלקטואלי, לא תמיד מדובר בשאלה, לפעמים דווקא בהארה גדולה (כמו במקרה שלי), ואז אפשר אולי לזנוח את הביטוי בעל הקונוטציה השלילית במקצת של "יוצאים בשאלה" או "עוזבים" ולדבר פשוט על "מתפכחים" או סתם "מתחלנים". מה דעתכם?

MAYA20

New member
אולי

לדעתי חוזרים בשאלה זה המונח הנכון רוב בני האדם נמצאים במצב תמדי של ידע מצומצם מאוד לגבי העולם (כמו שאיינשטיין אמר יש שני דברים אינסופיים היקום וטפשות האדם ולגבי היקום איני בטוח) אולי בעצם הדת נותנת לאדם הרגשה מוטעת שיש בידו תשובה לכל דבר ביקום ויציאה מהדת היא בעצם הכרה בעובדה שאין לנו תשובה מוחלטת להכל ואנחנו תמיד נשאר במצב של שאלה (לא בלבול מוחלט אבל פשוט לא ידיעה מוחלטת לגבי כל דבר בעולם)

רחל100

New member
על חזרה בשאלה ובתשובה

אמנם מה שאני כותבת לא שייך בדיוק למה שאת כתבת. אבל לאחרונה אני נתפסת בהרהורים על חזרה בתשובה, ואולי את יודעת היכן בת"א אני יכולה לקבל הכוון לכך.

מטאור38

New member
בהצלחה

יצאת(בשאלה) גזרת(תפאות) הורדת(תכפה) בגדת(בכפיה הדתית) גמרת(עם זה אחת ולתמיד) חזרת(בשאלה) בכל אופןגבר רק רציתי לאחל- הרבה הרבה "סיעתה דשמיה", >מטאור מצטער שהוא לא יכול לתרגם ליידיש<

IC4

New member
WELCOME TO THE REAL WORLD

פורום מאטריקס מברך את יציאתך מהמערכת המחניקה והמרעילה של הדת. על השתחררותך כל מה שיש לי להגיד זה... חזק ואמץ

למעלה