סוף סוף עושים משהו+הצעה לעזרה

שיבא2

New member
סוף סוף עושים משהו+הצעה לעזרה

סוף סוף הפגנות הכל כל כך בעצלתיים כשמדובר בגלעד שליט. בעיתון מעריב כתב נועם שליט שהוא מצטער אבל הוא לא קרנית גולדווסר. די, לא אמלא את יגוני פה. אם משהו צריך עזרה בתל אביב- אני לרשותו חלוקת סטיקרים משהו שבת שלום

נגיעוT

New member
אין לי מושג היכן את חיה

הפגנות יש כבר מעל לשנתיים. וסטיקרים כבר יש לכולם ממזמן-זה לא החזיר את גלעד.

ביום ב' 20.10 ב- 12:00 מחאה מול ביתו של ברק

ביום ב' 20.10 בשעה 12:00 בצהריים - משרת מחאה מול ביתו של אהוד ברק בתל-אביב, במחאה על דבריו שהפגנות ומחאות רק מקשות עליו להחזיר את גלעד שליט הביתה... זה מה שנקרא: להעביר את האשמה מהאחראי האמיתי לשעירים לעזאזל. שיפסיק לנאום ויחזיר את גלעד ! בקרוב נשכח שפעם היה קצין מוכשר ו"החייל הכי מעוטר בצה"ל", ונזכר רק שהוא סתם פוליטיקאי ציני שלא איכפת לו אלא הוא עצמו והאינטרסים האישיים שלו. פעם פעלתי למענו, בבחירות בהן הוא נבחר להיות ראש-הממשלה. אני מתחרט ומתנצל על מעשיי אלו אז.

נגיעוT

New member
מחאה?

אני משתדלת לא לפגוע כאן באף אחד במילותי מה המחאה כוללת? כי בפעם שעברה כשהוא ירד אנשים לחצו לו יד-זו לא מחאה. יש תוכנית מה עושים?

dariayaari

New member
מה שהיה,

הרבה תקשורת, בחור צעיר, אולי מהחברים של גלעד, שישב בתוך כלוב קטן, פיו חסום בנייר דבק חום {של מלחמת המפרץ}, עיניו קשורות. שכב מכורבל, כי באמת אי אפשר היה אחרת, הכלוב קטן היה. המצלמות צילמו, הדוברים דיברו, וכל השאר שרקו במשרוקיות והחזיקו שלטים. בעצם המחאה היתה על דבריו של ברק מאמש, וזה דווקא היה נכון וחשוב. ומלי, נכון הוא שבפעם שעברה לחצנו ידיו של ברק {טוב, הוא חתיך, לא ככה?}, אבל גם התווכחנו איתו, קצת, בקטנה.....עוד היינו ילדים... אבל הפעם, כאשר קרא לו הילד הקטן שהשתתף איתנו, כאשר קרא לו במגהפון שיירד, נתתי לו, לילד, פקודה לצעוק לו שלא יירד, שאנחנו ממש לא צריכים אותו פה למטה. אז כמו שאמרתי - היינו ילדים, אז, ביום ההוא. אבל במדינה כזאת גדלים מהר. וחוצמזה, חוצמזה, וגם בלי לפגוע באף אחד - לו היית שם, יכולת להגיד את דברייך, ויכולה היתה להיות להם השפעה. עכשיו מאוחר מדי. אהה, והכי חשוב שכחתי - בסוף בסוף, ירדה אישה מבוגרת, בת 77, שרה דהן שמה. אישה חולה, אלמנה, חיה בגפה. היא פשוט כבר לא היתה יכולה לשבת בביתה ולא להטיף לנו על שאיננו עושים כמעט כלום. על העם הזה שמזמן הוא לא כפי שהיה, שפעם היה אחרת, שפעם כולם יצאו לרחובות ורקעו ברגליים- מול האטימות של היום. לקחתי תטלפון שלה. נראה לי מאד לעניין לראיין אותה, שתשמיע דברים נכונים אלו מול פני האומה. ועכשיו צריך לחשוב איך עושים את זה. בכלל מזמן אני חושבת שצריך לצרף את האנשים המבוגרים למאבק. הם לא ישירו שירים, הם לא ישאו תפילות {ואין לי דבר נגד תפילות}, הם באמת ומכל הלב יצעקו/יזעקו.

רק עכשיו אתה מתחרט ומתנצל?

