סוף סוף נפגשתי עם המיילדת שלי

סוף סוף נפגשתי עם המיילדת שלי ../images/Emo13.gif

בנות!!! איזה כיף! נפגשתי עם המיילדת שלי ואני כל כך שמחה!! קודם כל היא מקסימה ומדהימה וישר התחברתי אליה. אחרי שיחה של שעתיים איתי ועם בעלי, היא ביקשה ממני עוד לשקול את הדבר, אם אני רוצה איתה או עם מיילדת אחרת, אמרתי לה שמצידי זה סגור וגם בעלי חייך מאוזן אל אוזן, אבל היא התעקשה שאשן על זה לילה... טוב, לא ישנתי על זה לילה, כי לא ישנתי בלילה מרוב התרגשות! היא מאוד מאוד מקצועית ומכירים אותה בהמון בתי חולים בצפון (אהה לא סיפרתי לכן! מצאנו בית בצפון ואנחנו עוברים בעזרת השם!!!!!) ואם חלילה קורה משהו שמצריך העברה לבית חולים, היא תהיה המיילדת שלי גם שם! אתן קולטות? ולא רק זה, גם כל הרופאים מכירים אותה ושומעים לה והיא לא תתן שיעשו לי סתם דברים אם זה לא הכרחי ממש. בקיצור, כל כך התלהבתי ממנה ומהאישיות ומהגישה והכל. היא הגדירה את עצמה כשמרנית יותר ממילדות בית אחרות, היא מביאה איתה ציוד שלם וכל מיני דברים, לא זוכרת מה וגם לא לוקחת סיכונים בכלל לכל דבר. וחוץ מזה, היא ממש ממש הרגיעה אותי. הרי הרופאה שלי ההסטרית רצתה שאעשה עוד פעם סקירת מערכות מורחבת (בפעם השלישית!) כי הבטן של התינוק נראית לה קטנה מדי יחסית וכו'. אז אמרתי את זה למיילדת ושאלתי מה דעתה. היא רק הביטה בי במין מבט כזה ושאלה- "תגידי... הרופאה הזאת בכלל הסתכלה עלייך??" רק שתדעו שאני מאוד רזה וקטנה בעצמי. אמרתי לה שלא, היא רק הסתכלה במחשב... ואחר כך שאלה אותי המיילדת - "באיזה משקל נולדת את?" 2800, אמרתי לה. אז בכלל היא צחקה בביטול ואמרה לי לא להתייחס לזה בכלל. "אז הבטן קצת קטנה, אז מה? גם את קטנה ונולדת קטנה". בקיצור, אני כל כך שמחה, כי היא ממש הרגיעה אותי. שבוע הבא אנחנו שוב נפגשות לבדיקה שגרתית ואני כבר לא רוצה ללכת לרופאה שלי ובטח לשום בדיקת א.ס. אלא אם כן תבקש ממני המיילדת. וחוץ מזה שאנחנו עוברים דירה ויש לנו בית חדש והכל, איזה כיף!

אורניקי

New member
איזה כיף לשמוע, ולמה בלי שמות?

אני סקרנית לשמוע את שם המיילדת, ואת בית החולים שבו היא תוכל להמשיך ליילד אותך. זה חשוב כדי להמליץ לאחרות.

אם את רוצה אשלח לך במסר

ולא בגלל שזה כזה סוד, פשוט אולי המיילדת לא היתה רוצה חשיפה... מה אני יודעת... וכעקרון היא מכירה את כל בתי החולים בצפון, אני כנראה קרובה לבית חולים בנהריה שכחתי את שמו, נדמה לי - הגליל המערבי... לא זוכרת בדיוק ומקווה גם שלא אצטרך. אבל זה גם מזכיר לי משהו חשוב שרציתי לשאול פה. המיילדת אמרה לי שעל מנת לקבל את המענק לידה, עלי להתאשפז בבית חולים 12 שעות!!!! נשמע לכן הגיוני? כפי ששמעתי פה, הולכים לבית חולים ולא חייבים באשפוז אם לא רוצים או אם אין סיבה. היא טוענת שהיא ניסתה לבטל את זה ולא הצליחה, אבל אולי תאירו את עיני, האם יש פה משהו שפיספסתי? כי ללכת לבית חולים אחרי לידה, במקום להתכרבל עם התינוק שלי ועוד להתאשפז 12 שעות... אז מה הועילו חכמים בתקנתם???

