סוף סוף סטודנט בקנדה

קרמי

New member
סוף סוף סטודנט בקנדה

שלום רב לכולם אני כבר חודש בונקובר והתחלתי את הלימודים שלי. העיר עצמה מדהימה כמובן ואני מרגיש בבית ביחד עם כל האנשים הנחמדים פה. כולם מנומסים, סבלניים וסובלניים כלפי אחרים - אבל את זה בטח כולכם יודעים כבר.
הספקתי לטייל פה הרבה בפארקים, טיפסתי על צ'יפ מאונטיין (לפסגה הראשונה), הייתי לפני חודש בגמר של הזיקוקים, בתערוכה במוזיאון וכ"ו. אני רוצה להודות לכל האנשים בפורום הזה שעזרו לי וכיוונו אותי פה ובמסרים. הנחיתה שלי הייתה ממש קלה וזה מדהים כמה מהר אפשר להסתדר פה מבחינת פתיחת חשבון וכ"ו.
עכשיו כמובן אני מתרכז בלימודים אך עם שאיפה ותכנון מה אני עושה אחרי הלימודים (שנה כולה). אני מעוניין למצוא הצעת עבודה כמובן (AEO) ורציתי לשאול לכמה זמן היא תקפה ברגע שמאשרים אותה?
הבנתי שאם אני באמת אצליח למצוא אחת עדיף לי להגיש בקשה בתל אביב, נכון? ז"א בכל מקרה אצטרך לחזור לארץ אחרי שהתאריך שהונפק לי נגמר? צירפתי תמונה שצילמתי ביציאה מסטנלי פארק.. בפורום קנדה אפרסם עוד כמה תמונות.

J P W W

New member
הייתי שם מקום נחמד אבל לא הייתי רוצה לחיות שם

חכה תהיה שם קצת יותר זמן ואז נראה (-: כדאי לך לבקר במקום שם שנקרא כולל אוהל בית יעקב יש שם רב שנקרא שמואל בחור טוב שעוזר לישראלים כל יום שישי ושבת יש מפגש של ישראלים הנה האתר שלהם http://communitykollel.org/index.php?page=overview ממליץ בחום

אהבתי את המקום

צילמתי את אותה התמונה לפני 10 חודשים בדיוק :) השילוב בין הפארק (היער הזה) עם הדאון טאון פשוט מדהים אני בטוחה שתהנה מהעיר. אני מאוד מחכה לחזור לשם. מה אתה לומד שם? איפה?

קרמי

New member
למישהו יש תשובה לשאלות ששאלתי?

אשמח אם מישהו יענה לי..
בתודה מראש, קרמי

תשובות: AEO

AEO הוא תהליך חד פעמי שמטרתו להעיד שיש לך כושר השתכרות ועבודה פוטנציאלית עם הגיעך לקנדה. התוצאה של קבלת AEO חיובי היא שאתה רשאי לקבל עוד 10 נקודות במסלול ה SW וכן להעביר את תיקך לעיבוד מועדף שהוא מהיר מאד ובזכות הלימודים בקנדה לפטור מ IELTS. בדוק גם את התוכנית הפורבינציאלית בפרובינציה שבה אתה לומד, ייתכן שתוכל להיות פטור מהבחינה באנגלית אם בזכות לימודיך, ואם בגלל שאין צורך להבחן ב PNP של הפרובינציה הזו. אני לא יודע עם ה AEO מוגבל בזמן, אבל אני מציע להגיש תיק מייד עם קבלתו, ובוודאי לא יאוחר משנה מקבלתו. LMO בתוקף בדרך כלל עד 3 שנים, אבל נדמה לי שבחינת כנות של AEO מחייבת לעשות בו שימוש מהיר...... תיק בבאפאלו מתנהל כ 19 חודש. הצעה מבוססת עבודה מוסדרת מראש בתל אביב היא מהירה מאד , ומעובדת מיידית כשיש מכסות שלא נוצלו. יש תיקים שהתחחילו והסתיימו בתוך 3 חודשים. לכן על פניו נראה שהגשה בתל אביב של תיק מבוסס AEO או התחייבות מעסיק להעסקה קבועה היא טובה יותר.

קרמי

New member
תודה רבה על התשובה

כדי להתקבל למוסד הלימודים לא הייתי צריך לעבור שום בחינה.. בכל זאת אני יכול אולי להיות פטור ממנה בבריטיש קולומביה? אני רוצה שוב לוודא משהו.. בשביל AEO אני לא חייב למצוא מעסיק לפי ה- NOC שאני מגיש את בקשת ההגירה, נכון? בדקתי באתר בנוגע לתהליך פרובנציאלי (עד עכשיו למדתי רק על הפדרלי) ואני קצת מבולבל. אין הרבה מידע שם ואין לדוגמה מבחן של נקודות כמו בפדרלי. אז מה בדיוק צריך? כל מה שהבנתי מרפרוף צריך לבקש מועמדות ולהראות 10000$. אתה יכול להסביר לי על רגל אחת או להפנות אותי לקריטריונים בשביל לקבל מועמדות ומה לצריך בגדול בשביל תהליך כזה? האם גם הוא בדומה לפדרלי מועבד מהר אם יש הצעת עבודה?

כנראה לא בדקת את הקישורים של ה AEO באתר HRSDC

רק מעסיק יכול לבקש AEO וזה מחייב אותו בכנות להעסיק אותך כשתגיע. אם מה שאתה לומד הוא תוכנית לימודים רגילה לדיפלומה במכללה מוכרת ששפת הלימוד בה הוא אנגלית יכול להיות שאתה פטור מלעשות בחינת IELTS לצורך הגירה. כדאי מאד שבמהלך הלימודים תמצא מעסיק שיהיה מוכן להעסיק אותך כמתלמד לשנה בתום הלימודים, זה יאפשר לך להישאר כאן עוד שנה לצורך "צבירת ניסיון" במקצוע. אם המעסיק יסכים אחר כך להעסיקך בקביעות הדרך ל PR מהיר פתוחה בפניך. אני לא מכיר את ה PNP של BC אתה חייב לקרוא אותו יסודית לבד. אין שם תוכנית נקודות כמו בפדרלי אלא משהוא אחר.

למעלה