מה עם הבריחה החפוזה מלבנון שהפכה את החיזבאללה לאיום אסטרטגי שהתממש במלחמת לבנון השנייה? מה עם הטיפול בכושל באינתיפאדה השנייה בה נרצחו אלפי אזרחים ונשארו נכים רבים עוד יותר? מה עם ש"ס בקואליציה? מה עם עמותות הקש? האיש גרם לכל כך הרבה נרצחים וכל כך הרבה סבל ומכאוב שהעניין של גלעד הוא הכי קטן על המצפון שלו, אם בכלל.

שיבא2

New member
חבל שהודעת מאוחר

עכשיו כבר ערב, ולא ראיתי את המייל שלך אני גרה בתל אביב יכולתי להגיע עם הילדה. תעדכן אותי על דברים שקורים בתל אביב. ובקשר לגלעד שלנו מסתבר שמי שיודע לצעוק מקבל גופות ומי שלא יודע לצעוק אז הבן שלו נמק בכלא, בצינוק, או איפה שגלעד שלנו נמצא. גלעד הוא פצע מדמם אצלי. אני לוקחת את המקרה שלו קשה מאוד. כי הוא חי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה משגע אותי שלא עושים מייד דברים כדי להשיבו הביתה כבר כתבתי מכתבים לאולמרט ולליבני. אולמרט דווקא בסדר אבל ליבני אף פעם לא עונה על מכתבים ששולחים לה. כאילו שזה לא מעיניינה אדון גלעד שליט כאילו זה מקרה פרטי של מישהו. יאללה נקווה שהקפות התורה והתפילות שבלב יעזרו, לפחות זה. תעדכן אותי על כל דבר שמתוכנן בתל אביב. אשמח לקחת חלק. שלך שיבא

dariayaari

New member
קודם כל אני אישה

ושנית, איפה התודה דיר בלאק.....ושלישית, אם אולמרט עונה למכתבים זה עושה אותו בסדר???? ונראה לך שזה אולמרט שענה על מכתבייך??? ........סוף עידן התמימות חביבה.....

שיבא2

New member
תודה רבה יקירתי!!!!

לא היתה לי כוונה לקנטר סורי פשוט אני מתה לעשות למען גלעד ולא ממש יוצא לי מקוווה שאלוהים שומר עליו, לפחות הוא

dariayaari

New member
בכל ערב פרט לשישי

יושבת קבוצת אנשים: "מחכים לגלעד בכיכר", בכיכר רבין, בין שמונה לתשע בערב. יומיוםםםם..... קבוצה זו מאד תשמח לעזרה. לכי לשם בשעות הנקובות, דברי איתם, הציעי את עזרתך, והצטרפי למאבק. יישר כוח !! דינה.

שיבא2

New member
רעיון

למרות שאני חושבת שזו קבוצה פרטית ללא כוח להשפיע יותר מלקקים פצעים מאשר משפיעים ולא שאני נגד זה אבל אני מחפשת להשפיע במאבק להחזרת שליט הביתה תודה לך שיבא

dariayaari

New member
את מתחילה להרגיז אותי באמת

תפסיקי לחשוב ותתחילי לעשות !! מה את יודעת בכלל על "הקבוצה הפרטית" הזאת?! עד לפני שעה לא ידעת על קיומם בכלל, ועכשיו את כבר יודעת שהם מלקקים פצעים ותו לא........אויייי.......................ועד שתמצאי דרך להשפיע......אוף....עם כמה דברים צריך להתמודד בפורום הזה.

שיבא2

New member
דבר ראשון תשתי מים ותירגעי

אני לא חייבת לך כלום כמו שאת לא חייבת לי כלום אני כותבת בפורום לא כדי לקבל את הייללות שלך אז תירגעי ובטח אל תוציאי עליי את עצבייך. שנית, אני יודעת על הקבוצה שיושבת בכיכר רבין ולא מימך וזכותי לבחור לעצמי את הדרך בה אני רוצה להשפיע על שיחרורו של שליט ואין לי צורך לקבל ממך אישורים ומענות אז תהיי בריאה ולא נמשיך בשיח מתנצח, כי אני לא אוהבת סגנון כזה. שלום לך ולא להתראות

קמנצינד

New member
אני מבקש מכן...

כבר מזמן שמתי לב ששתיכן נשים שמאוד איכפת להן מגלעד שליט. גם אם יש ביניכן חילוקי דעות קטנים- זה לא צריך להפוך לריב. פשוט חבל.