כרמית מ.

New member
זו בדיוק הסיבה שויתרתי על המענק

נראה לי מוגזם לחלוטין (למרות שהכסף בהחלט היה נחוץ). כיום, אם זו לידה שניה ומעלה, סכום המענק בכלל מגוחך, ועוד פחות משתלם. את לא חייבת להתאשפז, אבל גם לא תקבלי מענק לידה (עפ"י התקנות, יתכן מזל והתנהגות לפנים משורת הדין)

אבל 12 שעות???

אני הבנתי שמטרטרים אותך מקסימום 6 שעות ואולי מוסיפים על כך כל מיני הערות על כך שאת "לא אחראית ושחייבים לבדוק אותך ואת התינוק וכו'" אבל ממש להיות מאושפזת, זה עוד לא שמעתי....

כרמית מ.

New member
עפ"י חוקי ביטוח לאומי הרשמיים

(תעשי חיפוש, נאמר פה שאולי, לא לציטוט, הם מתנהגים אחרת), על מנת לקבל מענק לידה את צריכה ללדת בבי"ח או להגיע אליו תוך 24 שעות מהלידה ולהתאשפז למשך 12 שעות (דרישה שלא קיימת אם ילדת בבי"ח). למה? ככה.

אורניקי

New member
הממ...דמי לידה, האם זו לידה ראשונה?

אם זו אינה לידה ראשונה, אז באמת חבל על הטירטור בשביל 400 שח. אני חייבת לציין שזה אכן טירטור ודי הורס את הטעם המתוק של לידה בבית. אז אם אתם לא נורא לחוצים בכסף, תשקלו את זה שוב. אנחנו התאשפזנו אחרי הלידה בצימר של אילנה, וזה היה פשוט סיוט. כדי לברוח מהמציאות המגעילה, פשוט ישבתי כל הלילה וכתבתי את סיפור הלידה, כדי שלא אשכח את טעמו. (אבל זה היה לפני הקיצוץ, והיה מדובר ב1500 שח, שהיו בשבילנו כמחצית מהסכום ששילמנו למיילדת) אני יודעת שיש בתי חולים שמספיק להגיע, לשהות שם 3-4 שעות, לעבור בדיקה של רופא נשים ושל רופא ילדים, ואפשר להשתחרר.

באמת? איזה?

כי שמעתי בפורום אולי בטבעי שבאמת היו בנות שבאו לכמה שעות בלבד ללא אשפוז, בגלל זה הופתעתי לשמוע על ה 12 שעות.

אני יודעת על אסף הרופא

שם אפשר לקבל מענק גם בלי אשפוז של 12 שעות, אבל לא נראה לי שזה רלוונטי לך (בצפון,לא?). אני מאוד התלבטתי בנושא ודנו בזה בפורום. אחרי הלידה לא יכלתי לחשוב על ללכת לבי"ח חולים עם יותם הקטן, זה פשוט נראה לי הזוי לגמרי להוציא אותו ואותי מהבית אחרי חוויה כזו. מה עוד שההנקה לא זרמה חלק כ"כ ב-48 השעות הראשונות אז זה עוד יותר לא בא בחשבון להתחיל לטרטר אותו. הזמנו רופא ילדים הביתה, (רופא ממש נחמד אגב, אם מישהי מחפשת רופא ילדים לביקור בית באזור ת"א) וזה היה מצויין. ברור לי שהוויתור הכספי הוא גדול אך אחרי הלידה זה בכלל לא היה שיקול.

debby12

New member
מנהל
תגידו השתנתה האכיפה לגבי 12 שעות?

