רוב הזמן נח
Well-known member
והתוצאה שלה, חיובי או שלילי, תלויה במדינה שבה נעשתה הבדיקה
אני מנסה כרגע להבין האם יש סטנדרטיזציה לגבי רגישות מכשירים, אבל יש דיונים בארה"ב לגבי מספר הסבבים הדרושים, ומידת הרגישות הנכוה, כאשר הוויכוח בין החוקרים הוא על האם להשאיר את הרגישות כמו שהיא או להעלות אותה.מכשיר רגיש יותר יזהה כמות קטנה יותר, ולכן צריך עבורו פחות סבבים. מכשיר פחות רגיש, יזדקק ליותר סבבים על מנת לזהות.
אין ולא יכולה להיות "אמת מוחלטת". בעצמך כתבת שלא צריך בידוד אם הזיהוי הוא אחרי "מספר רב" של סבבים. מה זה "מספר רב"? 4? 12? 13? 158? בסופו של דבר מספר הסבבים מייצג ריכוז של וירוסים (בערך). מאחר שמה שמעניין אותנו זה האפשרות שהנבדק יהיה מדבק, עכשיו או בהמשך, אז זו שאלה סטטיסטית טהורה.אני מנסה כרגע להבין האם יש סטנדרטיזציה לגבי רגישות מכשירים, אבל יש דיונים בארה"ב לגבי מספר הסבבים הדרושים, ומידת הרגישות הנכוה, כאשר הוויכוח בין החוקרים הוא על האם להשאיר את הרגישות כמו שהיא או להעלות אותה.
כך או אחרת, הדעה האישית שלי, היא שזיהוי רק לאחר מספר רב של סבבים (ללא סימפטומים), לא צריך להביא לבידוד מיידי, אך כן לחיוב בבדיקה חוזרת לאחר כיומיים כתנאי לאי-בידוד.
בהחלט. מי שיש לו מעט מאוד נגיפים בדגימה, באותו שלב לא מדבק (כלומר, הסיכוי שידביק קלוש), ובאמת השאלה היא האם בתוך יומיים כמות הנגיפים שהוא משחרר תגדל או לא. בגלל זה, המלצתי לבדוק אותו לאחר כיומיים - כדי לראות האם זה בכיוון של תחילת מחלה, או לא.אין ולא יכולה להיות "אמת מוחלטת". בעצמך כתבת שלא צריך בידוד אם הזיהוי הוא אחרי "מספר רב" של סבבים. מה זה "מספר רב"? 4? 12? 13? 158? בסופו של דבר מספר הסבבים מייצג ריכוז של וירוסים (בערך). מאחר שמה שמעניין אותנו זה האפשרות שהנבדק יהיה מדבק, עכשיו או בהמשך, אז זו שאלה סטטיסטית טהורה.
מה הסיכוי שבריכוז מסוים הוא מדבק? מה הסיכוי שהוא בתחילת המחלה, ועוד יהפוך למדבק בהמשך? או להפך?
אם זה 1% צריך לבודד? 10%? 17%? יש תשובה נכונה?
ברור שכל אחד יענה משהו אחר, ולכל מדינה תהיה מדיניות שונה. מעבר לרגישות מכשירי ה-PCR.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.