סוף סוף יש קצת נחת לשועל

סוף סוף יש קצת נחת לשועל

השועלה סם ביילי העפילה אמש לשלב הגמר של X פקטור הבריטי.

http://www.youtube.com/watch?v=6_3Hkj_jT54

ואיך לא, אחרי ביצוע מדהים שכזה לשירה של ביונסה, If I Were A Boy by Beyonce
http://www.youtube.com/watch?v=gbBK-YqEOdg

אין, סם ביילי הזאת פשוט

אגב,שימו לב שגם אצלהם הודחו כל הבנות, להוציא אחת, אך איזו אחת

danlevin1

New member

מגיע לה ! קול נהדר!
הפעם הבריטים שיחקו אותה , גם סם ביילי שיש לה קול מעולה וגם
לוק פרינד שהוא מכל המתמודדים הכי מגובש , הכי עם זהות , הכי אומן
כל שבוע נותן ביצועים מקוריים , ייחודיים ושר נהדר !
אחרי סם הכי מגיע לו גמר!

לגבי השלישי, ניקולס , הוא פישל בגדול בחצי הגמר וגם עד אז
לא התלהבתי , קול טוב אבל מה בדיוק הוא יעשה אחרי התוכנית?

antonio44

New member
אני גם מחבב אותה

למרות הקאבר המזעזע שלה ל-HOW WILL I KNOW של ויטני

juspan

New member
אז מנצל"שת בגסות לשאלה כללית אפרופו

ניקח את אותה סם ביילי, שבטוח סומנה ע"י רוב מי שראה אותה באודישן הראשון בזמן אמת, ואשאל - אתם באמת חושבים שיש לגב' אוסבורן החביבה (המנטורית) איזו יד ורגל בעניין? אולי איזו אצבע, בעיניי, גם זה בהגזמה.
אני פשוט שמה לב שרבים מכם, בעיקר בתכניות חו"ל המקבילות, נותנים המון משקל למנטורים - ואני ממש לא.
ברור שמנטור יכול להרוס קצת, לבחור שירים לא מתאימים וכו'. אבל אם מישהו הוא כוכב בפוטנציה, קול מדהים, בולט כבר באודישן הראשון שלו וכו' וכו' - הוא לא מצליח בהמשך התכנית בגלל המנטור שלו.

אני בדיוק עושה מיני מרתון לדה ווייס אמריקה האחרון. עוד לא הגעתי לשבוע הנוכחי ששודר, אבל די היה ברור מההתחלה שהבחורה מג'מייקה (טסן צ'ין, או איך שכותבים) היא האסית של התכנית (סתם באובייקטיבית, לי היא לא עושה כלום). נו, אז התמזל מזלו של בלייק (בין אם בגלל הרזומה שצבר כמנטור של המנצחים, מין כדור שלג כזה) שהוא זכה בה. לי זה לא אומר כלום חוץ ממשחק פנים טלוויזיוני שכזה. המנטורים מבחינתי תכלס הם סתם תפאורה (מאוד מנצנצת ומשמעותית לרייטינג) אבל לא באמת אלה שבזכותם או באשמתם מתקדמים המתמודדים או מודחים.

juspan

New member
טוב, סליחה סליחה

מיד קלטתי את טעותי
שהרי אדם לוין הוא המנטור של צ'ין ולא בלייק

אבל עדיין אני איתנה בדעתי שאין לאדם/מי שזה לא יהיה המנטור השפעה ממשית על ההצלחה/כישלון של מתמודד זה או אחר. זה בעיקר הכישרון והאקס פקטור הזה (
) שיש להם.
ייתכן שיש השפעה פסיכולוגית של המצביעים, אבל זה כבר משהו אחר לגמרי, כמו במקרה של סיימון קאוול או להבדיל של סי לו. הראשון גורם להמוני אנשים להאמין למה שהוא אומר, להעריך את הבחירות שלו, ולסמס הרבה בגללו. השני נדמה לי שנחשב קצת לוזר בדה וייס (לא צפיתי ברוב העונות, יודעת שלא זכה אף פעם אבל אולי הצליח "להביא" מתמודד איכשהו קרוב לפסגה). כלומר, ככל שהעונות מתקדמות הצופים מושפעים מהעובדה שסי לו הוא לא מנטור של מנצחים וכו'.

