סוף סוף עיקרתי אותה!

סוף סוף עיקרתי אותה!

אתמול עיקרתי חתולת רחוב מזה חמודה, והיום שיחררתי אותה. השאלה שלי היא- כמה זמן ייקח לפרווה שלה לצמוח? ואם יכול להיות שהיא תפתח לעצמה את התפרים או משהו כזה? בכלל, יש סכנות שיכולות לקרות לה בעקבות העיקור?

**לילך**

New member
יופי שעיקרת אותה

זה מתרפא תוך כמה ימים והפרווה כמובן חוזרת לצמוח סביב התפרים ולא יראו בכלל את הצלקת. כשעיקרתי את מיקי , נדמה לי שאחרי שבוע הוציאו לה תפרים. אם יש לך גישה לחתולה , כדאי לשים לה פולידין על הפצע , כדי למנוע זיהום. אם את יכולה לשים את החתולה במקום שקט ומוגן כמה ימים , עד שהתפרים יגלידו , זה עדיף מאשר לתת לה להסתובב בחוץ. בכל מקרה עדיף להתייעץ עם הוטרינר שעיקר אותה , כדי שיתן לך הנחיות מדויקות.

musmus

New member
אדוה החמודה. ../images/Emo54.gif

תספרי לנו אצל מי עיקרת וכמה זה עלה לך.

העיקור היה בתל אביב

(נסענו את כל הדרך מראשון...) והוא היה אצל וטרינר פרטי זה עלה 100 שקל (כי היא חתולת פ"ז-פח זבל). מה שמוזר זה שהוא עושה את העיקור בצד ולא בבטן כמו שבדרך כלל עושים. אין לי עכשיו את כל הפרטים לידי. ויש לי שאלה אם מישהו יודע- כמה זמן אני יכולה להשאיר קופסאת שימורים לחתול במקרר אחרי שפתחתי אותה?

**לילך**

New member
תשובה ושאלה

1. לגבי הקופסא - מידיעה שלי לא טוב להשאיר מזון בקופסת שימורים אחרי שפותחים אותה ,אני מעבירה את זה תמיד לכלי פלסטיק ,מכיון שזה אוכל עם מרכיב בשרי אז זה כמו כל בשר אחר שמחזיקים במקרר-יומיים-שלושה. 2. האם את יכולה לפרסם את שם הוטרינר כדי שעוד אנשים יוכלו להעזר בו?

shanty.G

New member
אדווה, את נפלאה!

נהדר שעיקרת אותה. היצלת עשרות גורים שעשויים היו להוולד לתוך המעגל הנורא של חתולי הרחוב, המעבדות וההרדמות. המחיר של העיקור מדהים. לגבי הניתוח מהצד: קיימות שתי אסכולות בנוגע לעיקור- זו המוכרת בה מבוצע הניתוח דרך הבטן, והשניה היא זו שהזכרת. חלק מהוטרינרים מבצעים כך וחלק אחרת. לגבי השימורים- אני מצטרפת ללילך, להעביר לכלי פלסטיק! אחרת זה נהיה רעיל. אני משאירה מקסימום כארבעה ימים. בכל מקרה, אני תמיד "מסניפה" לראות שזה בסדר לפני שאני שמה בצלחת.

מאריאן

New member
עיקור צד,

אני לא יכולה להגיד שאני יודעת מה ההבדל בין לעקר בצד לבין לעקר בבטן, אבל את החתולה שלי עיקרו מהצד, והיא בסדר גמור... ואין לי ספק שהיא עוקרה טוב מאוד כי אני ראיתי איך מעקרים אותה (לא מומלץ לראות, זה סתם פיכסי....). אבל החלק הכי קשה שהיה לי בכל הסיפור הזה היה איך שהחתולה שלי נראתה אחרי שהרדימו אותה... היא נראתה כל כך חסרת אונים ומסכנה, וכנ"ל לאיך שהיא הייתה ביומיים שאחרי הניתוח... אבל עכשיו זה כבר שנים אחרי הניתוח והיא בסדר גמור

הוטרינר, וגם אתר חשוב!

אז לוטרינר קוראים בועז ארד והטלפון למי שמעוניין לעקר אצלו חתולה (או כל דבר אחר) הוא- 03-6916586. ואני מצרפת קישור לאתר נגד ניסויים בבעלי חיים, שיש שם עצומה. בינתיים אין הרבה שחתמו על העצומה, בסביבות הארבע מאות, אז אני מצרפת את האתר למי שרוצה לחתום. אני מקווה שהקישור יצליח.

shanty.G

New member
עיקור צד-מידע קצרצר

שאלתי את הוטרינר שלנו לגבי ניתוח מסוג זה, והובהרו לי מספר דברים: בעיקור מהצד חותכים שריר- שזה מאוד כואב, ומתאחה לאט יותר. חוסכים בו מעט... במהלך הניתוח רואים פחות את הנעשה בפנים, ויש יותר סיכוי לסיבוכים עקב כך. העיקור הרגיל, לעומתו אינו פוגע ברקמת שריר בכלל, (החיתוך מתבצע בדיוק במרכז הבטן) מדוייק יותר ועם פחות נטיה לסיבוכים. כל זאת לא אומר שניתוח מהצד הוא רע; הוא שונה. לשיקולכם!

עוד תשובה לאדווה

היי שוב אדווה! אז ככה. הפרווה תצמח משהו בין שבוע שבועיים. אבל עשית משהו מטומטמם(בלי להעליב) אסור לשחרר חתול אחרי העיקור!!! היא עדיין חלשה!! מה גם-שצריך לפתוח לה את התפרים חרי איזה שבוע!!! מה עשית??? הסכנה היחידה שבעיקור-היא שלא יהיה להוליד גורים(זאת המטרה-לא?)

תשובה לחתולה שחורה

ברור שלא שיחררתי את החתולה ישר איך שהיא התעוררה כי הייתה תחת חומר הרדמה והיא הייתה מסטולה כזאת, ואחרי העיקור שאלתי את הוטרינר מתי לשחרר אותה והוא אמר לי שבלילה היא תהיה עדיין בכלוב ובקיצור שיחררתי אותה בערך 24 שעות אחרי העיקור. ועכשיו היא בסדר, והיא יותר רגועה בהרבה. ודרך אגב בגלל שלא ידעתי אם אני יצליח לתפוס אותה שוב הוטרינר שם לה תפרים מיוחדים כאלה שנמסים או משהו כזה. את החתולה שלי (טוב לא ממש שלי, היא גם גרה למטה) גם עיקרתי לפני שנה וגם אותה שיחררתי אחרי 24 שעות כמו שהוטרינר אמר לי, וזה נראה לי מספיק זמן. אם ההורים שלי היו מרשים לי הייתי משאירה אותה אצלי עוד איזה יומיים ככה אבל אז היא גם הייתה ניבהלת כי היא רגילה לטריטוריה שלה. בכל מקרה אם אני יראה שקרה לה משהו והיא נראת רע אז אין לי בעיה לקחת אותה לוטרינר כי בעקבות העיקור היא ממש נדבקת אלי! היא נהייתה אלי ממש חברותית. ובקשר לבשר המשומר שמתי את זה בפלסטיק איך שפתחתי את זה. טוב, זהו.

למעלה