סוף סוף יש לי איפה לשאול

סוף סוף יש לי איפה לשאול

זה מצחיק אבל בגלל שאני לא אוהבת לרוץ בקבוצה, ויש מעט מאד בנות בקונג פו, ממש חסר לי הקטע של שיחות בנות בהקשר של ספורט. אז כל הכבוד על פתיחת הפורום! תגידו... גם לכן מפריע שיש משהו מאד לא נשי בספורט? מצד אחד אני מרגישה גאווה על ההישגים שלי, כשמישהו אומר שאני "סוסה" או כשאני עוקפת בנים... מצד שני אני קצת מתבאסת... פעם חשבתי שבנות סתם מתבכיינות ששרירים בפלג גוף עליון זה לא אסתטי אבל עכשיו כשיש לי כאלה (ולא שאני איזה בודי-בילדר) גם אותי זה קצת דוחה. וזה די דחה אותי כשהתברר שהבחור שאני יוצאת איתו רץ יותר לאט ממני. בקיצור יש לי איזו אמונה בסיסית שבחורה אמורה להיות ענוגה, רכה, לא תחרותית ולא ללכת מכות, ועם זאת אני מאד נהנית מכל הפעילויות ההפוכות. העובדה שיש ממש מעט בנות בספורט (לפחות בסוגי הספורט שאני עושה) רק גורמת לי עוד יותר להרגיש שאני עושה משהו "לא בסדר".

bs69

New member
תהיה מה שאת ולא מה שאומרים שצריך

תהני מכל רגע שאת עוסקת בספורט ........זה בסדר גמור......

קשתית9

New member
אני מאוד גאה בזה שיש לי עכשיו שרירים בידיים

במקום דלדל'ה שיש ל-90 אחוז מהחברות שלי (אנחנו כבר זקנות- בנות 40, בגיל שלך זה היה אחרת, כמובן) אני גם מאוד גאה בזה שאני עוסקת בספורט עם "שבט" נשי מיוחד במינו- שלשמחתי רק הולך ומתרחב מדקה לדקה!!! אני לא חושבת שיש משהו "לא נשי" בספורט- אני לא תחרותית במיוחד (אבל כן הישגית!) ואני ממש לא אוהבת ללכת מכות- ומסתבר, מנסיון, שדווקא זה הופך את הספורט שלי ליותר "משוחרר" (מאגו הרסני...) הלוואי שיום אחד אני יעקוף את ארז החתיך, שדוהר בתחילת הפלוטון ולא מאיט גם בעליות הכי קשות- אבל זה לא יקרה, כנראה, בגלגול הזה. ואת יודעת מה? זה לא באמת מטריד אותי. מאוד יפה להיט לו בארבע ראשי מאחורה... ואת בסדר גמור. תהני. מרגע שגיליתי איך ספורט יכול להפוך לדרך חיים- חיי השתנו לטובה (זה קרה רק לפני שנה- שנתיים... בערך) . את גילית את הספורט מוקדם מאוד כנראה- ולכן אין לי ספק שהרווחת!!

דורסל12

New member
../images/Emo6.gifסליחה על הגסות....

את גם לא עושה פוקים וגרפסים.....כי את אישה...את.לא יודעת מה את מפספסת אגלה לך כאן סוד שגם אנוכי התבישתי בו אבל עכשיו ממש משוחררת {בין בנות כמובן} כשהתחלתי לרכב{לא לשכוח בת 41}גם גיליתי את עולם הג"לים והסנדווצים המדוגמים שעוזרים ברכיבות=אנרגיה .ומשקאות מוגזים=גרפסים!!!!! והסתבר שברכיבה וגם בריצה בזמן מאמץ הבטן עובדת אבל מה זה עובדת ובמיוחד אחרי האכילה ...בהתחלה ממש החזקתי הכול בפנים וכמעט התפוצצתי !!!. באחד האימונים התלוננתי בפני חברותי שכואבת לי הבטן והכול בפנים לוחץ .ומתהפך. והבנות אמרו שחררי שחררי וכך היה האמת צריך לכתוב על זה בלוג שלם -קורע מצחוק גם בגילינו המתקדם למרות ההכחשות וכול אימון אחרי חצי שעה מתחיליםהלחצים- הגזים ואיתם הצחוקים-" אישתי" לרכיבה וריצה יכולה להעיד על כך. והשרירים יפים והגוף שמתעצב וואו כמה אני גאה בו...במיוחד שהבעל והחברים שמים לב ועד עכשיו רק פרגונים וכמובן אני רואה את השינויים אצל חברותי וזה נפלא ומחמיא אז תרגישי טוב. ותשתחררי

אבל לא בחדרים סגורים...