לדעתו של השועל בהחלט, אבל זה לא היה עוזר

אם לא היה מדובר בזמרת ענקית ברמה של סם ביילי.
אך בהחלט, היא השקיעה בה המון, בחרה עבורה שירים שמתאימים לה, עשתה לה מייקאובר על הבמה שבהחלט מחמיא לה, ואפילו לפני חצי הגמר אירחה אותה בחוותה בכפרבכדי שתירגע ותנקה את כל המחשבות השליליות ותהיה מוכנה ולא לחוצה להופעה בחצי הגמר. כך שהשועל בהחלט חושב שלאוסבורן יש חלק בהצלחה ובהתקדמותה של סם ביילי. אך שוב, ללא הקול והכישרון הענק של סם ביילי, אף מנטור לא היה עוזר.

לעומת זאת, מה שקורה עם השיפוט בארה"ב זה פשוט ביזיון, אם מתמודד חלש וזייפן בחסד עליון כמו קרליטו, שכבר כמעט עף הביתה פעמיים, מגיע לשלב חצי הגמר, ועוד על חשבונן של אשלי וויליאמס המצויינת, דני גיימר המעולה ורייצ'ל פוטר המדהימה.

juspan

New member
אבל זה בדיוק העניין

מה קשור קרליטו/פאולינה לעובדה הזו שהוא מצליח, למרות בינוניותו מינוס, להתקדם בתכנית? (רק מבחינת שלבים, לא התקדמות אחרת
)

האם זה בגלל העובדה שפאולינה היא כזו מנטורית מדהימה? (אפילו לא מובילת דעת קהל גדולה הרי, כך שבשני המישורים שבהם המנטורים אמורים להשפיע - בעבודה מצוינת או בגלל כוח המשיכה שלהם עצמם, התשובה היא לא ולא).
סוד ההצלחה שלו הוא אחר לגמרי, בין אם בגלל פוליטיקות קטנות ומלוכלכות שהזכרתם כאן (מנטור מצביע נגד מישהו חזק יותר כדי שלא יסכן את המועמדים שלו - אחד כמו קרליטו זוכה מן ההפקר), או בין אם בגלל שכל מיני זבות חוטם מסמסות חושבות שהוא סקססססי (במבטא ספרדי
).

גם בתכניות שאין בהן מנטורים ומאבקים כאלה, תמיד יש את הבינוניים עד הזוועתיים שממשיכים להתקדם על חשבון המוכשרים. למשל הבחור המגמגם (החמוד נורא ויזואלית) מאמריקן איידול האחרון שנשאר הבחור האחרון בעונה.

נתחיל בזה שהיא זו שבחרה אותו

על פני מתמודדים הרבה יותר טובים והרבה יותר מוכשרים ממנו.

juspan

New member
סבבה, זו רק עוד הוכחה לכמה גרועה היא

לא יודעת בתור מנטורית (כאמור, מושג קצת חסר משמעות בעיניי בתכניות האלה), אבל בתור שופטת היא אחד הדברים המביכים ביותר שהיו על המרקע. גם העלגות שלה לא עוזרת (זה יכול היה להיות החן שלה - האנגלית הצולעת עם המבטא הספרדי, אבל תכלס אני פשוט מתכווצת על הכורסה כל פעם כשהיא זועקת איזה סופרלטיב שחוק בפעם ה- 1000 באנגלית קלוקלת).

Bar Ben David

New member
פאולינה = פאולה פחות הנסיון

היא לא ממש מנטורית מזל שהיא בכלל זוכרת את השם שלו קרליטו.
קרליטו מתקדם כי ברור לסיימון שהקבוצות שלו יותר טובות וסיימון רוצה לנצח ולגמור את העונה הזאת בטעם, לארוז את חפציו להיפרד יפה מהקל האמריקאי ולחזור עם הזנב בין הרגליים לגרסא הבריטית.
לפי דעתי בקבוצת הבנים ג'וש היה הכי טוב ולכן הוא עף.
פאולינה כל כך גרועה לפחות פאולה מסיימת משפט באנגלית טובה יחסית למרות שסיימון טען לא פעם שהוא לאמבין אותה, חחחח....
לפאולה כן יש כוח והיא מובילתה דעת קהל באמריקה, הרבה צופים כעסו שהיא פוטרה והפסיקו לצפות.

אם תהיה עונה נוספת אני מאוד התפלא אם פאולינה תישאר כי פאולה הייתה שופטת יותר טובה ממנה בהרבה והיא הועפה.

למעלה