חברה יקרה שלי שילדה בבית בסוף מרץ שנה שעברה (מרץ 2004) קפצה בזמנו ל"ליס" וחוץ מלסבול נזיפות מתנשאות מהצוות הידידותי-ליולדת-הבית אני זוכרת שהם הצליחו לעוף משם תוך שעתיים-שלוש. אני לא חושבת שהיו לה שם קשרים מיוחדים. הם הגבירו את האכיפה בנסיון להקשות עוד יותר על יולדות בית? דבי <שלא תכתוב את דעתה על ביטוח לאומי בנושא באופן פומבי...>

עיגולית

New member
אנחנו הלכנו ללניאדו..

לא יודעת, לפני 4 שנים, הלכתי 12 שעות אחרי הלידה בבית ללניאדו, בדקו, עשו פרצופים, היו נחמדים... ואחרי שלוש שעות כבר היינו בחוץ. נראה לכן שזה השתנה, מה אכפת להם? הרי את הכסף הם מרוויחים עלינו בלי שיאשפזו אותנו, העיקר שהתייצבת, לא?! וחוץ מזה, שלום,חזרתי אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה, יותר עגולה עם 2 קילו יותר אחרי החגים והארוחות, טוב אי אפשר להאשים כל הזמן רק את ההריון....

כרמית מ.

New member
היתה תקופה שביטוח לאומי

"התעלק עליהם" והקפידו על ההנחיות ברוב בתי החולים (נדמה לי שחוץ מאסף הרופא). לא יודעת איך היום. מדברים על הנחיות לא-רשמיות ותרניות יותר.

debby12

New member
מנהל
אכפת להם כי הרשויות נגד לידות בית

באופן כללי יש לחץ מצד המימסד לגרום לכך שיהיו כמה שפחות לידות בית. ויש בזה שני אספקטים: 1. ביטוח לאומי - יש בעיה לא פשוטה של הונאת הביטוח הלאומי מצד בדואיות בנגב. יש שם לא מעט מקרים של ביגמיה דה-פקטו. כלומר, גבר אחד שחי עם הרבה נשים (אין לי מושג אם נשוי לכולן על פי חוקי מדינת ישראל או מה). על כל פנים - הרבה פעמים יש רק אישה או שתיים שהיא ערביה ישראלית עם ת.ז. כחולה כשהשאר הן במקור מהשטחים עם ת.ז. כתומה יש להם אינטרס לרשום את כל הילדים כאילו הם ילדים של בעלת ת.ז הכחולה מסיבות ברורות של זכויות סוציאליות - ביטוח לאומי, קיצבת ילדים, ביטוח בריאות וכו' וכו'. אז נוצר מצב שבו הן יולדות בבית ואז מופיעה עם היילוד לרישום אחת הנשים שהיא בעלת ת.ז. כחולה כדי לרשום אותו כאזרח ישראלי וכו' - גם אם היא לא אמא שלו. הונאות כאלה הן אחת הסיבות שלמימסד יש בעיה עם לידות בית (לא לסקול אותי... זה מידע עצמאי ששמעתי ממישהי שמכירה את הנושא מהצד של של משרדי הממשלה) ולכן אני מניחה שזה חלק מהלחץ מביטוח לאומי בעניין אכיפת ה-12 שעות - כי זה די מרתיע אם ממילא את צריכה להתאשפז במקום לא-הכי-סימפטי למשך 12 שעות 2. המימסד הרפואי ברובו (לפחות כל אלה שאני נתקלתי בהם) סבור שלידת בית היא טירוף ומסכנת את חיי האם והיילוד - אז אולי האינטרס האתי שלהם גובר פה על הרצון שלהם להרוויח 5000-6000 ש"ח על כלום עבודה. האמת - גם ככה זה עולה להם עשירית לא? אז מה הם הפסידו - עלות של אשפוז יום אחד.

