סוף סוף מלטר, ומתי נהרס הטמפרור

mashkiayeruka

New member
סוף סוף מלטר, ומתי נהרס הטמפרור

קיבלתי מחבר שעובד בביוטק כף חשמלית גדולה אליה מחובר טרמוסטט, והיא מחממת לי את המים בבן מרי.
אותו רעיון שרוויה העלתה פה פשוט מוכן מראש, בלי לבנות בעצמי :)
הבעיה איתו שהוא קצת מזייף, אם גוף החימום נוגע בדופן הסיר הוא המים מתחממים יותר מידי ואז השוקולד המטומפרר יוצא מטמפרור.
שאלתי היא:
מאיזה טמפרטורה (אנא פרטו לגבי מריר חלב ולבן) אני צריכה לטמפרר מחדש?
לגבי קירור אני מטמפררת שוב אם השוקולד התקשה, אך לגבי חימום אני בדרך כלל לא עוברת את ה35 מעלות אך מתקשה להישאר באיזור ה32, המכשיר הזה לא מספיק רגיש.
תודה וסוף שבוע מתוק
 
כדאי להזהר

לא לעבור את ה34 מעלות כדי לא לצאת מטמפרור, אמנם המסת הגבישים תתרחש קצת מעל- אבל זה מקדם בטיחות מינימלי.
אני נוהגת כך בכל השוקולדים.
 
ברמת התיאוריה, לפי מה שאני יודע

שוקולד מריר ברוב המקרים ב- 32
וחלב/לבן ב- 30 מעלות.
 
למעלה