לפחות משתדלת :) אם כי מעולם לא ניסיתי את כל הג'לים האלה (ונראה לי שטוב שכך). ואני מודה שמאז שהתחלתי לירוק תוך כדי ריצה, כשהצורך עולה, קשה לי להפסיק... בכל מקרה, מהתשובות שלכן אני בהחלט מבינה שאני מפסידה הרבה תמיכה בגלל שאני מתאמנת לבד.

susieada

New member
נשים - ספורטאיות!!!

We all too often let others make the decisions about how we feel about ourselves - in work, at home, at play and in sport. We let "cultural stereotypes" dictate how we should look, what we should feel is important, set our priorities. One of the purposes of this Forum is to support each woman in her decision about defining herself. Who am I? What is important to me? How do I set my priorities? What compromises can I reach with my family and partner to allow myself the time I want to devote to myself without hurting and causing others to be angry. We focus on ourselves in sport in this Forum, but by empowering ourselves through sport, we empower ourselves in all areas of our lives. We learn to set goals and find creative ways to reach them. We expand our boundaries, learn new skills and share with our friends. It's not absolutely necessary to share cycling or running with your partner - it's definitely fun (and I find that sharing sports and sweat is even sexy!), but we can each live in our own world and respect the choices our partner makes. It's about being open, discussing each other's choices, listening, looking for ways to make the partnership work - including when priorities change, when new doors and opportunities are opened. This sharing and being open to change and adaptation is mandatory in any relationship. So... have fun. Love yourself as you are, not as others think you should be! A hug to all, Susie

מור שלז

New member
את מוזמנת להשאר כאן בשביל החברה הנשית../images/Emo140.gif

אני חייבת להביע דעה קצת שונה: לפעמים באמת יש לי תחושה שהספורט לוקח ממני חלק מן "הנשיות" שלי. זה פחות קורה לי בזמן הספורט: אני מתאמנת הרבה בקבוצות מעורבות עם גברים, וגם נהנית כשאני מצליחה לעקוף בעלייה, או להשיג אותם בריצה. נהנית מהתחושה שאני חזקה, מהעובדה שפתאום יש לי תפיחות מוזרות בגוף שנקראות "שרירים" (ממש לא מובן מאליו אצל מי שגילתה את הספורט באמצע החיים
) אבל, דוקא מחוץ לספורט, אני מרגישה את זה: למשל כשיוצאים עם חברים, ואני לובשת שמלה קצרה, ופתאום הארבע ראשי שלי בולט מאוד ונראה "לא נשי" או העובדה שיחד עם הקוביות בבטן, קצת "נעלמו" לי המתניים הדקיקות (עוד סמל נשיות - זוכרים את ברבי???) ועם כל העובדה שרזיתי מהספורט - שמלות שצמודות במתניים כבר לא עולות עלי. או כשהולכים עם הילדים לבריכה - ופתאום קו השיזוף של הטייטס של האופניים מאוד מאוד בולט - והחברים שלהם שואלים: "מה זה?" אז עם יד על הלב - כן יש משהו במה שאת אומרת. אני יודעת שאני צריכה לעבוד על עצמי בקטע הזה, ושזה יותר אצלי, והאופן שבו אני מרגישה שהחברה תופשת אותי. אבל, אני לא חושבת שאני צריכה להרגיש לא בסדר. אני חושבת שזה המקום לקום ולהגיד שצריך שינוי חברתי. מותר לנו להיות חזקות, מותר לנו להיות שריריות, ונמאס כבר ממודל הברבי האנורקטית (שמעולם לא רכבה על אופניים, ולא שמעה על ארבע ראשי)