שיבא2

New member
אני לא אסבול התקפות עליי

למי שיש בעיית עצבים, יש רופאים שמטפלים בזה, בטח עליי לא יוציאו זעם. אני לא שק אגרוף של הגברת מה גם שזה לא יאה להתבטא ככה בפורום כואב שכזה. שאנשים ילמדו לרסן את האמוציות שלהם. בכל מקרה, תודה על תגובתך שיבא

רצון-נקמה מול תקווה. בוטות מול מתינות. הפצה.

מתוך כמה ממדורי הטוקבקים והבלוגים – על הפעילות להשבת גלעד שליט הביתה: טוקבקיסט המכונה 'אחה"ע המקורי' טוען שמהלכים עלינו אימים בטענה שלטווח ארוך הנזק הבטחוני שיגרם אם ישחררו פלשתינאים רבים בתמורה לגלעד שליט גדול מהנזק לטווח קצר שיגרם משחרור כזה. הכוונה לטענה שהאמון המתפוגג במפקדי-צה"ל ובממשלת-ישראל של מי שצריכים ויצטרכו להתגייס יביא לירידת נכונותם להתגייס ולהגברת נסיונות ההשתמטות מלשרת, בודאי ביחידות לוחמות. ראשית: כבר ישנם סימנים על כך המגיעים לאמצעי-התקשורת השונים. שנית, אם אלמד מן הפרטי על הכללי - אני עצמי שירתתי כלוחם (בצנחנים) בלי לפקפק בכך שאם איקלע לצרה יהיה מי שידאג לחלץ אותי ממנה. ארבעה מילדי שרתו גם הם ביחידות קדמיות בעידודי... אבל בן נוסף שלי - שהתגייס אחרי שהתברר לי שראש-הממשלה מפקיר חייל שבוי שלנו - כבר קיבל את ברכתי לבחור ביחידה לא-לוחמת ולא קרבית מבין האופציות לשירות שהוצעו לו. אם ללמוד מן המקרה הפרטי על הכלל - פחות ופחות צעירים לפני גיוס ירצו להתגייס, ועוד פחות ירצו לשרת ביחידות קרביות, בהן הם עלולים להקלע למצבים בהם יופקרו ע"י מפקדיהם הלא-ראויים, ובראשם ממשלת ישראל. ופחות ופחות הורים יעודדו את בניהם לשרת כלוחמים בצה"ל, או לשרת בכלל, תחת הסכנה להפוך לרון ארד ולגלעד שליט נוספים. * נקמה או תקווה, מה עדיף ? הורים שכולים או בני-משפחה שאיבדו את יקיריהם בפיגוע או בפעולה קרבית מונעים לא מעט ע"י הרצון לנקום את מות יקירם או בתחושתם - הרצחו - למרות הידיעה שזה לא יחזיר אותו/אותה אליהם חי. אבא של חייל שבוי מונע ע"י הרצון להחזיר את בנו הביתה ככל הניתן מהר ובריא. לראשונים אין יותר תקווה אלא רצון-הנקמה. לאחרון ישנה עדיין תקווה. ההליכה עם רצון-הנקמה ועל פי תכתיביו פירושה אבדן-התקווה. אם נפעל על פי הכלל שאין משחררים רוצחים כדי שיענשו אפילו שזה יגרום להרצחו/מותו של עוד מישהו, בזה קבענו את הנקמה (וענישה יש בה יותר מקורטוב נקמה) כעדיפה על התקווה. במצב של סדר-עדיפויות כזה, מי עוד ירצה לשרת בעצמו או שבנו ישרת כלוחם העלול ליפול בשבי ? נדמה לי שכל מי שאינו רדוף רצון-נקמה במצב של מצוקה יעדיף את התקווה. * נועם שליט לא מתאים להיות אבא של חטוף: מאת עו"ד יוסי דר (חדשות המחלקה הראשונה) http://www.news1.co.il/Archive/003-... הוא מנומס, דיפלומטי וחצי מתנצל חטיפת גלעד שליט לא באמת הפכה לעניין לאומי עם פעולות מנומסות בלבד - קשה להפעיל על מקבלי ההחלטות לחץ של ממש. כעבור למעלה משנתיים נוראות המסקנה ברורה: נועם שליט לא מתאים להיות אבא של חטוף. האיש מדבר ומתראייין בקצב מונוטוני, רך, חצי מתנצל, דיפלומטי, וכמי שלמעשה משלים עם יום ועוד יום ועוד יום שבו גלעד בנו נמק בשביו. ממשלת ישראל לא הייתה יכולה לבקש משפחה נוחה יותר ממשפחת שליט. להפוך שולחן זה לא בסיסטמה של נועם שליט. לצרוח בכל הכוח מתחתית הבטן על ראש הממשלה או על שר הביטחון - זה לא מספיק מנומס. מי שזוכר את אמא של יוסקה גרוף יודע במה דברים אמורים. נועם שליט כשל עד עתה בדבר אחד גורלי: הוא לא ממש הצליח להפוך את האישי ללאומי. כאשר נחטף ונעלם בזמנו הילד יוסל'ה שוחמכר החליט ראש הממשלה דוד בן-גוריון, שהמדובר בעניין לאומי והילד חזר הביתה. למה החזרת גלעד שליט אינה עניין לאומי של ממש? כי יש גם מי שדואג - אולי בציניות - להציב בצד השני של המשוואה עניינים אחרים. מדוע לא גובים מהחמאס, יום יום ושעה שעה, מחיר כבד מנשוא על חטיפתו הנמשכת של גלעד? התשובה ברורה: כי החזרת גלעד אינה באמת עניין לאומי. ולמה נועם שליט לא סוחף את הרחוב כנגד הממשלה? כי יש משהו דפוק בחינוך שלו. כי נועם שליט עדיין לא למד כנראה ששביתות שבת, או הפגנות מנומסות ברישיון, או סטיקרים יצירתיים - הם לא יותר ממימוש עקר של חופש הביטוי. ועם פעולות מנומסות מעין אלה - קשה להפעיל על מקבלי ההחלטות לחץ של ממש. ----------------------------------------------------------------------------------- כדי שהנושא לא ירד מעל סדר-היום הצבורי, אני מציע (לצד כל הפעולות האחרות, היותר מעשיות וממוקדות כלפי מקבלי-ההחלטות ב-2 צדי הגבול), להעתיק מהפורום הזה דברים מתאימים לפורומים, בלוגים ומדורי-תגובות אחרים באינטרנט, ומרחבי הרשת לכאן. בדרך כלל מעטים קוראים דברים המתפרסמים רק ב'כתובת-אינטרנט' אחת. אם יועתקו ויפורסמו בעוד ועוד כתובות, יותר אנשים יחשפו להם. כמו שבקול ישראל מביאים דברים מ-Ynet ובמעריב מצטטים את ידיעות אחרונות (לפעמים כחלק מהתחרות והמאבק בין העתונים). אם זה מאמר, כמו זה שהבאתי כאן, חשוב לציין את מקורו. וגם - העבירו בדואר אלקטרוני לכל מכריכם. תפוצה רחבה תוסיף אנשים מודעים לענין ואולי שותפים למאמצים להחזיר את גלעד שליט הביתה.

