סוף סוף, סיפורים מהגמל האדום

arnonke

New member
סוף סוף, סיפורים מהגמל האדום

כל הכבוד לגדי שגרר אותנו (יוסי יובל ואותי) למדבר החם ביום קיץ פושר. מזל שלא התעוררנו בזמן (זה כולל את גדי ואותי) אחרת בטח הייתי נרדם לי תחת סלע לוהט, אולם מצד שני כשהגענו לערד השמש כבר חייכה אלינו בפה מלא קרניים צהובות. תה חם ומעורר אצל עמי (חבר של גדי מערד שהיה אחראי על המנהלות ותפעול השוטף של הטיול ועשה זאת ללא חט) ויוצאים. לקטע הראשון במסלול אני קורא הדבשת של הגמל - הגבעות שמתעגלות מכיוון ערד אל נחל יעלים, סלעי צור שמלטפים את הצמיגים כמו פרוותו הקשה והמדברית, גדי משחרר ברקסים וצולל אל מדרגות הגיר שבדרך, אני מנסה ולסיר קצת חלודה שנדבקה אלי במשך הלילה ולהתחבר לאופניים. יוסי ויובל לוקחים הכל באיזי, שנטי שנטי לא סתם הם באים מרקע של רוכבי השנטי.

arnonke

New member
הזנב של הגמל

הקטע השני במסלול הוא כמו הזנב של הגמל, הוא ארוך, יש בו קטעים מחוספסים ושעירים של דישדוש בנחל יעלים ויש בו גם קטעים זורמים ומהירים על גדות הנחל. פה כבר הצלחתי להתחבר לאופנים ודרגות הכיף עולה, בחירת מסלולים עוקפים מדרום לנחל יעלים, עליות קטנות ירידות מהירות קפיצות ודישדושים הכל מתחבר ואפילו עוד לא היה לי פנצ'ר היום, החיים יפים! גדי ואני צוברים מהירות יוסי בדרכו המיוחדת עם חיוך גדול, ניחשתם נכון בשנטי ויובל פעם איתנו ופעם עם יוסי.

arnonke

New member
מה יש מתחת לזנב?

ניחוש נכון כמובן התחת, או בשמו היפה הישבן וזהו השם של הקטע הבא - חם שם, דביק, וצבעי המדבר משתנים לכהה. יוצאים מנחל יעלים בטיפוס קצר ומתחילים לגלוש אל יובלי נחל רחף. נופי ים המלח לעיתים נגלים ולעיתים נסתרים. החום מקשה, כל טיפוס מעייף יותר אבל הרכיבה מפצה במתנות ובמנות קטנות של אנדרנלין. גדי כרגיל מציל אותנו עם התמרים והמשמשים (שאחראיים לריח הנובע מהתחת של הגמל - או של מישהו אחר)

arnonke

New member
הקש ששבר את גב הגמל

ממש לפני החיבור לשביל הג'יפים המוביל למצדה מתייבשת לה בשמש עליה. עליה שהיא למעשה הקש, הקש ששבר לנו את הגב. היו המון תכנונים להמשך: מעלה יאיר, חוורי מצדה ואפילו קריצה לנחל צאלים אבל מה לעשות כשהמדבר שואג אנחנו מתכופפים, אפילו הגמל החזק ביותר צריך נווה מדבר פעם בכמה ימים. אחרי שלוש שעות של רכיבה במדבר למדבר נמאס והוא אומר לנו די מספיק סעו לטייל בצפון. המנוע שלנו קצת מתחמם ולכן מחליטים אנו במצדה לסיים (יצא חרוז, תפוז). לפי התמונה אתם יכולים להבין את הכל (אם גדי לא רוכב אז אף אחד מאיתנו לא רכב שם) תודות: ליוסי על הקרטיבים, ארטיקים, שלגונים ומכל הבא ליד שהוא הביא לנו במצדה. ליובל על השקט והשלווה שהוא הכניס לרכיבה. לעמי על שהיה תמיד איפה שצריך מתי שצריך וגם על האירוח וההקפצה לגדי על הארגון וההפקה לאלונה על שביטלה את הטיול שהיא תכננה לגלבוע ושחררה לנו את גדי ולשעונים המעוררים שלא העירו אותנו בזמן בקיצור תודה לכולם ולהתראות בטיול הבא!!@

עוד פעם מצלמים אותי הולך....../images/Emo8.gif

מה אין לך תמונה שלי בתנוחה אופיינית...?

arnonke

New member
פשוט כשאתה רוכב אתה כל כך מהיר |פטי

שלא ניתן לתפוס אותך ללא אמצעים אופטיים שאינם נמצאים ברשותי

aFish

New member
לא רוכב זה הגדרה עדינה...

לתאור מצבו של גדי בתמונה. אני הייתי נהיה קצת מודאג לראות את הפנים שלו ככה באמצע המדבר...אני כמעט שומע רעש של סירנה בתמונה...אבל טוב, זה אולי בגלל שאני לא מכיר אותו. נתת פה כמעט תאור של משורר זן...סחתיין על הפואטיקה
ממש מביא לי לאף ריח של מדבר (או תחת של גמל)

האמת זו בכלל לא היתה

עליה -- זוהי ירידה - צריך רק לשים לב לזוית של המצלמה... ולא נראה לי שארנון היה איתי באותו טיול - חוץ משמות המשתתפים התאור שלו בכלל תלוש מהמציאות ואני גם יודע למה - הזמן שעבר מוורד (מלשון לצבוע בוורוד) את המציאות העגמומית...

S h u g i

New member
צריך להוסיף תודה

לחבר'ה בחניון מצדה ש"וויתרו" לנו על 22 שח לאדם על זה שישבנו בסככה המוצלת שלהם איזה רבע שעה עד שעמי הגיע .. ותודה לך על האבטיח והבירות בסיום !

רֶשֶף

New member
מעניין, שבמקרה שלנו

הם לא הסכימו לותר על 22 שקל בשביל שרונן יוכל לחרבן כמו שצריך.

S h u g i

New member
הכל שאלה של בקשיש

במקרה שלנו ארנון "שיחד" את אחד העובדים בקרטיב שעזר לקרר את רוחם הלוחמת למען קופת מצדה ..

alonaski

New member
איזה מ&%*#$!!!! ../images/Emo3.gif

א. לא ביטלתי שום טיול לגלבוע - זה גדי ביטל את עצמו מתוכניות הגלבוע שלי!!!!!!!!!!!!!!!
ב. גדי הוא אישיות משוחררת וחופשיה מטבעו!! תשאל אותו אפילו! ג. ואם הייתם באים לטיול גלבוע אחה"צ שתכננתי... - לא הייתם נשרפים בשמש המדברית של שלהי הקיץ ואפילו הייתם יכולים להרוויח רחצה במעין טבעי בעמק!!!

timon1

New member
ואותי את לא מזמינה?????../images/Emo12.gif../images/Emo7.gif

נעלבתי מאוד

arnonke

New member
היי היי להרגע!

אני זה שהזמין פה וכן גם אתה מוזמן! רק תגיע

alonaski

New member
מה נעלב?!... היום??! עכשיו??!!...

טימונצ'יק! אתה נורא מבולבל!!! היום יום ששי!!! אתה נעלב בד"כ כל שני וחמישי!!!...
תתעשת על עצמך!!
ויותר עדיף - ספר לנו חוויות מרכיבת הוונטיל שלך היום! (טוב נו.. לא התכוונתי "הונטיל שלך" באופן אישי-ישיר... התכוונתי: "הרכיבה שלך - של ונטיל". אתה יודע...
)

למעלה