aradmd

New member
ספורטיבי וגם נשי

יצא לי לאחרונה לצפות ברקדנית פלמנקו מדהימה. היא לא נראתה כל כך צעירה, אבל היה לה גוף חטוב, רגליים ארוכות וחזקות, המחשוף בגב חשף גב חזק ושרירי, המתניים היו נהדרות והבטן, אוי הבטן.... היא היתה כולה שרירים אבל בשמלה אדומה ארוכה וצמודה עם גב חשוף היתה נשית מאד מאד. ממש קינאתי בבטן השטוחה והגב והרגליים החזקות. לא חושבת שקצת שרירים זה כבר גברי. להיפך. קצת מהודק זה נהדר. גברי זו התנהגות. מה שמפריע לי אישית אצל חלק מהספורטאיות, זה שהן חושבות שאם הן ספורטאיות אז צריך להזניח את הנשיות. השיער לא צבוע, שערות לא מרוטות, יותר מדי קמטי שמש, ובוטוקס זה בושה (טוב, אני משוחדת, אני עוסקת שנים בדברים האלה...). לא חושבת כך. צריך לנצל את החיטובים שהספורט מעניק (ברור, בלי ניפוח שרירים מוגזם, שלרובכן אני מניחה שאין) ולהוסיף להם את הסממנים הנשיים שרק לנו מותר. כן, גם לק בציפרניים נראה יפה בכפפות הרכיבה....

amosile16

New member
בוטוקס זה רעל

לאחרונה נודע לי שבוטוקס זה בעצם חיידק שמשתק וכך למעשה נמנעים הקמטים. את יכולה להסביר לי מה כל כך טוב בלשתק חלק ממך? ודוגמא קיצונית כדי להבהיר אם מחר יחליטו שיותר יפה שיד ימין משותקת אז תשתקי אותה? ולגבי צביעת שיער,חשבת או בדקת פעם האם כל החמצן שמוסף לצביעת שיער ונמרח על הקרקפת שלנו ולכן גם חלקו נטמע בנו-האם הוא מזיק? אני יודעת שההודעה יצאה קצת תוקפנית ,אבל קשה לי שבשם מה שקרוי יופי מאפשרים /רוצים שנטיל מומים בכונה ,וכן שיתוק ,גם אם הוא מזערי בקצה השפתיים-הוא עדיין שיתוק (בכל מקרה נראה לי ששיתוק בכוונה גם אם הוא מזערי -יותר תוקפני מכל ההודעה שלי שאני לא מצליחה לנסח בעדינות) סליחה על התוקפנות אבל תשתדלי לחשוב על מהות הדברים

zzebra

New member
מסכימה איתך

אמנם אין לי ממש זכות דיבור בגילי המופלג (27) אבל אני מכירה המון נשים מבוגרות מטופחות שנראות נפלא רק כי הן מתלבשות בהתאם לגילן וגופן, הן נקיות, מסופרות ומטופחות (איפור, ציפורניים וכו') וכל זה ללא עזרת כימיקלים למיניהם. יפה ונשי לא אומר יש צבע לשיער וניתוחים פלסטיים / בוטוקס. אפשר להראות נפלא גם עם קמטים ושיער לבן (ושוב, כמה דוגמאות חיות לכך עוברות מולי ממש עכשיו במשרד- חבל שאני לא יכולה לצרף תמונה...)

avivar

New member
וואייי אביגיל.......

תנשמי מאמי, תרגעי.רק אז תעני.עשי עמדנו חסד. התאפקתי לא לענות כי חמי לימד אותי משפט שמקורו בערבית ובתרגום חופשי הוא יוצא משהו כמו " תלכי לפני שיצא הריח שלך.." אז ראיתי שיש לי המון תגובות תשובות וכו. שתקתי. אלא מה, מי שמאחרי הכינוי עמוס עמוס, מפספסת קצת ,וגם קרן - כי האם את בטוחה שהן לא מתמרחות מפה עד הודעה חדשה..ואיפור הרי יש בו כימיקלים, ולק סותם את הציפורן ועוד.. אז.. אנחנו - טוב אני יכולה רק בשמי, עברתי את 50.. ואני כמו שאביגיל אמרה חושבת על מראה ספורטיבי-בריא, לא תכתיבי אופנה חולפים, לא קפריזות אני לא גבוהה בלשון המעטה(1.65), אינני יודעת מה אחוזי השומן שלי ולא מעניין אותי, אני לובשת מידה 38 ,משתדלת שלא יהיו אזורים מדולדלים, מוצק יפה בעיני, בעיני בעלי וככה אני מחנכת את הילדות שלי. אז אני עובדת על עצמי. גם פיזית וגם נפשית. אני כן צובעת לא מנותחת ולא מוזרקת, כל אחד הישר בעיניו.אהה וכן אני אוהבת בגדים יפים,נעלי עקב, שיער מטופח וכל זה לא בא בסתירה לכך שאני חולה על רכיבה. כן, ומה לעשות גם מרחיבה אופקי בתחומים שונים שאינם קשורים רק למראה ולמה אומרים אחרים.. אז אפשר גם וגם וגם..הכל SWITCH AND MATCH.. אביבה.