שיבא2

New member
דיעות כדורבנות

קראתי די בעיון את שכתבת אני מסכימה איתך, לצערי נועם שליט לא מתאים להיות אבא של חטוף ואל זה אני מבכה יום יום במעריב הוא טען שהוא לא קרנית גולדווסר יש לו מה ללמוד ממנה והיא ידעה מראש שהיא מביאה חלל הביתה. זה שהיא תיעתעה בתקשורת, באמונה שהוא כביכול חי זה משהו אחר. לא אהבתי את הזיגזוג שלה אבל מבחינה מקצועית, היא פעלה כשורה. חבל וכואב הלב שכיכרות רבין וסאקר וכל הכיכרות בארץ לא זועקות את כאב גלעד. נקווה שאלוהים יעזור לו

תיקון טעות: נשמטה המילה "לא" וכל המובן התהפך

צריך היה להיות כתוב: "טוקבקיסט המכונה 'אחה"ע המקורי' טוען שמהלכים עלינו אימים בטענה שלטווח ארוך הנזק הבטחוני שיגרם אם ל א ישחררו פלשתינאים רבים בתמורה לגלעד שליט גדול מהנזק לטווח קצר שיגרם משחרור כזה". המילה "לא" שנוספה כאן בתיקון בפיזור אותיות נשמטה בנוסח הקודם, וכך ניתן היה להבין את המשפט הפוך ממה שצריך.

כן בהחלט יש שיפור

הבחור עם הכלוב רעיון מצוין צריך להמשיך עם הרעיונות האלה ואחלה שאמרתם לברק שלא ירד.

למעלה