מסכימה לגבי הנקודה השניה

אבל לגבי הראשונה.... אני מניחה שכמו שמאיתנו רוצים אישור מהמיילדת וכן מעקב הריון, אז גם מהערביות או הבדואיות רוצים, וגם שמעתי שכל אשה שבאה עם התינוק שלה לבית חולים עוברת בדיקה גניקולוגית כדי לבדוק אם אכן ילדה. קשה לי לתאר איך אפשר להונות את בית החולים עם אשה שלא ילדה ויתכן שהיא אפילו בתחילת הריון
, תארו לכם שאשה כזאת מגיעה עם תינוק בן יומו ובבדיקה מתגלה שהאשה בהריון שבוע 9.... הייתי ישר מכניסה אותה לגינס... עולה על דעתי עכשיו שהאשפוז של 12 שעות הוא על מנת לבדוק את האשה, אם ילדה או שסתם מצאה תינוק ברחוב (אחרת גם בעלה היה יכול לבוא), ולמה 12? אולי בגלל שלא תמיד יש רופאים בשעה שהיא באה, או שבדיוק הרופאים עסוקים במשהו אחר, לכן יש להם לפחות 12 שעות כדי לבדוק את האשה. אולי אחרי הבדיקה ישר שולחים אותה הביתה אם היא רוצה, וזה יכול להיות אחרי שעה או אחרי 5שעות. אז מעניין אותי לדעת מאלו שהתאשפזו אחרי לידת בית איך זה היה בדיוק.

debby12

New member
מנהל
אין לי נסיון אישי - אבל מחברה שילדה

בלידת בית והתייצבה בבית חולים הבנתי שה"בדיקה" היחידה היתה שהם דרשו לראות פד עם דימום - כלומר לא נגעו בה ממש (השבח לאל...כמה שעות אחרי לידה לא הייתי רוצה שאף אחד יתקרב לי לשם
). אז אני מניחה שאפשר פשוט לשלוח אישה שנמצאת ביום דימום כבד של מחזור בתור מתחזה לאם. את צודקת שזה באמת מוזר אם ואיך הולך הקטע הזה של הונאות - כלומר איך זה לא עולים על זה, אבל זו כנראה ממש בעיה. ממה שהסבירה לי זו שסיפרה לי על זה - הסיבה שהמחשבים של הרשויות עולים על זה היא שפתאום רואים שבדיוק אותה אישה ילדה עוד תינוק נגיד 6 חודשים קודם לכן (והתינוק החדש לא נזקק לפגייה כלל וכלל....) מישהי שלחה לי לפני כמה חודשים קישור להצעת חוק של הכנסת שנגעה בדיוק לזה - דרישה להחמיר את הבדיקות האם באמת מדובר ב"יולדת". אלך לחפש את זה רגע.

עיגולית

New member
אני עברתי בדיקה גניקולוגית אצל רופא

בבית חולים, ולא נראה לי שאפשר היה לטעות שאני היא זו שילדה.. לא יודעת, אני Rh מינוס אז אני חייבת להגיע לבית חולים לקבל את האנטי די, אבל מי שלא צריכה אז למה בכלל להגיע לבית החולים? חייבים? מה בשביל לקבל את ה - 400 שקל? אולי חייבים כדי להוכיח שהילד שלך? לא?!

debby12

New member
מנהל
כרגע הסיבה היחידה היא אכן הכסף

אגב, 400 ש"ח ל-12 שעות של סבל - לא נראה לי "דיל" מי יודע מה.... עם זאת בלידה ראשונה זה 1300 ש"ח - סכום קצת יותר משמעותי. למיטב ידיעתי אין שום חובה להגיע כדי להוכיח שהילד שלך (אלא אם כן עברה איזו הצעת חוק שאני לא מודעת אליה). אני מרגישה לא נוח ורוצה להתנצל בפניך אם התשובה שלי היתה לא רגישה (בנק' לגבי בדיקה גניקולוגית אחרי לידה). כאמור לא היה לי נסיון אישי - וחשבתי שכל בתי החולים מסתפקים בלראות פד מוכתם בלבד.

למעלה