מור שלז

New member
../images/Emo88.gifבלי תוקפנות!

בואו נשמור על תרבות דיון בפורום הזה: אפשר להגיד הכל, יש כאן מגוון של נשים, ומגוון של דיעות, שזה דבר יפה ומבורך בעיני. אבל בואו נחשוב גם איך אומרים את הדברים. amosile16 מההודעה נראה שגם את הרגשת בתוקפנות שבדברייך. אפשר להעביר את אותו המסר, ולהעביר את מהות הדברים ללא התוקפנות. כולנו משקיעות הרבה מאמצים בליצור כאן מקום מיוחד, בשביל כולנו. בואו נשמור על הפורום הזה כזה: מקום שאפשר להגיד בו הכל, ולהביא מגוון של דיעות, מבלי למצוא את עצמך תחת מתקפה.

aradmd

New member
פיספסתן את כוונת דברי...

הבוטוקס איננו הנושא המרכזי במה שכתבתי. ממה שכתבת ברור לי שאינך מתמצאת בנושא אולם זה לא הפורום בו מסבירים זאת ואשמח להסביר לך במקום אחר מהם שימושיו הנרחבים ברפואה. הנקודה שניסיתי להעלות היתה נושא הטיפוח העצמי שאינו בא,לדעתי, בסתירה לעיסוק בספורט. להפך! מי שהספורט עזר לה לחטב ולעצב את הגוף, ודאי מודעת לכך ואין סיבה שלא תטפח את עצמה. אינני מטיפה לכימיקלים או לניתוחים פלסטיים וכפי שאמרה אביבה - איש הישר בעיניו יעשה- כל מה שניסיתי לומר היה שאשה צריכה להיות מטופחת ונשית ולא גברית.זה נאמר כתגובה לתהייה שעלתה פה האם שרירים זה יפה או לא והאם העיסוק בספורט עושה אותנו גבריות. התנהגות גברית זה כבר סיפור אחר. כנערה הייתי "טום בוי" וגם היום, בגיל 48 עוד יש לי שרידים מזה, אבל אני גם משתדלת להיראות במיטבי - בגד יפה, נעליים יפות, איפור מתאים ולא נוהגת לעשות גרעפצים עם הבנים. כן. לפעמים מקללת בנהיגה וברכיבה כשמישהו עוקף בפראות...ואם הספורט עזר לי לרדת קצת במשקל ולהתחטב -סבבה. זו לא הסיבה לעיסוק שלי בספורט ואפילו אינני רואה עצמי כספורטאית למרות שנות הרכיבה והעיסוק החדש בטריאתלון. מה שזה עושה לנפש, מקרין גם על המראה החיצוני. במקרה שלי, בנוסף לירידה במשקל, אמר לי היום מישהו שרכב איתי בעבר ולצערי כיום השמין ואין לו חשק לספורט, שלא רק שהגוף שלי נראה טוב משהיה (ושלא תחשבי שמדובר כאן במיס עולם...), רואים גם שזה (הספורט) עושה אותי מאושרת. וזה בהחלט מקרין החוצה. מאחלת זאת לכולכן. אביגיל

מור שלז

New member
../images/Emo45.gif אהבתי

ובמיוחד אהבתי את מה שאמרת: הספורט עושה אותי מאושרת. וזה בהחלט מקרין החוצה אכן, מאחלת זאת לכולנו.

למעלה