סוף סוף יש מועד דיון בבקשת האימוץ

החוקית

New member
סוף סוף יש מועד דיון בבקשת האימוץ

תודה לפורום על הדחיפה להתחיל את התהליך. ועכשיו: חסרונות ויתרונות להגיע עם הפיצקולי לדיון. בהתחשב שמדובר בילדה בת 4 שמאוד מעורבת בחיי היום יום המשפחתיים שלנו ובתהליכים שהמשפחה עוברת.

אם לא דרשו ממכן להביא אותה

(ובגילה סביר מאוד שלא התבקשתן להביא אותה, ילדים גדולים יותר מתבקשים להגיע ואף להשמיע את דעתם) אז לא הייתי מביאה. מבלי להלחיץ- מדובר בסיטואציה לא נעימה סך הכל, שבה גם אם 99.9% שבה הבקשה שלכן תאושר- תמיד יש סיכוי קל שיהיה עיכוב/דחיה/בקשה של השופט שפתאום מתחיל לשאול שאלות.. לא יודעת מה. במקרה כזה אתן יוצאות בעצם ללא צו האימוץ- וקשה מאוד להסביר דבר כזה לילדה. לא יודעת מה את מתכוונת שהיא מעורבת בחיי היום יום- לקחת אותה לסופר או לספר לה מה אתן מתכננות לעשות בסוף שבוע זה סבבה ואני מאוד בעד, אבל כאן מדובר במשהו מורכב הרבה יותר שאינו חלק מהיומיום של ילדים בדרך כלל. אם כבר חשפתן אותה לכך שאתן בתהליך האימוץ אז הייתי לאחר מכן מציינת את זה לאחר מכן בחגיגה קטנה או אפילו לוקחת אותה למשרד הפנים (לאחר הוצאת צו האימוץ הולכים למשרד הפנים כדי להסדיר את הרישום בתעודת הזהות) בשביל שתקבל את האישור הטקסי לענין (מניחה שבגיל 4, מבלי לזלזל בילדה, בית משפט ומשרד הפנים נראים 'מרשימים' באותה מידה..), אבל לא לוקחת לבית המשפט, פשוט בשל הסיכוי הקטנטן שיהיו בעיות ועיכובים. אם לא נחשפה לכל נושא בקשת האימוץ, אז ממש ממש לא הייתי חושפת אותה, זה מעלה חששות מיותרים ופחדים. היא ממש בגיל גבולי מבחינת היכולת שלה להבין, ואם ניתן להסתיר אז הייתי מסתירה את כל העניין ממנה (ואני ממש לא מההורים שדוגלים בהסתרות.. אלא שבמקרה הזה המצב הוא כל כך הזוי ומאיים על ילדים שאם ניתן לחסוך את זה מהם אז מוטב). אבל הכי חשוב זה שיש מועד לדיון ! שיהיה בהצלחה ובקלות!!!

נראה לי מוזר לקחת

בית המשפט הוא מקום מנוכר ומכוער. לא מקום שכיף להיות בו. מחכים בתור וזה די מעצבן, וגם בפנים, התהליך לדעתי מעצבן. בקיצור, לא הייתי לוקחת. למעשה, הייתי מחכה עם השיתוף עד לעדכון תעודת הזהות של המאמצת (וגם למשרד הפנים הייתי הולכת לבד) ואז כשיש ספח חדש, חוגגת עם גלידה טובה.

אנחנו לא שיתפנו את הילדים

לא בעצם קיומו של התהליך ולא בתוצאה המוגמרת שלו. (הגדול היה בן חמש כשקיבלנו את צו האימוץ עבור אחיו. את הצו שלו קיבלנו כשהוא עצמו היה בן שנתיים). כן הלכנו לחגוג, אבל בזוג...

leila k

New member
בשעה טובה!!!

אגב, כמה זמן לקח לכם מתחילת התהליך? וכמו שענו לך, נראה לי לא נכון לסחוב אותה למקום כזה. בתי משפט זה איכסה, היא לא תהנה שם. אבל בטח לחגוג את האירוע בצורה מיוחדת לאחר מכן!

החוקית

New member
ואוו. ממש לא ציפיתי שכל הדעות יהיו נגד.

כנראה שבית משפט אף לא נראה לי איכסה- אלא מרגש. לא חשפנו אותה עד עכשיו לתהליך האימוץ. כמובן שנחשפה לביקור העובדת הסוציאלית, אבל לא יותר מזה. תהיתי אם זה הזמן להסביר לה, על ההליך הרישומי כהישג למצעדים (בהם היא משתתפת בקביעות גם בת"א וגם בירושלים) וכחלק מזה הביקור בביהמ"ש. נחשוב על זה שוב.

הדיון בבית המשפט

בפעם השנייה היה קצר, ממצה ודי יבשושי, ובכלל בכלל לא מרגש, בטח לא מבחינת מה שילד היה חווה אם היה שם (אלא אם כן השופטת היתה מתנהלת אחרת בעקבות נוכחות של ילד באולם). לא היתה אוירה חגיגית, אולי גם כי השופטת היתה קצת חולה. בצו הראשון היתה לנו שופטת ממש חמה ומקסימה, שביקשה לראות את התמונות שהבאנו, ניהלה איתנו שיחה די ארוכה (במונחים של בית משפט), וגם אז כל הסיפור לא לקח לדעתי יותר מעשר דקות. אגב, אנחנו לא סיפרנו לגדול (שכבר יכול להבין הליך כזה ברמה מסויימת) מפני שלא רצינו בכלל לחשוף אותו לעובדה שיש הבדל כלשהו בין החזקה של שתי האמהות שלו עליו.

החוקית

New member
נראה לי שברור שנוכחות של ילד בביהמ"ש

משנה את אופי הדיון. מצד אחד, נראה לי משונה שהיא לא תהיה בארוע שיש לו (למרות כל רצוני שזה לא יהיה כך) משמעות גדולה למשפחה שלנו ונוגע בה ישירות. תוהה אם הנוכחות שלה גם תחליק קשיים טכניים (אם יהיו כאלה). הבדל בחזקה זה לא הבדל באהבה (ונראה לי שלילדים זה מה שחשוב). לא ממש יודעת מה הצד שני (כמובן שכל מה שכתבתן) יש עוד חודש לחשוב על זה.

יש הרבה אירועים כאלה

לא? הכוונה לאירועים בעלי משמעות גדולה למשפחה שלכן ונוגעים בה ישירות, ושהיא לא נוכחת בהם. למשל, כשאתן מדברות זו עם זו? היא ילדה ואתן ההורים שלה. חייב להיות פער מסוים בין מה שאתן נחשפות אליו לבין מה שהיא נחשפת אליו, ואולי אף יש דברים שצריך לתווך אותם. הנוכחות שלה לא תחליק קשיים טכניים, ולא תשנה דבר. אולי השופטת תחייך יותר ותפנה אליה, אך זה עשוי להיות גם מביך. נניח אם תשאל: " את יודעת למה היום אנחנו פה? את יודעת שמאמצים אותך? מהיום גם אמא א' תהיה אמא שלך" וכו' וכו'. בשביל מה אתן צריכות את זה? ובנפרד אני שואלת, הרי כל נושא האימוץ יושב על אפלייה בין משפחות, בין זוגות. באיזה רמה אתן חושפות אותה לזה?

למעלה